Dodaj do ulubionych

Amazon - zwroty

03.12.13, 07:17
Od jakiegoś czasu Amazon UK wprowadził zwroty za pośrednictwem "prepaid label". Człowiek drukuje świstek, nakleja na przesylkę, idzie na pocztę, wysyła i nie płaci. ALE problem w tym, że potem Amazon i tak odlicza te koszty wysyłki od oddawanej kwoty i to się wcale nie opłaca, bo sobie liczy dużo. Mnie się tak zdarzyło raz, zrobiłam im awanturę, że piszą, że zwroty są free, a potem mi odliczają, więc w drodze wyjątku stwierdzili, że ok, to oni jednak mi zwrócą. Ale teraz mam kolejną przesyłkę i widzę, że nie mogę zwrócić normalnie, bo mogę sobie wybrać tylko "prepaid label" i nie mam innej opcji.

Czy ktoś ostatnio zwracał coś do Amazona?

Obserwuj wątek
    • mniickhiateal Re: Amazon - zwroty 03.12.13, 08:08
      yaga7 napisała:

> Od jakiegoś czasu Amazon UK wprowadził zwroty za pośrednictwem "prepaid label".
      > Człowiek drukuje świstek, nakleja na przesylkę, idzie na pocztę, wysyła i nie
      > płaci. ALE problem w tym, że potem Amazon i tak odlicza te koszty wysyłki od od
      > dawanej kwoty i to się wcale nie opłaca, bo sobie liczy dużo. Mnie się tak zdar
      > zyło raz, zrobiłam im awanturę, że piszą, że zwroty są free, a potem mi odlicza
      > ją, więc w drodze wyjątku stwierdzili, że ok, to oni jednak mi zwrócą. Ale tera
      > z mam kolejną przesyłkę i widzę, że nie mogę zwrócić normalnie, bo mogę sobie w
      > ybrać tylko "prepaid label" i nie mam innej opcji.
      >
      > Czy ktoś ostatnio zwracał coś do Amazona?
      >
      >

Ja właśnie bardzo ostatnio podjęłam próbę zwrotu i czem prędzej zrezygnowałam, bo ta prepaidowa opłata wyniosła prawie 9 funtów. Myślałam, że to przez to, że przedmiot potencjalnie zwracany to duża, ciężka książka i że musiała to być paczka - wszak te wszystkie staniki, które odsyłam do UK, są lekkie i zwykle idą jako list, to też pomyślałam, że może za paczkę i tak bym więcej zapłaciła, nawet u wybranego przez siebie przewoźnika. Ale jeśli tak nie jest, i paczki bywają tańsze, to zgadzam się z Tobą, że to draństwo i należy ich posekować.
      • yffim Re: Amazon - zwroty 19.03.14, 12:06
        Ja właśnie tez mam teraz ten problem. Zastanawiałam się, czy zwracać te 4 staniki, które zamówiłam niestety za małe. Ale skoro zwroty free więc się skusiłam. A tu piszą, że potrącają mi około 9 funtów.
        Właśnie do nich napisałam. Czytałam instrukcję zwrotu i nigdzie nie było mowy o tych kosztach. może gdzieś w regulaminie tak, ale tam już nie sięgałam. Sama procedura zwrotu jest opisywana jako free returns. Na każdym kroku kreowania labels tez nie było mowy o kosztach.
        Zobaczymy co odpiszą. Paczka poszła na ich polski adres w Kątach Wrocławskich i jakbym sama ją wysłała to bym 9,50zł zapłaciła :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka