agus2412 31.07.09, 01:33 Czy w środku roku jest szansa na dostanie jakiejś dotacji? Wiem, że w urzedach pracy już nie ma szans, wnioski trzeba składać na początku roku. Wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka-ania Re: Dotacje na działalność gospodarczą 31.07.09, 08:59 A byłaś w swoim urzędzie pracy i dowiadywałaś się? Mój mąż w ub. roku dostał dotację w lipcu, choć mówiło się, że pieniędzy dawno już nie ma. Odpowiedz Link
jehanette Re: Dotacje na działalność gospodarczą 31.07.09, 09:01 Polecam sprawdzić www.funduszeeuropejskie.gov.pl, tam są informacje o wszystkich programach EU. Także na stronach wojewódzkich, powinny być informacje o naborach od lokalnej Władzy wdrażającej Programy Unijne, na Mazowszu to jest mazovia.eu. Odpowiedz Link
agnesp76 Re: Dotacje na działalność gospodarczą 31.07.09, 09:34 Najlepiej dowiedzieć się w UP, moja siostra składała teraz i też słyszy, że pieniędzy nie ma, ale ponoć to transzami przychodzi i mają wkrótce być. Odpowiedz Link
skrzydlasta Re: Dotacje na działalność gospodarczą 01.08.09, 17:08 Jeżeli myślisz o dotacjach unijnych to musisz się naprawdę dobrze przygotować (wiele osób zleca przygotowanie papierów specjalistom). Te z UP jest dostać dużo łatwiej - prawie z biegu. Ja rok temu podanie składałam na początku października, cały listopad chodziłam na kurs (opłacony przez UP), przelew dostałam w grudniu. A nawet w momencie gdy byłam już na kursie to mówili, że nie wiadomo czy starczy pieniędzy (przy składaniu podania też to słyszałam). A od 01.01.2009 jestem już przedsiębiorcą! Odpowiedz Link
agus2412 Re: Dotacje na działalność gospodarczą 01.08.09, 19:03 Dzięki dziewczyny. W poniedziałek wybiorę się do UP i dokładnie wypytam. Odpowiedz Link
kollii Re: Dotacje na działalność gospodarczą 01.08.09, 21:50 w UP w srodku roku faktycznie moga mowic, ze nia maja, ale przewaznie od wrzesnia ruszaja dodatkowe progamy i do grudnia robia wszystko zeby pozbyc sie kasy i zostac na zero, wiec lepiej sie dowiadywac na biezaco Odpowiedz Link
poszukana 40 tys w programie unijnym, 18 z urzędu pracy 08.08.09, 21:51 Też słyszałam, że w urzędzie pracy właśnie pod koniec roku chcą się pozbyć pieniędzy i dają bez problemu, ale można dostać więcej w ramach PO Kapitał ludzki. Ja dostałam :) Informacje dla Dolnego Śląska na stronie www.pokl.dwup.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=104&Itemid=70 Odpowiedz Link