Dodaj do ulubionych

Lobbystyczna Myśli Techniczna!

17.05.12, 20:30
A także Humanistyczna. Jeśli bywałaś w dzieciństwie w Muzeum Techniki, zadbaj o to, żeby i następne pokolenia miały co zwiedzać. Skrobnij podpis pod petycją.

Tu i tu więcej informacji o zagrażającym upadku.
I dodatkowe działania na FB.
Obserwuj wątek
    • teresa104 Re: Lobbystyczna Myśli Techniczna! 17.05.12, 21:05
      Ale dlaczego w dzieciństwie?:) Ja byłam w starzyństwie, dwa lata temu, chciałam zobaczyć maszyny drukarskie.
      Cóż, kilka fajnych eksponatów jest, ale na pewno w obecnej formie to nie wyżyje, potrzeba zmian, na zmiany potrzeba pieniędzy. Pamiętam też, że siedział tam przy stoliku (obok niedziałającego modelu kopalni, który w latach 70. na pewno musiał robić piorunujące wrażenie, dziś zaś śmieszy) facet i rozdawał ulotki o Jezusie, który pochowan jest w piramidzie, a jego brat Hujok nadleci kosmicznym jajem. Nawet mam je gdzieś, były przeurocze, niemniej zachodziłam w głowę, kto temu facetowi pozwolił się tam rozstawić. Pomyślałam w końcu, że to były pracownik, któremu po starej znajomości koledzy pozwalają prowadzić działalność już nieco niepojętą dla innych.
      Muzeum Techniki bezwględnie powinno istnieć, ale nie wiem, czy tam, i czy takie. List podpiszę.
      • fanaberia.fanaberia Re: Lobbystyczna Myśli Techniczna! 17.05.12, 21:23
        teresa104 napisała:

> Ale dlaczego w dzieciństwie?:) Ja byłam w starzyństwie, dwa lata temu, chciałam
        > zobaczyć maszyny drukarskie.

Bo ja bywałam w dzieciństwie :) W starzyństwie już/jeszcze nie było mi dane.

> a jego brat Hujok nadleci kosmicznym jajem.

Ale to pewne?

> Nawet mam je gdzieś, były przeurocze, niemniej zachodziłam w głowę, kto
        > temu facetowi pozwolił się tam rozstawić. Pomyślałam w końcu, że to były pracow
        > nik, któremu po starej znajomości koledzy pozwalają prowadzić działalność już n
        > ieco niepojętą dla innych.

Może badania socjologiczne prowadzili ;)

> Muzeum Techniki bezwględnie powinno istnieć, ale nie wiem, czy tam, i czy takie.

MT to nie tylko Pajac, ale i https://www.muzeum-techniki.waw.pl/educd/index.php?page=oddzialy.

> List podpiszę.

Dzięki :)
        • fanaberia.fanaberia Oddziały 17.05.12, 21:27
          Aktywna linka
          • teresa104 Re: Oddziały 17.05.12, 21:49
            Tak czy siak, należy spojrzeć prawdzie w oczy: to muzeum jest ciut zdechłe a zaprzestanie finansowania to tylko zaniechanie uporczywej terapii. Potrzebny jest pomysł i kasa, duża kasa. Może Hujok pomoże, jak już zdecyduje sie przylecieć?

Widzę, że muszę znów przyjechać do oddziału motoryzacyjnego:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka