Dodaj do ulubionych

Tuiniki (i inne ciuchy) taliowane - gdzie?

25.05.11, 12:18
Jak w temacie - poszukuję tunik (i innych ciuchów) taliowanych - to jest zwężonych w talii. Mam figurę wazonu (wydłużona, łagodniejsza klepsydra) i takie pasują mi najbardziej. Wiązanie się paskami w talii odpada, ubrania rozciągliwe opinają się na biuście i biodrach a w talii koszmarnie marszczą. A mnie się marzy fajna tunika do legginsów, w której nie będę wyglądać jak w ciąży :(

Ktokolwiek widział - ktokolwiek wie?
Obserwuj wątek
    • yaga7 Re: Tuiniki (i inne ciuchy) taliowane - gdzie? 25.05.11, 12:31
      Ostatnio w ramach tuniki do legginsów nosiłam tę sukienkę:
      www.asos.com/Asos/Asos-Ruched-Bodycon-Dress-With-Asymmetric-Hem/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1353519&cid=5235&sh=0&pge=0&pgesize=20&sort=3&clr=Black
      Świetnie wygląda, ładnie podkreśla figurę, a dzięki marszczeniom z przodu delikatnie tuszuje ewentualne fałdki.

Zresztą możesz poszukać w tym sklepie, może jeszcze coś znajdziesz :)
      Mam jeszcze parę innych ciuchów z serii ASOS collection, które są rozciągliwe, a które ładnie układają się na sylwetce, bez żadnych niepotrzebnych marszczeń w talii czy naciągania w biuście.
      • satia2004 Re: Tuiniki (i inne ciuchy) taliowane - gdzie? 25.05.11, 12:44
        Wygląda fajnie :) A możesz mi napisać jak to jest z ich rozmiarówką? Bo z tabelki wychodzi mi 14 a większość ciuchów z UK mam 8-10. Wysyłka standardowa jest gratis? Signed-for czy zwykła?
        • yaga7 Re: Tuiniki (i inne ciuchy) taliowane - gdzie? 25.05.11, 12:50
          W tych asosowych ciuchach (czyli marka ASOS, nie inne) mi pasuje 14 z rzeczy rozciągliwych (pewnie 16 z rzeczy nierozciągliwych, ale nie testowałam), więc Ty na pewno musisz wziąć mniejszy rozmiar, ale o ile mniejszy to nie wiem :) Dla ułatwienia mogę dodać, że w BiuBiu mam 40/42, w Bravissimo 12/14, staniki 32GG/34G. Inne UK ciuchy miewam 14/16.
          Standardowo wysyłają zwykłym listem i obecnie ta wysyłka standardowa jest gratis. Ale jak chcesz, możesz wziąć wysyłkę kurierem chyba za 10 funtów i wtedy wysyłają kurierem, nie pocztą, ale idzie tyle samo.
          Natomiast czytałam, że są osoby, które pisały, że asosowe przesyłki im giną, ale to pewnie zależy od poczty. Więc jeżeli Tobie na poczcie nic nie ginie, to raczej nie zginie :))
    • beniutka_bo Orsay? 25.05.11, 13:15
      czasami trafiają się nawet niezłe sztuki:)

Choć ja chyba najwięcej taliowanych mam ze "szperów" np. New Look, autograph, evie
      • bathilda Re: Orsay? 26.05.11, 09:09
        POtwierdzam, w Orsay można znaleźć super rzeczy jeśli chodzi o podkreślenie talii.
    • inez69 Re: Tuiniki (i inne ciuchy) taliowane - gdzie? 25.05.11, 23:42
      Pokazywałam kiedyś w galerii LB rewelacyjną, biuściastą tunikę marki LosAngeles Language zakupiona na ebayu. Możesz ją zobaczyć w notce z moja freya deco. Marzy mi się takich więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka