Dodaj do ulubionych

Pełnia a badanie kału

19.02.11, 17:15
jako że się kupa trafiła zawiozłam do badania, a że pełnia wypadła to byłam dobrej myśli że coś wyjdzie a tu lipa ani lamblii ani innych żyjątek sad już myślałam że znajdę przyczynę kaszlu, bladości, braku apetytu itp.

czy to znaczy ze w ten dzień nie wyszły robaki to ich jednak nie ma ?
Obserwuj wątek
    • anet01 Re: Pełnia a badanie kału 19.02.11, 17:51
      A myślałaś o alergii?też takie objawy daje?Ja kupke zbierałam 10dni-14dni codziennie po troszke do pojemnika i potem wysyłałam do feliksa.Tak wyszły lamblie,candida była juz wcześniej.Lamblie wyszły dopiero jak tak kupke zebrałam tzn za 3razem dopiero.Wcześniej zbierałam co 2-3dni a nie codziennie i nie wychodziły.
      • thymith anet 21.02.11, 11:51
        zbieralas kal do jednego pojemnika czy kazda probke do osobnego?
        Niedlugo bede zaczynac "zbiory" i chce to zrobic najdokladniej jak to jest mozliwe.
    • misia33 Re: Pełnia a badanie kału 21.02.11, 12:43
      Ala ogólnie też ma jakąś alergię, ma wziewy i amertil, ale jakoś mi się nie chce w to wierzyć. Uparłam się na te pasożyty..sama nie wiem czemu.
      Próbkę ostatnią do badania to pobrałam z 1 kupy ale z 3 różnych miejsc.

Mam zbierać z każdej kupki po troszku i co do lodówki ? Ile to może tak stać?
      • anet01 Re: Pełnia a badanie kału 21.02.11, 14:39
        wszystko pakowałam do jednego pojemnika
        • mmala6 Re: Pełnia a badanie kału 22.02.11, 15:35
          zaraz, ale 14 dni trzymałaś kupę w lodówce? przecież to za długo, materiał jest nieświeży. Choć może to nie ma znaczenia w przypadku robali, bo jak są to są nawet w nieświeżym ale...no nie wiem. Jak upchałaś 14 kup w jednym pojemniku?wink zakładam że codziennie jedna...
          • anet01 Re: Pełnia a badanie kału 22.02.11, 17:39
            Tak 12-14kup do jednego pojemnika lub do dwóch.Mi do jednego się mieściło,przecież po troszke się daje z kazdej kupki codzien(najlepiej z kilku miejsc zebrać z pampersa)Lamblie długo zyja i inne robale to dwa tyg śmiało w lodówce jeśli są przeżyją.Kupkę do badań na candide dawałam do pojemnika świeżą lub góra z 2dni.Jej nie nalezy przechowywać tyle.
            • kika155 Re: Pełnia a badanie kału 22.02.11, 19:35
              U nas to samo tzn. nic nie wyszło ( podejrzewam lamblie ). Też liczyłam, że jak załapiemy się na pełnię to będzie szansa, że jednak coś nam wyjdzie. Zrobiłam tak samo, kupa z 12 dni zebrana do 3 pojemniczków. Myślicie, że gdyby coś było to w próbkach z tylu dni by wyszło? Ja juz zgłupiałam. Czy po tych badaniach moge mieć pewność, że nic nie ma? Czy przez tyle dni mogłam się nie "wstrzelić"?
              • anet01 Re: Pełnia a badanie kału 22.02.11, 20:04
                mysle ze jak jeszcze raz powtórzysz badanie i zbierzesz też z14-18dni to znaczy ze ich rzeczywiście nie ma.Myslę ze jakbybyły to wstrzeliłabyś się w nie jak nie za 1razem to za drugim napewno.
                • anet01 Re: Pełnia a badanie kału 22.02.11, 20:04
                  A owsiki na szkiełkach badałaś?
                  • brookeforrester anet01 27.02.11, 17:45
                    witam serdecznie!ja wczoraj przezylam niezly szok..podejrzewalam robaki od paru dobrych tyg, o czym zreszta tu pisalam..otoz owsikow nie trzeba na szkielku, wystarczy zajrzec w pupe dziecka! byc moze nie zawsze sa widoczne...ale ja wczoraj zajrzalam 3 h po zasnieciu mlodego ..no i wlasnie zdebialam. juz cala rodzina mnie wysmiala, a zobaczylam na wlasne oko "male klaczki jakby bawelny", poruszajace sie..
                    • misia33 Re: anet01 28.02.11, 12:31
                      bleee ale przynajmniej masz pewność...
                      • brookeforrester Re: anet01 08.03.11, 00:43
                        no fakt, tak najlaptwiej miec pewnosc. tylko nadal nie wiem co robic. czytam, dowiaduje sie co i jak..mam dostep do lekow ,ale nie wiem jak najlepiej wytluc, tymb ze mam podejrzenie o inne towarzycho..zrobilam badania, nie w felixie, oczywiscie nic nie wyszlo i nie wiem co z tym fantem zrobic, przeleczyc pyrantelem cala rodzine,zrobic powtorke za 10 dni, a potem za kolejne 2 -3tyg powtorzyc badanie kalu, tym razem w feliksie? chyba tak zrobie, jesli objawy nie ustapia. malej wyszedl tylko podwyzszony poziom grzyba, ale jak podwyzszony nie powiedzieli..ech.jestem w kropce w sumie. bede wdzieczna za porady. aha, jesli wezmiemy na owsiki pyrantel badz zentel (wiem ze zentel lepszy ale czy konieczny?), to nalepiej rano czy wieczorem. i kiedy i ile sprzatac? dzieki raz jeszcze
                        • misia33 Re: anet01 08.03.11, 11:30
                          ja bym wzięła zentel potem dobiła np vermoxem, a w międzyczasie może jakies zioła + orzech czarny, dynia itp. Sprzątanie zalecane pod koniec leczenia. Poczytaj sobie ten wątek:
                          forum.gazeta.pl/forum/w,578,27748150,0,lambie_a_alergia.html?s=0
                          • brookeforrester misia33 08.03.11, 21:55
                            dzieki serdeczne! to mi wiele wyjasnia. wzielam sie za czytanie. jednak wzielam juz pyrantel wraz z dziecmi i ..nie wiem zy dam rade kiedykolwiek jeszcze. przez caly dzien czulam sie masakrycznie, mdlosci, biegunka, ech...mze umieszcze to gdzie indziej i sie dowem czy inne leki tez tak dzialaja.
                            • misia33 Re: misia33 09.03.11, 12:18
                              skoro masz takie objawy tzn że coś tam się dzieje w organizmie po wzięciu leku.
      • kotkowa Re: Pełnia a badanie kału 08.03.11, 14:20
        Mi powiedzieli w Felixie, że można zbierać na raty jedynie kupkę z tego samego dnia. Nie powinno się dokładać do próbki z poprzedniego dnia nowej kupki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka