23.02.13, 12:46
Witam czy wie ktoś może jaki rodzaj wizy mam wybrać potrzebuje wyjechać do Australii do pracy sezonowej na 3 albo 4 miesiące chodzi mi o prace w rolnictwie dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • narfi Re: Wiza 24.02.13, 03:11
      www.immi.gov.au/immigration/
      www.immi.gov.au/skilled/
      www.immi.gov.au/skilled/skilled-workers/sbs/
      To powyzej dotyczy osoby z polskim paszportem, jezeli masz inny to i masz dostep do innej wizy np.
      www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/visa-options.htm
      • david.glosky Re: Wiza 26.02.13, 15:42
        a ile kosztuje wiza na antypody?
        • narfi Re: Wiza 27.02.13, 04:14
          Zalezy jaka wiza. Turystyczna na 3 miesiace jest za darmo + jakies administracyjne koszta, zdaje sie, ze 20 dolarow, ale np. jezeli ktos, kto tu juz jest na stale i chce sprowadzic , powiedzmy, matke, w ramach programu laczenia rodzin, to taka wiza kosztuje ponad 40 tysiecy dolarow.
          Wszystkie inne wizy od kilkuset dolarow do kilku tysiecy z tym, ze w wielu przypadkach nie dostaniesz wizy bez badan lekarskich(kilkaset dolarow), testu jezykowego IELTS(nastepne kilkaset) tlumaczenia dokumentow(kilkaset do kilku tysiecy) weryfikacja kwalifikacji zawodowych (w zaleznosci od organizacji weryfikujacej tez moze byc kilkaset dolarow)
          Wiele osob korzysta z agencji emigracyjnych. Slyszalem o agencjach w UK i Irlandii liczacych ponad 2 tys. funtow za swoje uslugi.
          Z doswiadczen ludzi emigrujacych ostatnio wynika, ze w wiekszosci wypadkow, wszystkie koszta zamykaja sie w graniczch 3-4 tys. dolarow.
    • osmanthus Re: Wiza 24.02.13, 13:15
      szarut79 napisał(a):

> Witam czy wie ktoś może jaki rodzaj wizy mam wybrać potrzebuje wyjechać do Aust
      > ralii do pracy sezonowej na 3 albo 4 miesiące chodzi mi o prace w rolnictwie dz
      > ięki za pomoc

1. Co rozumiesz przez prace w rolnictwie?
      2. Australia jest daleko, bilet powrotny kosztuje. Jest prawie pewne, ze bedziesz musial na poczatek nabyc samochod by moc sie przemieszczac na dosc duze dystanse. Jezeli myslisz, ze pracujac przez 3-4 miesiace przy zbiorach tego czy owego zarobisz jakis szalony szmal, to sie raczej mylisz.
      3. Jezeli nie jestes na working holiday visa musisz miec wize 457 sponsorowana przez pracodawce (patrz linki w poscie narfiego)

• bogo200 wszystkie informacje. o ktore pytasz, sa 24.02.13, 13:46
      dostepne w internecie...wystarczy uzyc googla.. dlaczego jestes taki , polski, leniwy,dzieciol...?

szarut79 napisał(a):

> Witam czy wie ktoś może jaki rodzaj wizy mam wybrać potrzebuje wyjechać do Aust
      > ralii do pracy sezonowej na 3 albo 4 miesiące chodzi mi o prace w rolnictwie dz
      > ięki za pomoc
      • narfi Re: wszystkie informacje. o ktore pytasz, sa 24.02.13, 14:05
        Leniwy czy tez nie, dzieciol czy orzel, ale jezeli nie zna angielskiego, to podaj mi z łaski swojej,
        linki do wyczerpujacych informacji o australijskich wizach po polsku.
        • bogo200 Re: wszystkie informacje. o ktore pytasz, sa 24.02.13, 14:32
          www.sydney.msz.gov.pl/pl
          www.poland.embassy.gov.au/wsawpolski/Visas_and_Migration.html
          narfi napisał:

> Leniwy czy tez nie, dzieciol czy orzel, ale jezeli nie zna angielskiego, to pod
          > aj mi z łaski swojej,
          > linki do wyczerpujacych informacji o australijskich wizach po polsku.
          • narfi Re: wszystkie informacje. o ktore pytasz, sa 24.02.13, 14:59
            Informacje dotyczące wiz i obywatelstwa australijskiego

Departament Imigracji i Obywatelstwa Australii (DIAC) posiada swoją stronę internetową, gdzie mogą Państwo uzyskać wszelkie informacje dotyczące spraw wizowych i obywatelstwa. Informacje te są w j. angielskim.

Strona ta zawiera szczegółowe informacje dotyczące wiz, wymogów, formularzy, opłat za wnioski oraz procedur administracyjnych. Dla większości wiz dostępna jest lista wymaganych dokumentów jakie należy załączyć do danego wniosku (tzw. checklist) jak i przewodnik, który krok po kroku pomoże Państwu złożyć wniosek o wizę.

Link: www.immi.gov.au

Bardzo dziekuje za szybka i inteligentna odpowiedz smile
            • bogo200 Re: wszystkie informacje. o ktore pytasz, sa 24.02.13, 15:43
              prosze bardzo,tu sa szczegoly...
              www.sydney.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/wizy/sydney_au_k_22;jsessionid=B2F935147591FD6F8317ED3AF91FA368.cmsap2p
              www.sydney.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/paszporty
              narfi napisał:
              >
              > Bardzo dziekuje za szybka i inteligentna odpowiedz smile
              • narfi Re: wszystkie informacje. o ktore pytasz, sa 25.02.13, 01:37
                Zaczynam powatpiewac w swoje zdrowe zmysly, bowiem nie widze w podanych przez Ciebie linkach informacji o wizach australijskich dla Polakow wybierajacych sie do Australii.
                Podane linki zawieraja informacje o wizach polskich dla cudzoziemcow wybierajacych sie do Polski a nie o to chodzi w tym watku.
                • bogo200 Re: wszystkie informacje. o ktore pytasz, sa 01.03.13, 17:48
                  ja rowniez, w twoje...smile
                  prosze, przeczytaj jeszcze raz uwaznie...smile
                  narfi napisał:

> Zaczynam powatpiewac w swoje zdrowe zmysly,(...)
    • bogo200 kazda powazna firma, dba o jezyk promocji... 17.03.13, 13:56
      twoja widac nie dba...!

arturstuartlegal napisał: (...)

>.Dajemy uslug i prawne i emigracyjne wedlug terazniejszego Australijskiego prawa
      > emigracyjneg o i polisy zadowej.
      • ratpole Re: kazda powazna firma, dba o jezyk promocji... 17.03.13, 17:39
        bogo200 napisał(a):

> twoja widac nie dba...!

Eeee tam, czepiasz sie.
        To dzieki nim dr. Ryszard Opara zostal doktorem w AU hehehe
        Po angielsku tez nie za dobrze "speluja", ale tak to jest jak sie z nosiciela tubajforow awansuje na lawyera
      • luiza-w-ogrodzie Re: kazda powazna firma, dba o jezyk promocji... 18.03.13, 00:50
        Mnie się najbardziej podobała ta "polisa zadowa". Czy to eufemistyczna nazwa dla "sex workers", albo sponsorowania narzeczonej? wink

Luiza-w-Ogrodzie
        Forum AUSTRALIA
        • aga21aga1 WIZA PARTNERSKA 19.04.13, 11:54
          Witam , za 2 tyg wyjezdzam ponownie do Australii i bede wysylala wniosek o wize partnerska , tuz przed przyjazdem do Polski zarejestrowalismy zwiazek jednak na potwierdzenie musimy czekac 28 dni i bedzie to data gdy juz bedziemy w Australii dlatego moje pytanie brzmi czy moge zostawic moj wniosek mojej mamie w Polsce i oczekiwac na papier dotyczacy potwierdzenia wniosku wyslac bezposrednio do niej i ona wysle moj wniosek o wize czy wyslac wniosek tuz przed wyjazdem i dolaczyc do wniosku informacje o dostarczeniu dokumentu po 6 marca gdyz wtedy dostaniemy papier potwierdzajacy nasza rejestracje wniosku , z gory dziekuje za odpowiedz
          • osmanthus Re: WIZA PARTNERSKA 22.04.13, 08:42
            aga21aga1 napisał(a):

> Witam , za 2 tyg wyjezdzam ponownie do Australii i bede wysylala wniosek o wize
            > partnerska , tuz przed przyjazdem do Polski zarejestrowalismy zwiazek jednak n
            > a potwierdzenie musimy czekac 28 dni i bedzie to data gdy juz bedziemy w Austra
            > lii dlatego moje pytanie brzmi czy moge zostawic moj wniosek mojej mamie w Pols
            > ce i oczekiwac na papier dotyczacy potwierdzenia wniosku wyslac bezposrednio do
            > niej i ona wysle moj wniosek o wize czy wyslac wniosek tuz przed wyjazdem i do
            > laczyc do wniosku informacje o dostarczeniu dokumentu po 6 marca gdyz wtedy dos
            > taniemy papier potwierdzajacy nasza rejestracje wniosku , z gory dziekuje za od
            > powiedz

O matko i corko!
            1. Czy moglabys swoje pytanie przedstawic w mniej zawily sposob?
            2. Mysle, ze najlepszym zrodlem informacji bedzie Immigration
            3. Z czystej ciekawosci zapytam: na jakiej wizie wjedziesz za 2 tygodnie do Australii?
            • aga21aga1 Re: WIZA PARTNERSKA 23.04.13, 08:17
              jeszcze na wizie turystycznej smile a juz sie dowiedzialam zaddzwonilam do imigracji smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka