22.07.14, 17:20
...odawczynie są tu jakieś? Albo ktoś, kto zawsze chciał oddać, a bał się spróbować? :)
Jest szansa na dobry uczynek.
Obserwuj wątek
    • neiti89 Re: Krwi... 22.07.14, 18:55
      Jestem stałym krwiodawcą :) Co prawda, jakieś 40% moich prób kończy się dyskwalifikacją ("Pani, gdzie z tym hematokrytem?", "Hemoglobinka niziutka... jest pani wegetarianką?", "BOŻE! Ciśnienie 80/60, czy pani się dobrze czuje?"), ale jak tylko mija mi dyskwalifikacja to udaję się ponownie ;) Moje najbliższe oddanie planuję na sobotę, więc jeżeli masz osobę, dla której trzeba oddać krew to wal :) (wal też, jeżeli chcesz się przejść razem, jestem z Poznania :)
      • fanaberia.fanaberia Re: Krwi... 22.07.14, 21:36
        neiti89 napisał(a):

> więc jeżeli masz osobę, dla której trzeba oddać krew to wal

Dzięki, szczęśliwie nikt z moich bliskich w tej chwili nie potrzebuje krwi. Wrzuciłam temat, bo pojawiły się apele w wiadomościach, jak w każde wakacje. W takim okresie pewnie wystarczy jeden debil z Sopotu, żeby pozbawić region zapasów.
        Ja planuję oddać jutro (nie w Poznaniu), mam nadzieję, że zechcą wziąć, bo też różnie z tym u mnie bywa.
        • maggianna Re: Krwi... 22.07.14, 22:14
          Jestem honorowym dawca krwi i do tej pory na szczęście nie zdazylo mi się żebym nie mogła ale właśnie się okazało ze niestety po gastroskopii muszę odczekać co najmniej 4 miesiące bo krwi nie przyjmą :-( nie wiedziałam ze to dyskwalifikuje czasowo bo najpierw bym oddała krew a potem zrobiła badanie. A i tak juz musiałam odczekać pare miesięcy ze względu na wakacje :-( wyglada na to ze w tym roku po raz pierwszy od paru lat niestety nie oddam krwi :-(
    • martvica Re: Krwi... 23.07.14, 10:32
      Oddawałam dwa albo trzy razy, a teraz nie wiem czy mogę (zdiagnozowana endometrioza, zaleczana tabletkami anty przyjmowanymi bez przerw na krwawienie, do tego krótkowzroczność w okolicach -5,5 na słabszym oku). W sumie oddałabym, tylko nie wiem czy będą chcieli.
      • kk345 Re: Krwi... 23.07.14, 23:03
        Zadzwoń albo przejdź się porozmawiać z lekarzem, będziesz wiedziałaś,na czym stoisz...
    • genepi Re: Krwi... 23.07.14, 10:46
      Jestem :) Oddalam w czerwcu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka