Dodaj do ulubionych

renowacja torebkowych rączek [LWW, LUW]

27.01.12, 18:32
W moich torebkach uszy najszybciej sie niszczą i wtedy taka torebka jest praktycznie do wyrzucenia.. A ja jestem wtedy w fazie największego przyzwyczajenia właśnie do niej i mam dylemat.. A moze macie jakieś sposoby?

Wiązałam apaszki, ale to sprawdzało się tylko, jak ucho było jedno i na cieplejszą pogodę -na mróz nie pasuje mi zupełnie.
Teraz to najbardziej przydałby mi się bazar rączek (są takie metalowe kółka albo sprzączki, do których spokojnie doczepiłabym inne uszy, gdyby było jak i gdzie dobrać kolor) :)
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: renowacja torebkowych rączek [LWW, LUW] 27.01.12, 18:48
      Ale o jakie raczki Ci chodzi?
      Skorzane, pseudoskorzane, sztywne metalowe, sztywne bambusowe, lancuszkowe?
      • kotwtrampkach Re: renowacja torebkowych rączek [LWW, LUW] 28.01.12, 09:28
        pseudoskórzane..
        • teresa104 Kaletnik 28.01.12, 11:53
          Ja mam takiego kaletnika, że jak uszy do torby mi dorobił, to torba się rozpadła w pył, a uszy zostały. Ale kaletnik ten przerzucił się obecnie na produkcję masową. Wadą rozwiązania było to, że dorabiane elementy były tylko czarne.

Warto też spytać u jakiegoś sprytnego szewca, szewc ma i maszyny, i odpowiednie surowce, nie powinno być problemu.
          • kotwtrampkach Re: Kaletnik 29.01.12, 00:17
            o, o szewcu nie pomyślałam, ciekawe czy znajdę coś odpowiedniego..

W większości to oni mają czarne i brązowe skrawki (ciężko dobrac wkładki do butów). Ale jest pan, który mi zmieniał cholewki sandałów na czerwone i dodał seledynowe wykończenie wewnętrzne. poeta... :) pójdę w przypływie wolnego czasu, dziękuję tereso :):)
            • besame.mucho Re: Kaletnik 29.01.12, 00:50
              Z szewcami to ja miałam ostatnio ciężkie przejścia, żaden mi nie chciał zmienić skórzanego cienkiego paska w sandałach ("pani, gdzie ja mam skórę szyć, przecież ja nie mam maszyny do szycia skóry, ja szewc jestem"...). Jak się z szewcem nie uda, szukaj kaletnika. A u mnie się w końcu skończyło na rymarzu i paski zrobił ładne, może sobie rymarze i z torebkami poradzą ;).
        • effka454 Re: renowacja torebkowych rączek [LWW, LUW] 01.02.12, 13:23
          Ja bym chyba poszukała najpierw odpowiedniego materiału, np. na allegro:
          skaj-ekoskóra
          ekoskóra
          ekoskóra2
          ekoskóra
          skóra naturalna
          skóra naturalna - tapicerska/kaletnicza
          skóra naturalna
          skóra naturalna
          skóra naturalna
          skóra naturalna
          a potem do szewca/kaletnika/rymarza (w zależności co występuje w najbliższej okolicy), z tym że szewc musi być prawdziwy, a nie punkt naprawczy w supermarkecie - dysponujący jedynie zapasem past, fleków, sznurówek i ewentualnie maszyną do rozciągania obuwia :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka