Dodaj do ulubionych

Przeskakujący kursor - helpunku!

28.11.12, 09:03
Kobiety, ratujcie - kursor mi zwariował! Otwieram ci ja rano worda, zaczynam pisać, a kursor skacze mi po całej stronie, oszaleć można. Tutaj jak piszę to też przeskakuje mi w cały świat co chwila w dowolne miejsce w tekście, a nawet na stronie. Wczoraj jak zamykałam kompa wszystko było ok.
Helpunku!
Obserwuj wątek
    • plecha1 Re: Przeskakujący kursor - helpunku! 28.11.12, 09:20
      To laptop? Ja tak miałam, gdy mój touchpad był zbyt wrażliwy. Przy okazji naciskania spacji minimalnie dotknęłam touchpada i odkrywałam, że piszę w przedziwnym miejscu.
      • niebieska.maupa Re: Przeskakujący kursor - helpunku! 28.11.12, 09:37
        No laptop, ale to chyba nie kwestia nagłej wrażliwości taczpada, nie wierzę, że przez lata pisałam i nie dotykałam płytki, a tu teraz co dwie litery dotykam.

OK, zresetowałam lapka 2 razy, i się niby naprawił, teraz pisze normalnie, ale kobitki, pomóżcie na przyszłość, jakby tak mi zwariował jeszcze raz, to co wtedy, hm?
      • veev Re: Przeskakujący kursor - helpunku! 28.11.12, 11:24
        Albo touchpad (ja normalnie go całkiem wyłączam), albo jakiś paproch w oczku myszy optycznej. Możliwe też, że myszka ześwirowała z innego powodu, w każdym razie jeśli touchpad wykluczony, to zaczęłabym od odpięcia/wymiany myszy.
        • niebieska.maupa Re: Przeskakujący kursor - helpunku! 28.11.12, 12:39
          Nie posiadam myszy, używam wyłącznie touchpada.
          • veev Re: Przeskakujący kursor - helpunku! 28.11.12, 12:46
            Ja sobie nie wyobrażam pracy bez myszy, nawet do pociągu/samolotu zabieram, jak używam laptopa w podróży ;)
            Z mechanicznych problemów jeszcze może być przyblokowany jakiś klawisz (shift, control, alt, tab?). U mnie się czasem coś zacina, jak jakiś śmieć obok wlezie, i wtedy wszystko zachowuje się nieprzewidywalnie, kursor też. Bo podejrzewam, że na okoliczność wirusów itp. już wszystko sprawdziłaś :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka