Dodaj do ulubionych

LWW expressy na kapsułki

21.11.12, 20:27
Dziewczyny czy któraś wie, sprawdzała, słyszał itp. czy kapsułki z Tasimo (Milka) pasują do Tchibo Cafissimo?
A może któraś z Was używa Milki i mogłaby mi odsprzedać 1 szt. i wysłać pocztą celem próby?
Obserwuj wątek
    • magdalaena1977 Re: LWW expressy na kapsułki 21.11.12, 23:37
      Nie - z zasady każda firma od ekspresów robi kapsułki na tyle inne, żeby nie dało się podmienić.

Wyjątkiem mogą być ekspresy mniej znanych firm, które sprzedają jakby licencje różnym kontrahentom. Np. podobno ekspresy italico z biedronki, to produkty firmy termozeta.
      nasza-biedronka.pl/viewtopic.php?t=1651&postdays=0&postorder=asc&start=30
      Jeśli chodzi o ekspres Cafissimo (mam i jestem zadowolona) sprzedawany przez Tchibo, to jest to ekspres typu caffitaly i pasują do niego kapsułki tej firmy. IMHO najlepsze są prezioso .
      www.caffegiorno.pl/index.php?i2,kapsulki-kompatybilnosc
      • bell9 Re: LWW expressy na kapsułki 23.11.12, 22:52
        dzieki :)
        szkoda że na razie kakao niedostępne. dziecię będzie niepocieszone
        • moniach_1 Re: LWW expressy na kapsułki 24.11.12, 00:36
          A ja nie łapię po co robić kakao z tych koszmarnie drogich tabletek ;) Ono jest jakieś lepsze od nesquika czy takiego prawdziwego?
          • magdalaena1977 Re: LWW expressy na kapsułki 24.11.12, 10:37
            Myślę, że chodzi o to, że dzieciakowi podoba się machina i koniecznie chce napój z maszyny. A na kawę jest za mały.

Bo przecież dobre kakako robi się z normalnego kakao np. od Wedla i mleka ;-)
            • urkye Re: LWW expressy na kapsułki 24.11.12, 11:12
              magdalaena1977 napisała:

> Myślę, że chodzi o to, że dzieciakowi podoba się machina i koniecznie chce napó
              > j z maszyny. A na kawę jest za mały.

Tak było (i jest) z moim chrześniakiem - uwielbia patrzyć, jak się robi kawa z automatu. I jak woda się gotuje w naszym czajniku (podświetlenie wody się zmienia w zależności od temperatury, od granatowej do czerwonej - fajny bajer :P)
            • bell9 Re: LWW expressy na kapsułki 26.11.12, 07:46
              dokładnie o to chodzi, i o to aby samemu to sobie zrobić ale z expressu, no i dlaczego urządzenie tylko dla dorosłych? a on to co?
              niestety w tym sklepie który zapodałaś linkiem kakao nie dostępne :(
              • magdalaena1977 Re: LWW expressy na kapsułki 26.11.12, 08:50
                Ale obserwuj ten sklep, może niebawem będzie nowa dostawa. Kupuję tam da dawna (samą kawę) i takie braki nie trwały długo. Ew. napisz do nich, kiedy będzie.
      • caffegiorno Re: LWW expressy na kapsułki 22.01.13, 14:29
        Witam serdecznie,
        nasze kapsułki o których pisze : magdalaena1977 faktycznie pasują do ekspresów Tchibo :)
        Producenci zwykle dbają o to, by kupować tylko ich kapsułki, ale czasem życie płata figle i tak było z Tchibo ;) Jakieś 2 lata temu w ich ofercie były właśnie kapsułki Caffitaly, ale coś się popsuło w ich współpracy i Tchibo produkuje swoje kapsułki w Niemczech. Tymczasem my sprowadzamy kapsułki z Włoch ;)
        Bardzo dziękuję za dobre słowo p. Magdzie i proszę o kontakt ze mną :)
        Z kawowym pozdrowieniem
        www.caffegiorno.pl
        • bell9 Re: LWW expressy na kapsułki 23.01.13, 17:44
          tak, już doczytałam , i zamawiam u Was( czekam w tej chwili na przesyłke od Was) . Mężowi bardziej smakuje kawa od Was niż z Tchibo gdzie twierdzi że jest kwaśna :)
          • caffegiorno Re: LWW expressy na kapsułki 23.01.13, 22:08
            O, witam kolejna klientkę :) Własnie takie mam informacje od klientów, że kawa Tchibo jest kwaśna. Proszę mi podać nr zamówienia, to następnym razem dodam jakiś gratis ;)
            • bell9 Re: LWW expressy na kapsułki 03.02.13, 22:24
              ostatnie moje zam. to 1546 :)
              Kawosz czyli mój mąż wielce zadowolony z prezioso.
              • caffegiorno Re: LWW expressy na kapsułki 04.02.13, 18:52
                Bardzo się cieszę :) Może męża zadowoli 3% rabatu na kolejne zakupy? ;)
                • bell9 Re: LWW expressy na kapsułki 05.02.13, 21:23
                  > Bardzo się cieszę :) Może męża zadowoli 3% rabatu na kolejne zakupy? ;)

oooooooooo na pewno, dziekuję bardzo :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka