wera9954 01.06.09, 13:45 Na jutro mam napisać wypracowanie, a mi się nie chce nic robić, poza siedzeniem w Internecie i pożeraniem cukierków. Nie chcę pały :( Niech mi ktoś da porządnego kopa, żebym się za to wypracowanie wzięła. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierwszalitera Re: Kopa potrzebuję 01.06.09, 14:01 Oj wera, nieładnie. ;-) Nie dosyć, że lenistwo, to jeszcze cukierki. A kto się skarżył, że zamienia się w grubasa? ;-) Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka! ;-) Odpowiedz Link
inez69 Re: Kopa potrzebuję 01.06.09, 14:01 W takich sytuacjach zawsze pomaga mi plusz activ, po nim mam więcej energii. Może tez zrobić sobie mocna kawę (ale to zamiast plusza). Sprobuj tez popatrzeć pare chwil w jeden punkt i tylko na nim skupiaj uwagę, to pomoże Ci się skoncentrować. Pewnie nie tego oczekiwałaś hehe, ale po prostu: bier się do roboty!!! :P Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Kopa potrzebuję 01.06.09, 17:32 A tak z ciekawosci - jaki masz temat tego wypracowania? No i sprez sie kobieto, zostaky ci jakies 3 tygodnie budy, przezyjesz, a potem luuuuuz. Nie wszyscy maja tak fajnie :) Odpowiedz Link
wera9954 Napisałam 01.06.09, 18:51 Już nie trzeba kopów. Przyda się tylko odcięcie mnie od cukierków, bo będę gruba. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Napisałam 01.06.09, 19:35 Wyślij mi pocztą :D ja jestem wysoka, to nawet jak przytyję to nie będzie widać ;) Odpowiedz Link
heidowata Mi też się przyda! 01.06.09, 20:33 Jak już kopnęłyście Werę, to jeszcze mnie drugą nogą ;). Za tydzień mam wystawianie ocen, co równa się tygodniowi męki. 5 klasówek w tym tygodniu muszę napisać! Jutro mam klasówkę z całego średniowiecza i nie chce mi się już uczyć. Wolę siedzieć na offtopach i zajadać się orzechami. Książka od historii mnie odpycha (ach ta siła odnaukowa -> quiat.wdfiles.com/local--files/sila-odnaukowa/si%C5%82a-odnaukowa.png ). 1000 lat to za dużo jak na mój przeciążony mózg :(. Co ja sobie myślałam idąc do klasy z rozszerzoną historią... Odpowiedz Link
wera9954 Ło matko! 01.06.09, 21:07 5 klasówek w jednym tygodniu?! Z tego co wiem, maksymalnie mogą być 3. Odpowiedz Link
heidowata Re: Aha, i jeszcze jedno 01.06.09, 21:13 Mogą być tylko 3, ale pan od geografii stwierdził, że ma za mało ocen i powiedział, że mamy wybór: zgadzamy się na klasówkę albo pyta przy tablicy. Pytanie u niego to hasło, które wywołuję panikę w całej szkole, dlatego się zgodziliśmy na dodatkową klasówkę. A piąta to poprawka z angielskiego. Za obrazek dostałam kiedyś 2+ na fizyce. Miałam 2 zadania, zrobiłam 1/2 łatwiejszego zadania, a w drugim wyjaśniłam powody mojego nieprzygotowania rysując obrazek i pisząc ten wzór. Nauczyciel docenił kreatywność :). Odpowiedz Link
ametyst89 Ty już zostałaś skopana, mi też się przyda ;) 01.06.09, 22:24 Dziś mam opracować trzy zagadnienia z historii UK i też nie mogę się zebrać... PORZĄDNEGO KOPA potrzebuję. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Ty już zostałaś skopana, mi też się przyda ;) 01.06.09, 23:25 Podwojny kopniak od historyka-pedagoga, na szczescie, dla was obu. A średniowiecze to boska epoka, tylko trzeba wiedziec, co czytac i o czym...no, ale ja doszlam do tej wiedzy po 4 roku studiow historycznych :P Odpowiedz Link
ametyst89 Re: Ty już zostałaś skopana, mi też się przyda ;) 02.06.09, 02:36 Dziękować, przydał się ;) Już opracowałam :) W całej sesji historia i literaturoznawstwo to moje dwa koszmarki... Odpowiedz Link
wera9954 Kolejny kop się przyda 02.06.09, 18:47 Tym razem mam klasówkę z odmiennych części mowy. Odpowiedz Link
heidowata Re: Kolejny kop się przyda 02.06.09, 19:32 Kopię mocno! Ja jutro mam luzik, bo klasówkę z trygonometrii, ale ocena już się nie liczy, bo mam wpisaną końcową długopisem i wychodzi mi równa 3. Odpowiedz Link
wera9954 Dzięki :) 02.06.09, 19:41 Ciekawe, dokąd się będziemy wymieniać tymi kopniakami :D Odpowiedz Link
heidowata Re: Dzięki :) 03.06.09, 17:13 Do wystawiania ocen, czyli w moim przypadku do wtorku. Potem 2 miesiące przerwy i od nowa kopanie na całego :D. Odpowiedz Link
wera9954 Re: Dzięki :) 03.06.09, 20:27 No to ja będę miała więcej kopania ;) Do poprawy została mi już tylko jedna klasówka z matmy (poproszę o kopa), a potem luzik :) Odpowiedz Link
gumis323 Re: Kolejny kop się przyda 03.06.09, 21:08 tak, tak uczcie się odmieniać końcówków:D bo jak będziecie umiały odmieniać końcówków to będziecie mieć szóstków jak mrówków:) Odpowiedz Link
wera9954 Re: Kolejny kop się przyda 03.06.09, 21:20 A jak się nie nauczę odmieniać końcówków to będę miała pałów jak mrówków? Bo mi się nie chce uczyć odmieniać końcówków. :D :D :D Odpowiedz Link
gumis323 Re: Kolejny kop się przyda 03.06.09, 22:19 Bardzo prawdopodobne:) Zostaje tylko nadzieja, że to Ci się kiedyś w życiu przyda...A teraz ja poproszę kopa, ale takiego żeby mnie odbił od laptopa, bo jutro dwa kolokwia zaliczeniowe:/ Odpowiedz Link
zania_uk to ja tez poprosze 07.06.09, 22:13 ja tez poprosze o kopa. ostatnio mam okropna niechec do czegokolwiek, i chorobsko ktore sie przyplatalo (od piatku do dzis lezalam w lozku z ksiazka calymi dniami) jakos nie pomaga. ale jutro ide do labu, i mam ok.2 tyg na napisanie tego cholernego raportu, i jeszcze musze do niego zanalizowac dane, i w ogole mi sie tego odechciewa... kop bardzo potrzebny.... Odpowiedz Link
zania_uk dziekuje 08.06.09, 12:30 zobaczymy dzis czy sie uda... ale jakos slabo to widze bo znow obudzilam sie z bolem glowy... Odpowiedz Link
heidowata Kopy zdziałały cuda! 09.06.09, 20:19 Magiczny wątek :D. Właśnie dostałam oceny z 3 klasówek: z polskiego 5, z geografii 4- (to nieźle, naprawdę! Jak na uczenie się wszystkich formacji roślinnych i charakterystycznych gleb w godzinę) i 4 z historii, co jest cudem aboslutnym i nie wierzyłam, jak to usłyszałam :). Odpowiedz Link
wera9954 Kopniak mi się przyda 14.09.09, 21:53 Kurczę, ale się rozleniwiłam przez te wakacje. Siedząc w szkole myślę "byle do końca lekcji", strasznie mi się nie chce nic robić, nie uczę się, na start złapałam 2 z matmy. Dziś nie byłam w stanie zabrać się za nic sensownego, rodzice kazali mi zrobić generalne porządki, a skończyło się na upchnięciu ciuchów i książek w szafach, szafkach i pod łóżkiem. Myśl o odrobieniu lekcji psuje mi humor. Odpowiedz Link
urkye Re: Kopniak mi się przyda 14.09.09, 21:57 2 z matmy? No ładnie;) Matematyka jest królową nauk! :P Bałagan można przeżyć, ale do matmy powinnaś się przyłożyć;) Odpowiedz Link
wera9954 Re: Kopniak mi się przyda 17.09.09, 18:00 No i się wzięłam za matematykę. Tylko coś mi się dzisiaj bardzo nie chce lekcji odrabiać. Zmęczona jestem i śpię za mało! Odpowiedz Link
aksanti Kopa potrzebuję na egzamin jutro! 14.09.09, 22:07 zdaję egz na prawo jazdy wrrr.. i jeszcze jak na złość ważność testów mi wygasła, więc powtórka z rozrywki:/ plis dziewczyny, kopa! zebym wreszcie zdała! :D Odpowiedz Link
akli-mak Re: Kopa potrzebuję na egzamin jutro! 15.09.09, 08:34 Wiem o czym mówisz, ja to przerabiałam i to nie raz:( Teraz potrzebuję porządnego kopa, żeby zapisać się na kolejny egzamin. Odpowiedz Link
aksanti Re: Kopa potrzebuję na egzamin jutro! 15.09.09, 17:09 :DDDDD zdałam! :D doskonale Cię rozumiem, bo też niejeden raz to przerabiałam:/ kop dla Ciebie! może przyniesie Ci szczęście? :) Odpowiedz Link
zloty.strzal Re: Kopa potrzebuję 15.09.09, 09:05 Mnie też kopnijcie, bo już mi się sesja poprawkowa kończy, a ja jeszcze się uczyć nie zaczęłam. Odpowiedz Link
wera9954 Muszę przepisać zeszyt z polskiego i z biologiii 06.04.10, 21:10 A tak bardzo mi się nie chceeeeeeee. Byłam chora przez dwa tygodnie i mam tego strasznie dużo, ech, po co było chorować :/ I jeszcze na dodatek grozi mi kartkówka z graniastosłupów, a ja ledwo wiem, co to jest :( Odpowiedz Link
brykanty graniastosłup - bardzo proszę 06.04.10, 23:06 Lobby rządzi, Lobby radzi, Lobby nigdy cię nie zdradzi: Graniastosłup jest to wielościan, którego wszystkie wierzchołki są położone na dwóch równoległych płaszczyznach, zwanych podstawami graniastosłupa i którego wszystkie krawędzie leżące poza tymi podstawami są do siebie równoległe. Wysokość graniastosłupa to odległość między jego podstawami. Graniastosłup prosty to graniastosłup o prostokątnych ścianach bocznych. W przeciwnym wypadku jest to tzw. graniastosłup pochyły. Objętość graniastosłupa dana jest wzorem V = Sh, gdzie S to pole powierzchni podstawy, a h jest wysokością graniastosłupa. Graniastosłup prawidłowy to graniastosłup prosty o podstawach będących wielokątami foremnymi. *********** Mówiąc po ludzku - masz denko i wieczko, równoległe, w dowolnym kanciastym kształcie. Jak są np. kwadratem (np. pudełko z herbatą owocową) albo sześciokątem (kanciasty ołówek), to graniastosłup jest prawidłowy. Jak boczne ścianki są prostokątami - masz graniastosłup prosty. Jak np. równoległobokami - pochyły. W zadaniach najczęściej albo każą policzyć objętość (pole podstawy razy wysokość), albo powierzchnię (powierzchnia wieczka + powierzchnia denka + powierzchnia bocznych prostokątów), albo wysokość (to już najczęściej z przekształceń odp. wzorów, zależy co będzie dane). No i oczywiście prostopadłościan i sześcian to też graniastosłupy, tylko bardziej wypasione:) Odpowiedz Link
wera9954 Re: graniastosłup - bardzo proszę 07.04.10, 14:36 Kartkówki z matmy i tak nie było, na szczęście :) I na lekcji trochę mi się rozjaśniło w głowie :) Ale zeszyty prawie nieruszone oddałam koleżance. Odpowiedz Link
amoureuse Re: graniastosłup - bardzo proszę 07.04.10, 15:54 Wiem, że masz jeszcze trochę czasu, ale może najwyższa pora na bliższą znajomość z najlepszym przyjacielem studenta-ksero? :) Nie mówię, że masz skserować i wkleić do zeszytu, ale skserować i przepisać powoli, swoim tempem np w weekend? Odpowiedz Link
wera9954 Re: graniastosłup - bardzo proszę 07.04.10, 17:50 Raczej jakieś zadania porozwiązuję. A jutro czeka mnie kartkówka z metod otrzymywania soli :( Odpowiedz Link