Dodaj do ulubionych

biustowe bliźniaczki

04.04.12, 14:02
czyli o tym, dlaczego dziewczyny o podobnych wymiarach noszą jednak różne rozmiary biustonoszy.

W wątku na Lobby pojawił się ciekawy offtop, w którym ja, yaga i Kasica odkryłyśmy biustowe pokrewieństwo, polegające na tym, że w pewnych okresach czasu (lub nadal) miałyśmy podobne wymiary, a przy tym podobieństwie nosiłyśmy takie czy inne rozmiary. czasem podobne, czasem różne. Kwestia upodobania, czy kształtu biustu? Ja chętnie porozmawiam, bo widzę, że wy obie preferujecie szersze obwody, których ja się ciągle boję, a może cos tracę? Macie nieporównywalnie więcej biustonoszy ode mnie (wnioskuję na podstawie blogu Kasicy i galerii) więc i większe doświadczenie, może ja błądzę kupując obwody 34?
Obserwuj wątek
    • indigo-rose Re: biustowe bliźniaczki 04.04.12, 14:53
      Ja szukam biustowej bliźniaczki i nie znalazłam, chociaż śledzę pilnie rozmiarowy na LMB. Ba, nawet zwykłej siostry nie znalazłam ;)
      Jak już któraś ma mniej niż 65 pod, to ma wyraźnie mniej niż ja w biuście. Jak ma około 90 w biuście, to ma 70 i więcej pod. A to by robiło zaledwie siostrę.
      Bliźniaczkę robiłyby dodatkowo: kroplowy niepełny od góry kształt, wąskofiszbinowość, plastyczność i stykanie się piersi na mostku. I chyba stosunkowo niskie zawieszenie.
      Bo nawet same wymiary to nie wszystko, na Balkonetce dziewczyna o wymiarach podobnych do moich nosi 60gg, ale jej biust to pełne kule.
    • yaga7 Re: biustowe bliźniaczki 04.04.12, 15:16
      Moim zdaniem kwestia upodobania i kształtu biustu, a może raczej budowy klatki jako takiej. Ja mam szeroką klatkę, żebra i plecy. Nie lubię się ściskać. Obwód pod biustem przy maksymalnej zmianie wagi o 10 kg wzrósł mi raptem o 2 cm i zawsze to było 78-80 przy ściśnięciu. No czasem zjechałam do 77, ale to naprawdę nie ma znaczenia, okres noszenia 70-tek miałam krótki i były to głównie rozciągliwe frejki 32GG/H, więc obwód realnie wcale nie był 70-tkowy. Najlepiej się czuję w stabilnym 75-80. Z 80-tek mam przykładowo Avocado, ciasne Cleo, ciasne panaszki. Mam też odpowiedniki w 75, ale są jednak za ciasne.

A czy dla Ciebie szersze obwody są za luźne? Sprawdzałaś? Bo jak są za luźne, to nie ma co gadać i nie masz co zmieniać :)
      • marciasek Re: biustowe bliźniaczki 04.04.12, 20:31
        No właśnie sprawdzałam tylko dopinając sobie do ciasnych staników przedłużkę, ale tak, żeby sobie kupić 80tkę i nosić, to nie. Chyba się skuszę.
        • yaga7 Re: biustowe bliźniaczki 04.04.12, 20:40
          Eee, takie dopinanie przedłużki to moim zdaniem nie powie Ci zbyt wiele, spróbuj sobie z 80-tką :)
    • jul-kaa Re: biustowe bliźniaczki 04.04.12, 15:45
      Ja jestem prawie bliźniaczką z moją mamą. Mama ma trochę mniej pod biustem, więc przy tym samym rozmiarze biustonosza ja czasem dokładam przedłużkę. Teraz obie nosimy Effuniaki, przed Effuniakami ja nosiłam Panache, mama Freye. Na mnie Freya leżała tragicznie, na mamie tragicznie leżały Panache. Mamy zupełnie inny kształt biustu.
      • marciasek Re: biustowe bliźniaczki 04.04.12, 20:34
        No tak, kształty miewamy rozmaite. Moje piersi wyglądają... bo ja wiem? Chyba normalnie, ale po wsadzeniu w stanik robią się pełne górą i każdy stanik prócz fullcupów tnie mi pierś. Przez halfy zaś się przelewam - albo nie miałam jeszcze żadnego dobrego.
        • yaga7 Re: biustowe bliźniaczki 04.04.12, 20:41
          A jakie masz / mierzyłaś halfy?
          • marciasek Re: biustowe bliźniaczki 04.04.12, 20:47
            jakieś maskaradkowe (dwa nawet mam, hestię i drugi, którego nazwy nie pomnę) i jeden curvy kate (ten bez falbanki)
            • yaga7 Re: biustowe bliźniaczki 04.04.12, 20:52
              Spróbuj sobie halfy Fauve (można taniej na brastopie dorwać) albo Freyi. One są inaczej szyte, nie takie sztywne i na moim biuście leżą znacznie lepiej niż maskaradki.

Do CK też się usiłowałam przekonać, ale jednak jestem niekompatybilna.
              • marciasek Re: biustowe bliźniaczki 10.04.12, 17:54
                Halfy Freyi, powiadasz... Nie znam. Które polecasz?
                • yaga7 Re: biustowe bliźniaczki 10.04.12, 18:28
                  Freya ma dwa fasony halfów:
                  - starszy typ Summer, Monet, Keisha (?) - trzy pionowe cięcia
                  - nowszy typ Lauren, Pixie (?) - pionowe + poziome

Na mnie lepiej leży ten nowszy typ, ładnie zaokrągla, podnosi i w ogóle. Ten starszy też w sumie nie jest zły.

Na pewno w galerii są zdjęcia Summerki i Lauren.
    • agafka88 Re: biustowe bliźniaczki 04.04.12, 20:35
      Szkoda, że ten wątek wylądował na offtopach, bo jak najbardziej pasuje na LB. Nie chce Ci się marciasku przekopiować?
      • marciasek Re: biustowe bliźniaczki 04.04.12, 20:40
        Wiesz co, agafko, ja się gubię w regułach moderacji: co wolno, czego nie wolno i gdzie wolno. Miałam wrażenie, że tam zaśmiecamy wątek i wyniosłam się tu. Przekopiować mi pewnie by się i chciało, ale raczej nie będę miała teraz czasu, żeby się tym zająć :( A poza tym nie wiem jak to się robi: mam skopiować swój post, a co z następnymi?
        • agafka88 Re: biustowe bliźniaczki 04.04.12, 21:06
          marciasek napisała:

> Wiesz co, agafko, ja się gubię w regułach moderacji: co wolno, czego nie wolno
          > i gdzie wolno.

Wiesz, ogólna zasada jest taka: tematy stanikowo-biustowe idą na lobby, niestanikowe na offtopy. Tyle :)
          Chodzi mi o to, że temat jest jak najbardziej ciekawy i wartościowy, chyba już nawet kiedyś na lb był. a tu cżęść osób niezainteresowanych offtopami może zwyczajnie nie zajrzeć.

No a reguły panujące na forum są proste, można je znaleźć w regulaminie, ale tam chyba są same oczywistości zebrane

Miałam wrażenie, że tam zaśmiecamy wątek i wyniosłam się tu. Prz
          > ekopiować mi pewnie by się i chciało, ale raczej nie będę miała teraz czasu, że
          > by się tym zająć :( A poza tym nie wiem jak to się robi: mam skopiować swój pos
          > t, a co z następnymi?

No niestety trzeba ręcznie przekopiować - jak ja kopiowałam, to post po poście i w nagłówku (temacie )pisałąm autora. Np. Agafka88 napisała.

Jak Ci się nie chce, to tu może zostać, ale temat jak najbardziej na LB.

Zresztą to jest zabawne: nie pamiętam, kiedy ostatnio prosiłam kogokolwiek o przekopiowanie wątku z lobby na offtopy, a na odwrót bardzo często. To coś takiego, co nakręcają same użytkowniczki, tak jak ze wspomnianym "przepraszam, że zakładam wątek". A potem leci na moderację ;)
          • marciasek Re: biustowe bliźniaczki 04.04.12, 21:11
            nade mną wisi jeszcze napisanie wątku pod tytułem "przepraszam, że założyłam forum" - ale to już naprawdę jak będzie wolna chwila, bo teraz muszę w try miga zrobić prezentację i sporządzić wielkanocne słodkości.
          • effuniak Agafko 04.04.12, 21:38
            a czy z tego nie płynie jasny komunikat, że tu się wszyscy czują swobodniej ?
            ... i łatwiej przychodzi prowadzeni dowolnej rozmowy .....
            • agafka88 Re: Agafko 04.04.12, 22:56
              effuniak napisała:

> a czy z tego nie płynie jasny komunikat, że tu się wszyscy czują swobodniej ?
              > ... i łatwiej przychodzi prowadzeni dowolnej rozmowy .....

Możliwe, że czują się swobodniej, bo w końcu to offtopy, po to zresztą powstały, żeby gadać luźniej.

Ale... Jako moderatorka offotpów i lb mogę zachęcać, żeby wątki kopiować w odpowiednie miejsca - wzajemne nakręcanie się pod tytułem 'przepraszam, że się wypowiadam" nie pomoże nam w czuciu się swobodniej.

Uparcie walczyłam z "przepraszam, że zakładam nowy wątek", już się to prawie nie pojawia i myślę, że tak jest lepiej.

Dlatego też będę przypominać, że tematy biustowe powinny lądować jednak na LB. Nikogo nie tnę, tylko sugeruję. Może za parę miesięcy i to się zmieni :)
        • madzioreck Re: biustowe bliźniaczki 04.04.12, 23:30
          O stanikach na LB wolno wszystko, temat dotyczy wiedzy i rozważań rozmiarowych, ale tu oczywiście też można :)
    • kasica_k Re: biustowe bliźniaczki 05.04.12, 02:43
      Dziękuję za zaproszenie do wątku, aczkolwiek jest on spokojnie pasujący na Lobby :) W tamtym wątku, w którym pojawił sie temat bliźniaczek, był on offtopem, ale nie znaczy to, że był to offtop na Stanikowe Offtopy, tylko offtop domagajacy się osobnego wątku na Lobby, w którym stałby się on Ontopem. Nie jestem pewna, czy jasno wyłożyłam tę prostą zawiłość :) tak czy owak spieszę odpisać :)

marciasku napisałaś:
      >A mnie wczoraj chyba zaćmiło i w miejscu, gdzie napisałaś 36 zobaczyłam 38 0_0. Dziś
      > przetarłam oczy i widzę 36. Pomroczność jasna?... No to jednak nadal mamy podobne
      > wymiary - ? Kasiu, ja mam jakieś 84/108 i myślę, że wybór 34gg czy 36ff jest tylko kwestią > upodobania. Ja luźniejsze wolę do pracy, do siedzenia przy komputerze, a do łażenia jednak > ciaśniejsze - pewniej się w nich czuję. i w sumie do ciaśniejszego stanika można zawsze
      > dopiąć przedłużkę, a luźniejszy luźnym pozostanie... Ale może ja błądzę?...

38 praktykowałam tylko w gorsetach jak na razie :) Co do staników, to przy jednym czy drugim ciasnym Panaszku przemknęło mi przez myśl, że może wygodniej byłoby w 38, ale jednak stanęło na 36. Wymiar pod mam 84 na ścisku maksymalnym i wydechu, więc podobny do Twojego. Natomiast w biuście mam 111, ale z Twojego opisu wnioskuję, że ma on dużo miększą konsystencję od Twojego, bo mnie się większość staników nie wcina, miewam za to problem odstających krawędzi miski w sztywniakach, jest więc pewnie bardziej kompresowalny. W związku z tym sądzę, że jednak nie można uznawać nas za bliźniaczki biustowe :(

Wracając do obwodów - w wielu 34-kach jest mi po prostu masakrycznie za ciasno niezależnie od tego, czy siędzę czy stoję, ponadto źle toleruję ucisk w okolicy górnych partii żołądka, a moje piersi wyrastają dość nisko na klatce, więc tam właśnie ląduje krawędź obwodu. Zdarzają mi się 36tki za luźne, ale wtedy wystarcza mi z reguły zapinanie sie na ciaśniejsze haftki, a ja z dwojga wolę jednak manipulowanie zapięciem niż dopinanie przedłużek. Mam jednak też 34-ki, np. z Showgirlsów, i tam taki właśnie rozmiar mi pasuje. Mam też dużo staników i w związku z tym mało je zużywam, niewiele się więc rozciągają z czasem. Wybór obwodu to Twój wybór :) Jeśli Ci wygodnie w 34, to nie ma problemu :) A może chodzi o podjeżdżanie? Ja nigdy nie miałam jakiejś specjalnej podjeżdżaniowej fobii - jeśli przesunie mi się na plecach obwód o kilka cm w górę, to nie robię tragedii, ale wiem, że są osoby, które absolutnie tego nie tolerują i muszą mieć pas z tyłu jak przymurowany.
      • marciasek przeniesienie wątku na LB 05.04.12, 11:49
        Dziewczyny! Macie rację, dałam ciała i powinnam przenieść ten watek na LB, więcej osób by miało okazję go przeczytać, wypowiedzieć się - a może i poszukać swojej bliźniaczki. Niestety, naprawdę nie mam czasu teraz siedzieć i przeklejać postów: do rana siedziałam z prezentacją, a jeszcze kuchnia, sprzątanie i wieczorem wyjazd do rodziny da drugi koniec Polski :( Zmierzam do tego, że gdyby komukolwiek się chciało i miał te parę minut to bardzo uprzejmie proszę o pomoc w tej sprawie.

Dziękuję, pozdrawiam, życzę wszystkim Lobbystkom zdrowych i wesołych Świąt - do zobaczenia za kilka dni! :)
        • tfu.tfu Re: przeniesienie wątku na LB 05.04.12, 12:09
          e tam, przenoszenie tu, przeklejanie tam... masa zachodu a wątek może i biustowy, ale zdecydowanie o charakterze offtopowym
          • kis-moho Re: przeniesienie wątku na LB 05.04.12, 12:11
            > e tam, przenoszenie tu, przeklejanie tam... masa zachodu a wątek może i biustow
            > y, ale zdecydowanie o charakterze offtopowym

A może chociaż zalinkować wątek na LB i LMB, żeby forumki niezaglądające na offtopy wiedziały, że się dzieje coś ciekawego w temacie?
            • tfu.tfu Re: przeniesienie wątku na LB 05.04.12, 12:22
              a, to tak, i fajnie, gdyby na LB był specjalny wątek dla ciekawych dyskusji w innych miejscach. nie ma co mnożyć bytów nad potrzebę w sumie
              • izas55 Re: przeniesienie wątku na LB 05.04.12, 13:17
                tfu.tfu napisała:

> a, to tak, i fajnie, gdyby na LB był specjalny wątek dla ciekawych dyskusji w i
                > nnych miejscach. nie ma co mnożyć bytów nad potrzebę w sumie

To dlaczego nie możesz ciekawego wątku założyć na LB?
                • roza_am Re: przeniesienie wątku na LB 05.04.12, 13:37
                  Ja zrozumiałam, że tfu.tfu ma na myśli ciekawe dyskusje przypadkiem znalezione gdzieś na innych forach, a nie specjalnie zakładane poza LB.
                  • izas55 Re: przeniesienie wątku na LB 05.04.12, 16:11
                    Coś na kształt znalezionych perełek?
                • tfu.tfu Re: przeniesienie wątku na LB 05.04.12, 17:08
                  a dlaczego ja mam zakładać dzień w dzień? innych lobbystek nie ma? ;-)
    • tfu.tfu 34E/36DD? 05.04.12, 10:28
      ma ktoś w ogóle teraz taki rozmiar?
      jak miałam 34FF to podpatrywałam yagę, a teraz w ogóle już ni ma kogo ;-)
    • kis-moho Stożkowe bliźniaczki 05.04.12, 10:50
      Ja też nie mam swojej rozmiarowo-kształtowej bliźniaczki. Na forum orientuję się najbardziej po zakupach Ochanomizu i odejmuję jedną miskę, często się sprawdza, ale moją bliźniaczką Ochanomizu jednak nie jest. Poza tym wszystkie małobiuściaste mają kompletnie inne rozmiary i kształty biustów - dla mnie najbardziej szokującym przykładem jest Miss-alchemist, której przy diametralnie innych wymiarach zdarza się nosić ten sam model i rozmiar stanika. I oczywiście wyglądać w nim kompletnie inaczej :o)
      • indigo-rose Re: Stożkowe bliźniaczki 05.04.12, 12:02
        A kształt to już najtrudniejszy składnik tej mikstury - czasami na LMB mam wrażenie, że stożki, stożki wszędzie, a ja taka samotna sierota. Wizualnie saute mam troszkę ze stożka, bo pełne i okrągłe to te moje kropelki nie są, ale jak wszyscy mówią o wbijających się krawędziach, to mam wrażenie, że nawet te stożki są paradoksalnie pełniejsze - jaka krawędź, ja chcę nie mieć pustego na górze! ;)
      • ochanomizu Re: Stożkowe bliźniaczki 05.04.12, 22:40
        Kis-moho - no to jak nie jesteśmy bliźniaczkami, to może chociaż siostrami ;)
        • kis-moho Re: Stożkowe bliźniaczki 06.04.12, 09:00
          > Kis-moho - no to jak nie jesteśmy bliźniaczkami, to może chociaż siostrami ;)

To Ty jesteś starsza o miseczkę ;o)
      • miss-alchemist Re: Stożkowe bliźniaczki 06.04.12, 12:31
        A jakie masz teraz wymiary? Bo u mnie 66 ścisło, 73 luźno, w biuście 88 na stojąco i 93 w zwisie - nie wiem, czy tak diametralnie inne ;) Nadmienię jednak, że ja jestem oszukiwaczem i z premedytacją noszę czasem za małe miski i luzuję w nich ramiączka ;) Wg mnie najbliższa rozmiarowo jest mi 100krotna.

W ogóle, to może ukradnijmy wątek na LMB, co? O ile autorka się zgadza ;)
        • kis-moho Re: Stożkowe bliźniaczki 06.04.12, 22:42
          > A jakie masz teraz wymiary? Bo u mnie 66 ścisło, 73 luźno, w biuście 88 na stoj
          > ąco i 93 w zwisie - nie wiem, czy tak diametralnie inne ;)

69 ścisło, 71 luźno, 88 na stojąco i w zwisie, plus diametralnie inny kształt :o)

> W ogóle, to może ukradnijmy wątek na LMB, co? O ile autorka się zgadza ;)

Jestem za, może znajdę drugą siostrę :o)
          • marciasek Re: Stożkowe bliźniaczki 10.04.12, 17:56
            > > W ogóle, to może ukradnijmy wątek na LMB, co? O ile autorka się zgadza ;)

Autorka sie zgadza! I sama zaraz załozy bliźniaczy (ha ha!) wątek na LB!
            • miss-alchemist Re: Stożkowe bliźniaczki 12.04.12, 13:38
              Zatem podkradam :D
    • ko_kartka Re: biustowe bliźniaczki 11.04.12, 00:22
      Ja kiedyś podpatrywałam Jul-kęę. Teraz schudłam i nie mam kogo podpatrywać :) Ale mniemam, po dawnej uwadze Jul-kii, że jej mama bardzo chwali sobie pewien model Frey'i, że kształtem biustu odpowiadam Jul-cynej mamie, bo dorwałam ów model i świetnie mi pasuje.
      • jul-kaa Re: biustowe bliźniaczki 11.04.12, 09:04
        Jul-cyna mama serdecznie pozdrawia bliźniaczkę ;)
        • ko_kartka Re: biustowe bliźniaczki 11.04.12, 22:14
          I wzajemnie proszę przekazać pozdrowienia :) No patrz, znowu nie pamiętam nazwy modelu. Millie? No chyba. Te numerki Frey'owe mnie dobijają.
    • ewelina_1 Re: biustowe bliźniaczki 14.04.12, 15:09
      To ja mogłabym powiedzieć, że znalazłam taką bliźniaczkę. Przypadkowo na balkonetce. Nie tylko wymiary podobne, ale też i kształt biustu, bo identycznie leżały u nas konkretne modele staników.
    • madzioreck Re: biustowe bliźniaczki 15.04.12, 17:52
      Moją bliźniaczką, kiedy nosiłam stary rozmiar, była chyba victoria1985 - co pasowało na mnie, to i nam nią :) Teraz nie wiem, czy mam takową :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka