pia.ed 04.05.12, 12:37 Zadalas kilka pytan na rozych tematach, a kiedy na nie odpowiedzialam, to nie potwiedzilas ze je czytalas ... Czyzbys zapomniala? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eri22 Re: Do eri22 ... 05.05.12, 14:53 Pia może coś przeoczyłam, ale staram sie czytać i dziękować bądź komentować. Sorki, jak coś mi umknęło. Szczególnie teraz w weekend długaśny, gdy kiedy jestem na wsi i mam słaby net. Jutro wracam do domu, do W-wy, i wówczas postaram sie nadrobić zaległości. Maria nie zapraszam jakoś szczególnie, bo muszę tam porobić ciut wpisów, aby było o czym gadać. Choć nie wiem czy taka formuła jest najlepsza do tej tematyki. Moze blog byłby lepszy.. Ale jesli ktoś ma ochote poczytać i pogadać- drzwi otwarte. www.greenlife.neth.pl pozdrawiam z Bullerbyn Odpowiedz Link
marii51 Re: Do eri22 ... 05.05.12, 15:28 ach erii to sobie tam milutko w BuIlerbyn WEEKENDUJ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Do Marii 05.05.12, 17:32 W jakiej BuIlerbyn? Czyzby taka byla takze w Polsce? Odpowiedz Link
eri22 Re: Do Marii 05.05.12, 20:50 to taka moja nazwa wsi, która polubiłam wyjątkowo.. bo nie che podawac prawdziwej Odpowiedz Link
pia.ed Re: Do eri22 ... 06.05.12, 02:49 Tutaj masz jeszcze jedna wersje ulubionej szwedzkiej potrawy: dlugie kielbaski z musem ziemniaczanym, z keczupem i musztarda. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Do eri22 ... 06.05.12, 10:35 eri22 napisała: > i to wszystko na bułce?? Nie, z bulka to inna wersja, tansza i najczesciej spotykana, mozna kupic w cenie promocujnej juz za 5 SEK. Ta druga jest na kartonowym talerzyku i mozna zamowic dodatki takie jak smazona sucha cebulai i drobniutktko pokrojone pikle z warzywami, na wzor amerykanski. Taka potrawa to pelni role lunchu. Odpowiedz Link
eri22 Re: Do eri22 ... 06.05.12, 12:00 wyglądało, że na bułce.. uwiebiam kanapki z krewetkami w Szwecji -- znasz wodę z pomidorem/ogórkiem do picia w gorące dni? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Do eri22 ... 06.05.12, 20:15 Kielbaska jest zawsze w bulce, nie na bulce ... Teraz przyjrzalam sie dokladniej, i ten pan ma kielbaske w bulce, a na to jeszcze "papka" z ziemniakow... Ta pani ma chyba tylko kielbaske w przekrojonej wzdluzl specjalnej miekkiej i podgrzanej bulce. Kielbaska ma nazwe varmkorv, a bulka korvbröd. Odpowiedz Link