Dodaj do ulubionych

ZNÓW KASZLE!!!

22.02.11, 10:36
Witam wszystkie mamy, Ponad miesiąc temu zrobiłam córce badanie kału gdyz podejrzewałam pasozyty(brak apetytu, niespokojny sen) i wyszly LICZNE jaja glist. Lekarka przepisała tylko dla niej Zentel po którym nastapiło ogromne pogorszenie tzn.uporczywy kaszel po pierwszej dawce, a po drugiej chlustajace wymioty i biegunka. To wszystko trwało ok 3 tygodnie, nie odważyłam sie juz jej dać kolejnej dawki bo przez te 3 tyg prawie nic nie jadła. Po tych ok 3 tyg nastąpiła poprawa zrobilam juz 2 razy badanie kału i za kazdym razem wychodzi ok tzn. bez sladu jakichkolwiek pasożtow, jednakze cały czas pokasłuje i wydaje mi sie ze coraz mocniej. Czy jest mozliwe ze 2 dawki zentelu nie wybily wszystkich glist? Dzis znów dałam kal do badania i czekam na wyniki. Co jesli znow wyjdzie ok skąd ten kaszel skoro osłuchowo jest czysto, nie ma alergii??

Obserwuj wątek
    • antyka Re: ZNÓW KASZLE!!! 22.02.11, 11:40
      Gliste sie ciezko tlucze. Jesli wykluczylas inne powody kaszlu, to znaczy, ze dziadostwo jeszcze w niej siedzi.
      • grave_digger Re: ZNÓW KASZLE!!! 22.02.11, 12:00
        kaszel, bo larwy glisty przebywaja w plucach a na nie zaden lek nie podziala. draznia krtan, by zostac polkniete i caly cykl zaczyna sie od poczatku (srednio trwa to 2 m-ce) dlatego kuracje trzeba powtarzac. 2 zentele to stanowczo za malo.
        3 tyg. pogorszenie mowi o rozmiarze zarobaczenia. powtorz kuracje.
        • mama_karusi Re: ZNÓW KASZLE!!! 22.02.11, 12:08
          Dziekuje za odpowiedz. Czekam na wynik badania, myśle jednak ze nawet gdyby nic nie wyszło to i tak poprosze lekarke o recepte, pytanie tylko czy znow podac jej zentel czy tym razem vermox(corka ma 3 lata)?
    • mama_karusi mam wyniki-pojedyncze jaja glist 22.02.11, 13:12
      Miałyscie racje corce wyszla glista, znowu będziemy przechodzic przez to pieklo,,,
    • light111 Re: ZNÓW KASZLE!!! 19.02.20, 22:17
      Odstąpię oryginalną Iwermektynę w tabletkach przywiezioną z USA lub tabletki Alinia Nizonide 500 mg (Nitazoxanide). Ww. szybko i skutecznie wyleczą z pasożytów np. świerzb, nużeniec, demodex, trądzik różowaty, lamblie, toxocaroza, borelioza, glista, owsiki, węgorek i inne.
      Mogę się spotkać na odbiór osobisty w Warszawie lub wysyłka.
      Basia tel. 785 597 308
    • eagles11 Re: ZNÓW KASZLE!!! 13.03.20, 13:58
      Odsprzedam nadwyżkę leku na pasożyty ZENTEL 400 mg i PRAZYKWANTEL 600 mg (Distoside z USA). Kontakt - Małgorzata tel. 736 295 107

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka