elrosa Re: Generator wierszy 30.01.09, 18:47 a niech mnie :D "krzak śnił o wodzie niczym mglista lutnia mocy stęskniona melodia snu opuściła sen widziałem nieskończoność" "gdzieś milczący miecz rzeki ginie słodka szklanka żyje wracam uśpione okno rozsypało się wiem że twarz umarła" faktycznie "genialne" :) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Generator wierszy 30.01.09, 18:54 O mamo, to przypomina jako zywo moje wytwory z okresu, kiedy mialam 15-17 lat... U mnie sie paletaly czarne anioly i inne takie (ale dalej lubie to, co wtedy pisalam :)). A mi wylosowalo takie: czarna jaszczurka milczy nagość leczy przebacza samotny smak świtu to kałuża życie wody było fioletowe chcę uciec Odpowiedz Link
klymenystra Ciezki kot!! 30.01.09, 18:54 bolesny cierń chce cierpienia jak ciężki kot monotonne życie wróci podmuch starości odchodzi zresztą ostatni zapach niesie zbawienie słyszałem ciszę Odpowiedz Link
martvica Re: Generator wierszy 31.01.09, 14:04 klymenystra napisała: > O mamo, to przypomina jako zywo moje wytwory z okresu, kiedy mialam 15-17 lat.. Prawda? A ja ostatnio siedziałam w knajpie, a w sali obok odbywał się wieczór autorski jakiegoś poety i naprawdę, staraliśmy się nie śmiać zbyt głośno, ale ciężko było. Z dwojga złego wolę wiersze wygenerowane przez komputer, mam świadomość że nikt nad nimi nie myślał ani chwili, a są równie zabawne ;) Odpowiedz Link
juannita zwierz tajemnicy - piekne 30.01.09, 20:35 "porzucone echo wieczności przebacza czemu zwierzę tajemnicy powstało bez sensu" Odpowiedz Link
wera9954 Re: Generator wierszy 30.01.09, 20:54 "wiotkie wspomnienie było zabite jak kot niepewne olśnienie śni o krzyku olśnienie trwa w nadziei niczym ciemność pragnę" "opadający taniec pożąda pogardy wzywa ziemi umieram pożądanie śpiewa zaczekaj" "muzeum czeka na chleb opadający gołąb zakwitł brama śni o studni lampart mocy uciekł od życia jak serce czuję hymn" :D :D :D Dawno się tak nie uśmiałam :D Odpowiedz Link
origami_21 gołąb zakwitł:) 30.01.09, 21:25 Jak stanął mi przed oczyma "opadający kwitnący gołąb" to zadławiłam się histeryczną czkawką:DDD Odpowiedz Link
wera9954 Re: gołąb zakwitł:) 30.01.09, 21:41 Mnie też bardzo rozbawiło "wiotkie wspomnienie było zabite jak kot" :D Odpowiedz Link
kaga9 a teraz KOT MILCZĄCY:D 30.01.09, 23:20 * * * jeszcze stłuczone pióro nicości szuka bólu oko mieszka w ciszy milczący kot tajemnicy nie wie o ciemności płyń Odpowiedz Link
kaga9 od lat 18?... 30.01.09, 23:22 miłosna dłoń znikła łoże mocy zmokło jak miłosna fala morza zostań Hmm...?? "Łoże mocy zmokło" mnie intryguje... Odpowiedz Link
a_girl Re: od lat 18?... 30.01.09, 23:46 dla mnie to pretty straightforward jest ;P najpierw miłosna dłoń znikła, a potem łoże zmokło. dość logiczny ciąg przyczynowo-skutkowy :P Odpowiedz Link
kaga9 Re: od lat 18?... 31.01.09, 00:04 ...aaa, czyli "cóś w podobie" hitu z lat 80 (Sztywny Pal Azji, kto pamięta?)- "To było łoże w kolorze czerwonym..." i tego kawałka o jej mokrym brzuchu...? Tak sobie mogę pisać, bo już po 22;PPP Odpowiedz Link
a_gneskka gwałtowny mur bólu krzyczy jak miecz :D 30.01.09, 23:44 gwałtowny mur bólu krzyczy jak miecz księżyc starości nie czeka na ratunek nagość księżyca wygasła życie opowiada o studni ognisko bywa wiotkie Odpowiedz Link
zazaz3 Re: gwałtowny mur bólu krzyczy jak miecz :D 31.01.09, 13:21 a to nawt ładne jest: płaskie słońce zmokło srebro umiera w ciemności tutaj krzew morza zakwitł w oddali Odpowiedz Link
wera9954 Kilka epitetów i cytatów :D 31.01.09, 13:24 "jabłko ciemności" "triumfalny grobowiec" "zabite wino" "gwałtowny klucz" "widziałem krzyk" "triumfalny piasek zbiera modlitwę" "oto kielich śpiewa" "okno pije nadzieję jak nadzieja" Odpowiedz Link
masza.s :D ( SZKLANKA) 31.01.09, 14:16 szklanka umarła bezwładna szklanka nie wie o tęczy płyń Odpowiedz Link
aadrianka Re: Generator wierszy 31.01.09, 14:55 Jeszcze mi się nie znudziło:) "drżące złoto zła to nie pożar serce szepcze w ciemności mściwa lilia pogardy nie czeka na śmierć bez sensu" Przyznam, że ostatnia linijka w obliczu pozostałych doskonale określa całość:) Odpowiedz Link
anna.michal Re: Generator wierszy 31.01.09, 15:15 Fajna zabawka - niektóre krótkie nawet jakoś brzmią. ;) * * * elegia drzemie jak srebrzysta woda powiedz że włócznia to nie lustro rytuał ziemi wróci odeszłaś * * * tutaj triumfalny pierścień jutrzenki błądzi w srebrze zapałka pożąda słońca w pułapce * * * ogród śnił o krzyku jak tęcza niczym stół nieba płaskie okno cienia czeka pewność że srebrzysta pokusa poszukuje księżyca * * * natura nieba była niepewna srebrzysta wiara trwa tak to się skończy kotwica tonie w rzece pragnę * * * oto jaskinia cierpienia czeka głębokie rozdroże zbiera płacz chmura jutrzenki wędruje jak kruk odeszłaś Odpowiedz Link
origami_21 Re: Generator wierszy 31.01.09, 15:18 "chyba muzyka wieczności to nie pleśń" Chyba nie, ale kto to może wiedzieć?:) Odpowiedz Link
wera9954 Kilka wierszyków xD 31.01.09, 15:56 "zapach zła milczy łza żyje nie wiem czy więdnąca harfa opuściła ratunek" "znów cień umiera w rozpaczy czy lampart światła umiera w piekle opadający wiatr nie wie o nicości szczur zakwitł naprawdę uśpione lustro nie czeka na anioła to ten kto grzmi" "złudzenie otwarło się czy świetlisty ogień to nie pieśń może gwałtowny labirynt to nie triumfalny zamek fortepian starości był wielki czuję zagładę" Odpowiedz Link
kaga9 i znów BEZ SENSU 01.02.09, 00:48 ...coraz częściej się pojawia... * * * zawstydzona łza zatopiła pomoc nic nie zostało bez sensu czy ognisko pustki umiera od wieków * * * nareszcie ciemność wody odchodzi wielki chleb usnął czas płynie słońce wzywa cierpienia dlaczego tak WIELKI CHLEB USNĄŁ <ROTFL> CYTAT: szczur mocy śpiewa o ciszy jak wilk <haha> Odpowiedz Link
missmurder Re: Generator wierszy 01.02.09, 14:08 blada studnia błądzi marzy o jeziorze przegrany zapach był czarny jaka cisza Już u kogoś wyżej widziałam coś o jeziorze ;) Przegrany czarny zapach :DDD A po odświeżeniu wyszedł: "szary szczur płacze niczym włócznia" :DDD Biedny szczur :DDD Odpowiedz Link
heidowata Kooocham! 02.02.09, 21:00 Znowu dzięki OT zły humor zniknął! "uśpione życie chce jutrzenki zmysłowa fala świtu pamięta o studni spragniony ołtarz mieszka w śmiechu sprawiedliwa studnia to nie taniec wszyscy odeszli" "biały lampart drzemie jak zamyślony pożar wspomnienie grzmi pogrzebana perła zniszczyła chleb w pułapce" Zmysłowa fala świtu pamiętająca o studni i drzemanie jak zamyślony pożar zafundowały mi 10 minut szaleńczego śmiechu. Odpowiedz Link
heidowata Re: Kooocham! 02.02.09, 21:04 I jeszcze jeden. głębokie oko rzeki chce rzeki jak przegrany krzew (oko rzeki chce rzeki, hmm) zamyślony labirynt to nie wieża (spostrzegawcze!) cierpię to studnia wygasła trwam (cóż za dramatyzm, ona wygasła, a on trwa) Odpowiedz Link
martvica Re: Generator wierszy 03.02.09, 11:41 może złoto jest pęknięte mściwa skała tajemnicy nie czeka na nieskończoność jak twardy podmuch ziemi krzyczy że wino będzie czarne śmierć dnia nie wróci nadzieja słońca płacze nie wiadomo czy wspomnienie żyje Wow, ten długi wers jest naprawdę... imponujący. Odpowiedz Link
zazaz3 coś na dobranoc 03.02.09, 12:06 fala śpi oddech śpi więdnąca elegia trwa ale jak Odpowiedz Link
zazaz3 Re: coś na dobranoc 03.02.09, 12:07 ogród zakwitł czekam na wodę wieczna lutnia tonie w ciszy jak wieniec ja też Odpowiedz Link
kuraiko ta linijka mnie rozwaliła xD 07.02.09, 04:20 mściwa ciemność mroku to triumfalny feniks jak stłuczone święto :DDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link
kuraiko Re: ta linijka mnie rozwaliła xD 07.02.09, 04:21 nieraz mokra ciemność miłości zatopiła chleb XDDDDDDD Odpowiedz Link
heidowata Kusząca pantera 07.02.09, 21:44 kusząca pantera błądzi w rozpaczy jak zmysłowa świeca chyba natura jest kojąca pogrąża się w ciemności upadły smutek marzy o rozpaczy przecież ogień światła pamięta o mroku bez ciebie Odpowiedz Link
mauzonka Pozdrowienia od Nathella i gramatyka 10.02.09, 00:49 Pół-autor generatora, Nathell, kazał przekazać pozdrowienia stanikowym offtopowiczkom - co też czynię niniejszym:) A przy okazji, tu jest gramatyka tej maszyny: bach.ipipan.waw.pl/~nathell/poeta/reguly.txt Prosta ta magia, nie?:) Odpowiedz Link
martvica Re: Pozdrowienia od Nathella i gramatyka 10.02.09, 09:32 Odpozdrów autora koniecznie, przekaż mu że jest wielki. Dawno nikt nie sprawił tyle radości mnie, mojej rodzinie i znajomym ;) Odpowiedz Link
mankencja pęka jak monotonne wieko 10.02.09, 01:20 * * * łza pęka jak monotonne wieko twardy krzak wędruje wciąż bardziej Odpowiedz Link
mankencja orzeł ciemności to nie łoże 10.02.09, 01:21 orzeł ciemności to nie łoże biały zamek cienia zapomniał diabła przegrany taniec to nie ptak opadający orzeł zakwitł jak monotonne serce zostałem sam Odpowiedz Link