alinka919 16.04.09, 13:31 Czy przy diecie przeciwgzybiczej można używać octu jabłkowego,wspomaga on m.in.odchudzanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anyx27 Re: Ocet jabłkowy 16.04.09, 19:15 alinka, a wpisz w nasza forum wyszukiwarkę "ocet jabłkowy" i będziesz mieć niespodziankę w postaci odpowiedzi ;0 Odpowiedz Link
open123 Re: Ocet jabłkowy 22.04.09, 21:08 Witajcie. Jestem o wiele za gruba i cudownym przypadkiem trafiłam na inf o TYM occie, nast. dnia go kupiłam i piję go 2gi dzień / dziś coś się zaczęło dziać z przemianą, może tym razem się uda?/. Od 3 dni buszuję w internecie i znalazłam parę rzeczy po angielsku, ktore mogą się innym przydać, wybaczcie powtórzenia/ niesposób przeczytać wszytko, co juz tu bylo./ Stosując właściwy ocet w bezpiecznych dawkach powinno się /można też: 1.Zmniejszyć spożycie tłuszczów i soli, oraz żywności rafinowanej. 2.Octu najbezpieczniej brać / na czczo potem 15-30 min. przed posiłkiem i przed snem,inni mówią- 3 razy dz. przed posiłkami/ 3 razy dziennie po 1-3 ŁYŻECZEK na 1 szkl wody; jeśli zapach lub smak nie podchodzą, zamiast wody używać soku owocowego lub warzywnego, można dodawać 1 łyżeczkę miodu dla smaku; zamiast wody można też stosować herbatę rumiankową.Sączyć, a nie 'jednym haustem', ocet może uszkodzic szkliwo zębów, warto pić przez słomkę. 3.Pić dużo wody, 8 szklanek dziennie. 4. Sikanie wypłukuje potas, trzeba go koniecznie! więcej spożywać, to także przyspieszy chudnięcie; dużo potasu jest m.i. w surowym groszku zielonym,szparagach, surowych gruszkach, wołowinie / wiem, że także w brokułach i bananach/. 5.Więcej ruchu. 6.CYNAMON, mielony przyśpiesza chudnięcie, więc wraz z octem j. spożywać także mielony cynamon, ale NAJWYŻEJ pół łyżeczki dziennie, bo zaszkodzi, podobno nie należy go zażywać na sucho, trzeba z płynem. 7. Trzeba się liczyć z tym, że tabletki octowe mogą nie działać. To jest moja kompilacja przeczytanych inf. Widziałam, że jedne autorytety potwierdzają, inne zaprzeczją. Wydrukowałam sobie wielki plik kartek potwierdzający i będe go z nadzieją studiować. Męczy mnie zgaga- widzę, że jedni zabraniają mi stosować ocet j., inni piszą, że ocet j. wyleczył ich ze zgagi. Podobno i b rodawki sie pozbędę. = Pozdrowienia dla wszystkich z kilogramami i bez. Odpowiedz Link
stratugeo2 Re: Ocet jabłkowy 23.04.09, 17:26 Jeśli cierpisz na nadkwaśność (a na to wskazuje zgaga) to uważaj z tym octem. Ja spróbowałam kuracji octem i olejem z pestek dyni i wystarczył tydzień, abym "załatwiła" sobie żołądek. Okazuje się, że trzeba mieć zdrową śluzówkę żołądka, żeby stosować ocet. Ja od dłuższego czasu miałam spokój z nadkwaśnością (długo leczyłam środkami zobojętniającymi kwas, nasionami lnu), a teraz tragedia. Od tygodnia biorę controloc40 i piję zaparzone nasiona lnu. Powoli jest lepiej. Okazuje się, że ten ocet nie jest dobry dla wszystkich. Odpowiedz Link
anyx27 Re: Ocet jabłkowy 23.04.09, 17:28 Stratugeo, ja mam refluks, potwierdzony gastroskopią, nigdy nie leczony. Piję ocet od ok. miesiąca - nie mam żadnych objawów. Odpowiedz Link
open123 Re: Ocet jabłkowy 28.04.09, 21:33 Ja mam zgagę / zapewne po ojcu, to bywa dziedziczne/ od 22 lat, od ciązy, od roku dwóch jest nie do zniesienia. Teraz na tym occie nie jest gorzej. Znalazłam posty osób /po ang./, które wyleczyły się octem j. ze zgagi, a nawet wrzodów / choć niektórym on nie służył / tacy są wmniejszości/. W ciągu 7 dni schudłam 2 kg, nie chodzę głodna, jem smacznie, to czego się nie boję /zgaga!/. Pozdrawiam wszystkich = Odpowiedz Link
open123 Re: Ocet jabłkowy ZGAGA 28.04.09, 21:50 Jeszcze raz, coś mi umknęło. Od ok. roku stosuję kaszę gryczaną, gdy zgaga atakuje. Jem ją na czczo / po prostu ugotowaną bez dodatków/. Prócz tego prażę parę łyżek kaszy na patelni, na sucho, potem mielę i w razie potrzeby zjadam 1/2 łyżeczki popijając wodą. Zwykle powtarzam to kilka razy, bo ta zgaga naprawdę się rozszałała. A dziś i wczoraj kaszę gr. jadłam z obiadem, 1 porcja wystarczyła na 2 razy, ocet zmniejsza mój wilczy głód. W Anglii co 5ta osoba cierpi na zgagę, parę dni temu czytałam o dziewczynie, którą operowali z tego powodu; czytałam też o raku , zapewne przepony, którego może spowodować długotrwała zgaga. Brrr. Powinniśmy srawdzić co wywołuje zgagę, np nabiał jest b. podejrzany i czekolada, alkohol, ostre przyprawy,a szczególnie SOJA, którą dodają do wszystkiego /wędliny i tak dalej/. Odpowiedz Link
alinka919 Re: Ocet jabłkowy 17.04.09, 08:21 Oczekuję konkretnej odpowiedzi,a tu same dyskusje Odpowiedz Link
anyx27 Re: Ocet jabłkowy 17.04.09, 09:47 Alinko, ale po to właśnie jest wyszukiwarka. na forum są konkretne odpwiedzi w tym temacie. Odpowiedz Link
anyx27 Re: Ocet jabłkowy 17.04.09, 09:51 i nawet wątek ma ten sam tytuł. Już to kiedyś ktoś pisał - dlaczego nowe osoby nie wykazują ani trochę inicjatywy? wystarczy użyć wyszukiwarki. Chca miec wszystko na tacy, zero od siebie. pisanie czegoś po raz drugi, piąty, dziesiąty jest bez sensu. my też mamy swoje sprawy, swoje życie. chętnie dzielimy sie wiedzą, ale nie może być tak, że na forum jest coś wyraźnie napisane kilka razy, a nowa osoba nawet nie zada sobie trudu, żeby tego poszukać. tym bardziej, że forum istnieje od niedawna i jest jeszcze w miarę przejrzyste. korzystanie z wyszukiwarki nie boli a jeśli nie znajdziemy satysfakcjonującej odpowiedzi, wtedy pytajmy Odpowiedz Link
jagabaga92 Re: Ocet jabłkowy 17.04.09, 10:54 KONKRETNA odpowiedż na Twoje pytanie "Czy przy diecie przeciwgzybiczej można używać octu jabłkowego,wspomaga on m.in.odchudzanie?" brzmi: TAK Odpowiedz Link
alinka919 Re: Ocet jabłkowy 17.04.09, 14:01 Jagabaga,dzięki za konkretną odpowiedź.Wyczytałam we wcześniejszych wypowiedziach,bo przejrzałam przede wszystkim w wyszukiwarce,ze używa się do jego produkcji drożdży i to mnie zaniepokoiło. Odpowiedz Link
alinka919 Re: Ocet jabłkowy 17.04.09, 14:05 Anyx dzięki za pouczającą wypowiedź,z wyszukiwarki skorzystałam przede wszystkim.Masz zadatki na belfra. Odpowiedz Link
anyx27 Re: Ocet jabłkowy 17.04.09, 14:09 Po prostu po pierwsze lubię porzadek, a po drugie nie lubie sie powtarzać z wykształcenia jestem m.in. belfrem na szczęście tylko z wykształcenia Odpowiedz Link
261m Re: Ocet jabłkowy 17.04.09, 14:13 Czuć anyx że jesteś belfrem , niektóre przemądrzałe twe wypowiedzi spowodowały, że trochę mną zatrzęsło, to teraz już zrozumiałam dlaczego....Najlepsze to było ,,to przez takich jak ty nie mogę odrobaczyć swego dziecka'' - czy coś w tym stylu. Nie chce mi się więcej pisać co o tym myślę, jednak gratuluję taktu i kultury osobistej . Odpowiedz Link
alinka919 Re: Ocet jabłkowy 17.04.09, 14:48 Też z wykształcenia jestem,pznaję telepatycznie Odpowiedz Link
alinka919 Re: Ocet jabłkowy 17.04.09, 14:56 Zapytałam p.Osiewały,powiedział,że w tylko w niewielkich ilościach,czyli popijanie 6 łyżeczek dziennie odpada?Zgłupiałam. Odpowiedz Link
open123 Re: Ocet jabłkowy 29.04.09, 23:02 Co masz na myśli pisząc 'przy diecie przeciw grzybicznej'? Czytałam o wyleczeniu grzybicy stóp i grzybicy paznokci stóp / tego drugiego akurat sama próbuję/ octem j. Paznokcie gość moczył w occie nie rozcieńczonym przez 10 minut, potem podważył paznokcie i zwilżoną watkę przyłożył do nich, zrobił tak raz, albo 7 razy / niejasne/, a po tygodniu zauważył, że rosną zdrowe paznokie. Czy to jest odpowiedż na jaka czekasz ? Odpowiedz Link
alinka919 Re: Ocet jabłkowy 01.05.09, 23:18 Nie myslałam o spożywaniu octu.A to co piszesz,czytałam u Tombaka,powiedz jak ci pomogło Odpowiedz Link
open123 Re: Ocet jabłkowy 02.05.09, 20:52 Zażywam od 12 dni, waga -1, może -2; dziś dzień absolutnie bez zgagi. Włosy płukane octem po myciu-świetne. Kąpiel z octem - b. miła w dotyku skóra i uczucie wielkiej czystości. Też mam jedngo Tombaka, z niego znam ten sposób z kasza gryczaną na zgagę. Odpowiedz Link