jul-kaa 01.04.12, 18:59 Kupiłam buty na rzep i chcę się drania pozbyć, bo mi zaciąga i będzie zaciągał pończochy. Macie pomysł, co można z tym zrobić? Przerobić na sprzączkę? Takie buty są, tylko fioletowe: Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
besame.mucho Re: Buty - co zamiast rzepu? 01.04.12, 19:04 Jak nie sprzączka to możesz też odpruć rzep i wczepić w ten pasek napy. IMO przy takim zapięciu (podwójny pasek, który od wewnątrz zakręca) to będzie bardziej wygodne niż sprzączka. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Buty - co zamiast rzepu? 01.04.12, 19:09 Pójść do szewca i powiedzieć "proszę wczepić napy". Odpowiedz Link
teresa104 Haftka 01.04.12, 19:47 Też mam buty z takimi dziadami. Co prawda noszę je na gołe stopy i niczego mi nie zaczepiają, ale ten rzep ciągle się rozpina i parokrotnie zaliczyłam rzut butem w plecy poprzedzającego przechodnia. Na szczęście but leci raczej ku górze i jeszcze nikt nie połuczył. Ani w plecy, ani w łeb. Jakże ja bym takiego człowieka, który butem by ode mnie dostał, przeprosiła? Są haftki różnych rozmiarów, nie tylko takie maleńkie stanikowe, odpruj tę część z ząbkami, futerko chyba może zostać, zainstaluj sobie haczyk na pasku i dwa uszka na bucie, żeby móc regulować długość paska, to się przydaje. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Haftka 01.04.12, 20:12 Haczyki pomysł fajny. Ty byś je, Tereniu, przyszyła? Odpowiedz Link
teresa104 Re: Haftka 01.04.12, 20:21 Juleczko, lubię prace ręczne, lubię ludziom pomagać, ale spróbuj najpierw sama;) Odpowiedz Link