Dodaj do ulubionych

Ból a grzybica

02.03.12, 10:48
Witam
Mało wiem o grzybie, choć mam z nim od pewnego czasu problem. Od kilku lat bolą mnie nogi:kości, mięśnie, ścięgna, przyczepy. Rehabilitacja niewiele pomaga. Zasugerowano mi, że przyczyną bólu może być grzybica. Czy jest to możliwe? Bardzo proszę o informacje. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mammajowa Re: Ból a grzybica 02.03.12, 18:17
      możliwe. i lamblie sprawdź
      • martalik Re: Ból a grzybica 03.03.12, 00:00
        Dziękuję bardzo za odpowiedź. Nie rozumiem tylko dlaczego ma sprawdzić lamblie.
        • antyka Re: Ból a grzybica 03.03.12, 08:21
          Bo moze dawac takie objawy.
          I jeszcze borelioze i yersinie.
          • jan440 Re: Ból a grzybica 03.03.12, 20:46
            Tfu, obyś się myliła z tymi ostatnimi.
            • martalik Re: Ból a grzybica 03.03.12, 23:17
              Tfu! Na psa urok!
              • jan440 Re: Ból a grzybica 04.03.12, 13:02
                To faceci mogą pluć, proszę nie nadużywać.
                • martalik Re: Ból a grzybica 06.03.12, 18:18
                  Jest równouprawnienie, można pluć niezależnie od płci. Zwłaszcza przy odczynianiu uroków.

A na poważnie. Czytałam na forum boreliozy o olejkach eterycznych. Myślę, że może coś w tym być. Przecież olejek oregano ewidentnie pomaga. Myślę o moim bólu, który może być wynikiem bakteryjnego, reaktywnego zapalenia. Nie mam diagnozy, długo mogę jej nie mieć, bo diagnostyka jest trudna i kosztowna. Przejrzałam stronę dr Nemo, jednak nie ma nic o olejkach "przeciwbólowych". Podpowiedziałbyś Janie co zamówić ewentualnie na te moje nogi?
                  • jan440 Re: Ból a grzybica 06.03.12, 20:48
                    No dobra ale to my umieramy wcześniej.
                    Jeśli chodzi o olejki stricte przeciw bólowe to ciężka sprawa. Wiem bo próbowałem.
                    Są różne kompozycje - na bakterie, grzyby, grypę, paciorkowce, upławy. To wszystko działa
                    ale, żeby klasyczne p.bólowe to raczej nie. W stomatologii dawnej był stosowany w tym celu ol.goździkowy, spróbuj rozcieńczyć i zastosować.
                    Wątpię aby Ci nemo pomógł. Ewentualnie spróbuj jakiś środek antybakteryjny - czyli coś z boreliozy. Jeśli zadziała to już będzie jakaś podpowiedź ale szczerze powiedziawszy wątpię.
                    • pdhsob Re: Ból a grzybica 16.03.12, 22:39
                      jeżeli chodzi o sprawę jelit, to najlepiej kolonizującą przewód pokarmowy jest lactobacillus acidophilus. Jest on konkurencyjny np. do salmonelli. Niestety jest bardzo wrażliwy na antybiotyki, które stosujemy więc powinniśmy pamiętać o zasiedleniu po każdej antybiotykoterapii
                      i nie tylko. Dla usprawnienia jego kolonizacji powinniśmy pamiętać o błonniku oraz fruktooligosacharydach (prebiotykach). Wg literatury jest w stanie wyeliminować również candida.Wiem , że probiotyki są w stanie rozbić biofilm bakteryjny, właśnie na na zasadzie konkurencji.
                      polecam vitalkosmetyki.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka