30.12.10, 14:02
witam, jestem tu zupełnie nowa. Kilka dni temu nasza pediatra rzuciła podejrzenie, ze córka moja ma lamblie. Aktualnie zbieram probki do analizy i bede wysyłać do Zabrza. Chciałabym także skonsultować ją z szeroko tu polecanym Dr Ozimkiem. Może Ci emi podać jakiś namiar, telefon, adres, mail, jak się z nim umówić, gdzie przyjmuje no i jakie są koszta wizyty?
Z góry dziękuję smile
Obserwuj wątek
    • antyka Re: Dr Ozimek 30.12.10, 14:40
      www.ozimek.orangemail.pl/
      wizyta 150zl

>
      • inia25 Re: Dr Ozimek 30.12.10, 21:53
        dziękuję serdecznie smile
        • antyka Re: Dr Ozimek 30.12.10, 22:03
          Podziekuj oparznosci, ze trafilas do lekarza, ktory zasugerowal Ci lamblie.
          Zwykle jest odwrotnie.

Ja przewrotnie zasugeruje Ci wyslanie probek do Felixa (www.laboratoriumfelix.com) + szkielka na owsiki - koniecznie! I dopiero z wynikami idz do dr. Ozimka - bez tego nawet sie nie wybieraj - szkoda kasy. Warto moim zdaniem zrobic tez inne pasozyty.
          • inia25 Re: Dr Ozimek 30.12.10, 22:17
            a felix lepszy niż zabrze? Ostatnio słyszałam mało ciekawych opinii o felixie a za to o Zabrzu sporo dobrych, wiec już sama nei wiem. O owsikach nie pomyślałam szczerze mówiąc, ale faktycznie zrobie. No i pozostałe robale tez, choć lekarka z miejsca powiedziała, ze nei wierzy ze wyjda, bo nniestety niezbyt czesto wychodza nawet jesli są.
            • antyka Re: Dr Ozimek 30.12.10, 22:25
              Moim zdaniem felix lepszy. Wlascicielka robila doktorat z lamblii a pozniej zajela sie na stale ich diagnostyka. Jetsem pewna, ze jesli sa w probce, to je wykryje.
              • inia25 Re: Dr Ozimek 30.12.10, 22:38
                a to w takim razie mi zdecydowanie ułatwi sprawę, bo felixa mam pod nosem smile
                • antyka Re: Dr Ozimek 30.12.10, 22:55
                  Przejdz sie do nich i popros o szkielka na owsiki - dostaniesz za free.
                  I nie podawaj absolutnie zadnych odstraszaczy typu tran, olej z pestek dyni, bo robale sie pochowaja. Zeby zwiekszyc prawdopodobienstwo wykrycia dziadostwa, zrob badania wszystkim domownikom. Ja robilam tylko corce. Wyszly od razu. Ale nie wszystkim od razu wychodza. Moze inne szczepy lamblii sie inaczej/ rzadziej rozmnazaja? Nie wiem? Dr Ozimek rozpoznal trafnie u corki objawy lambliozy + u meza. Co do mojej osoby mial watpliwosci. A to ja mialam najbardziej spektakularne objawy odrobaczania - kaszlalam straszliwie + schudlam w 1,5 m-ca kilkanascie kilo. Gdyby nie on, pewnie do dzisiaj nie wiedzialabym, co jej jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka