rena-ta49 21.02.13, 09:09 www.reedukacja.pl/default.aspx?action=view&item=4135 Fajna sprawa jeśli go wdrożą do produkcji? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Re: Bezbłędny długopis 21.02.13, 09:36 ale czy wtedy człek cokolwiek pojmie z ortografii jak mu takie ułatwienie pod nos podtykają? Odpowiedz Link
krokodyl_13 Re: Bezbłędny długopis 21.02.13, 12:43 jak dla mnie dawno tą ortografię powinni wykopać ja z urodzenia dadaistą jestem. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Bezbłędny długopis 21.02.13, 17:24 Kiedyś za moich szkolnych czasów nie znano takich dysfunkcji jak dysortografia ,dysgrafia itp... Za błędy dostawało sie dwóje i po łapach ,sama nie wiem czy to było dobre ,teraz okazuje się że coraz wiecej uczniów z dysfunkcjami? Lenistwo to ,czy faktycznie dysfunkcja? Psycholodzy szkolni przeciez muszą na siebie zarobić? Odpowiedz Link
krokodyl_13 Re: Bezbłędny długopis 23.02.13, 19:45 dużo w tym racji bo rodzice załatwiają swoim dzieciakom lewe papiery a potem dzieciaki z dysfunkcjami poniekąd przez to cierpią. Uwierz mi nie chciałabyś mieć prawdziwego dyslektyka w domu. Ja musiałam czytać na głos wszystkie lektury do piątej klasy podstawówki. Zadania zaczynałyśmy o 15 a kończyły późno wieczorem. Te wszystkie ćwiczenia. Kiedy zaczęła już czytać ze zrozumieniem jako tako pisać to przyszła regresja pisma koniec podstawówki i początek gimnazjum. Trza było wrócić do kaligrafii. Teraz jest na studiach i mam w nosie. Drugie miało tylko problem z częścią ortografii, oboje mają papiery ale nie korzystają z nich na egzaminach bo nie i już. Anie przy teście w podstawówce miała czas wydłużony. (nie chciałabym skłamać). Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Bezbłędny długopis 24.02.13, 07:58 Wiem ,że część dzieci ma takie problemy, ale faktem też jest że jakaś cześć ma załatwione przez rodziców zaświadczenia,bo mu lubimy swoim dzieciom wszystko ułatwiać. Odpowiedz Link
krokodyl_13 Re: Bezbłędny długopis 24.02.13, 10:07 powiedziałabym nawet większa część, ale to zupełnie jak z ZUS-em naciąganymi L4 i rentami. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Bezbłędny długopis 24.02.13, 15:59 No nie wiem,ma to pewnie dobre i złe strony. Już wcale nie trzeba będzie myśleć przy pisaniu? Odpowiedz Link
darima_ka Hehehe...ten jest lepszy! 24.02.13, 16:04 www.sfora.pl/Pierwszy-dlugopis-ktory-pisze-w-3D-Juz-jest-hitem-a52894 Odpowiedz Link