Dodaj do ulubionych

Vernicadis

06.11.10, 22:05
Mam pytanie do tych, którzy stosowali vernicadis. Czytam w internecie, że jest to produkt nielegalny, ale czy jego działanie na glistę ludzką macie sprawdzone, pomógł? Jestem po leczeniu całej rodziny 3 lekami (zentel, vermox, pyrantelum). Pasożyta miał mój synek 3,5 roku, ale dla zasady leczeni byliśmy wszyscy. Korzystałam z porady lekarza prywatnego, który bez problemu przepisał leki. Problem w tym, że nie mam możliwości jechać do dr, leki mam tylko dla synka (podajemy 2 serię), ale nie chcemy z mężem ominąć leczenia, więc chcieliśmy to zrobić vernicadisem. Napiszcie, czy warto, czy da zamierzony efekt?
Obserwuj wątek
    • alfa36 Re: Vernicadis 14.02.11, 13:51
      Wlasciwie to nie wiem, czy mlody ma pasozyty czy nie, bo w wynikach nie wychodzą. Tyle, ze mlody zgrzyta zębami i jadłby tylko slodycze na przemian z kluchamisad Profilaktyzcnie zaczęłam podawac sok z kapusty i wlasnie vernicadis. Czy to dobry początek?
    • mammajowa Re: Vernicadis 14.02.11, 14:12
      dlaczego vernicadis jest nielegalny?? pierwsze słyszę.
      • alfa36 Re: Vernicadis 15.02.11, 09:26
        Rzeczywiscie na butelce ani nie ma producenta ani nawet ilosci mililitrow w butelce. Jest tylko sklad preparatu.
        • mammajowa Re: Vernicadis 15.02.11, 15:37
          "UWAGA

Ostatnio pojawiły się aukcje na których oferowany jest specyfik wystawiany jako Vernicadis, nie mający z pierwowzorem nic wspólnego.
          Jest to nalewka niewiadomego pochodzenia, podobno zwalczająca pasożyty.
          Wprawdzie etykieta preparatu łudząco przypomina oryginał, jak większość "podróbek", jednak są cechy pozwalająceodróżnić "fałszywkę":

- braku nazwy "VERNICADIS" na etykiecie
          - bardzo długim okresie przydatności (okres trwałości prawdziwego Vernicadisu to max. 6 miesięcy).

Czyjaś nieuczciwość to jedno, ale nalewka podawana jest zazwyczaj osobom ( w tym dzieciom) z już osłabionym przez pasożyty organizmem.
          Strach pomyśleć jaki efekt może przynieść taka "terapia". "
          za:
          allegro.pl/vernicadis-ziolowa-nalewka-przeciw-zarobaczeniom-i1452239284.html
          • b.bujak Re: Vernicadis 15.02.11, 16:51
            własnie obdzwaniam okoliczne zielarnie w poszukiwaniu tego preparatu;
            w jednej aptece- zielarni pani powiedziała mi, że oni nie mogą tego sprzedawać, bo preparaty dopuszczone do sprzedaży aptecznej podlegają pod specjalne przepisy (nie wnikałam w szczegóły); przestrzegała przed zakupami w internecie (allegro) - to akurat jest dla mnie oczywiste...
            mówiła, że mają Vernikabon, ale przyznała, że to słabe...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka