Dodaj do ulubionych

Schemat leczenia

12.05.14, 19:45
0/Okazało się że mamy owsiki tzn. starszy syn i ja. Mąż bez objawów, młodszy zaostrzenie azs i słaby apetyt. Byłam u dwóch lekarzy i każdy dał inne leki i inny schemat leczenia.Okazało się że mamy owsiki tzn. starszy syn i ja. Mąż bez objawów, młodszy zaostrzenie azs i słaby apetyt. Byłam u dwóch lekarzy i każdy dał inne leki i inny schemat leczenia.
Alergolog:
dla wszystkich vermox 2razy po 1 tabletce, dla małego Zentel w zawiesinie na raz i po 10 dniach powtórzyć.

Pediatra: dla wszystkich pyrantelum, dzieciom po 5 ml przez 2 dni, nam jednorzowo po 15 ml i dzieciom powtórzyć po 7 dniach.

I mam dylemat co i jak. Ogólnie będe mieć 4 opakowanie vermoxu, 4 zawiesiny pyrantelum i jeden zentel zawiesina. Może to jakoś inaczej dać, komu zaufać.
Najbardziej chory jest syn starszy. Zastanawim się czy najsilniejszy lek - zentel pakować małemu??
Coś dordzicie??lergolog:
dla wszystkich vermox 2razy po 1 tabletce, dla małego Zentel w zawiesinie na raz i po 10 dniach powtórzyć.

Pediatra: dla wszystkich pyrantelum, dzieciom po 5 ml przez 2 dni, nam jednorzowo po 15 ml i dzieciom powtórzyć po 7 dniach.

I mam dylemat co i jak. Ogólnie będe mieć 4 opakowanie vermoxu, 4 zawiesiny pyrantelum i jeden zentel zawiesina. Może to jakoś inaczej dać, komu zaufać.
Najbardziej chory jest syn starszy. Zastanawim się czy najsilniejszy lek - zentel pakować małemu??
Coś dordzicie??
Obserwuj wątek
    • toslawa Re: Schemat leczenia 12.05.14, 19:48
      Zapomniałam: mały 2 lata i 15 kg, starszak 7 lat i 22 kg. Czekamy do środy na męza, jak wróci żeby zastosować leczenie

• kaamea Re: Schemat leczenia 12.05.14, 21:14
      Wszystkie 3 wymienione przez Ciebie leki VERMOX PYRANTELUM ZENTEL działają na owsiki i przy odpowiednim stosowaniu i higienie każdy z nich powinien sobie poradzić z nimi. Więc dorośli mogą wziąć coś innego niż dzieci ale w tym samym czasie.

Co do schematów to ja bym sugerowała aby 3-krotnie powtarzać branie leków a nie 2-krotnie.
      Np. Dziś 1 dawka - za 8-10dni powtórka - za 8-10 dni powtórka.

Leczą się wszyscy w tym samym czasie.
      Pytasz o najmłodszego czy leczyć go Zentelem bo masz wątpliwości. Nie napisałaś ile ma lat, ale do 2 rż raczej podaje się takim dzieciom Pyrantelum, po 2 rż można już Zentel.
      • kaamea Re: Schemat leczenia 12.05.14, 21:16
        Doczytałam o wieku młodego. Spokojnie możesz i Zentel i Vermox i Pyrantelum.
        Sprawdzcie też dziadków, kuzynów itp. bo inaczej czeka Was walka z wiatrakami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka