barba50 01.11.13, 20:09 Nie lubię gdy w tego typu programach biorą udział dzieci, najczęściej nie z własnej woli, a popychane przez rodziców. Rzadko jest to wielkie wydarzenie, a tak jest w tym przypadku Dziewięciolatka z operowym głosem Nine-Year-Old Girl Sings Opera on Holland's Got Talent Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arim28 Re: Dzieci w Mam Talent 01.11.13, 21:51 Jest takich talentow jeszcze troche na You tubie - uwielbiam ich sluchac - No. Mam do nich slabosc wielka Jackie Evancho O Mio Babbino Caro June 2009 Singing Contest Jackie Evancho O Mio Babbino Caro Subtitulado HD Odpowiedz Link
arim28 Re: Dzieci w Mam Talent 01.11.13, 21:54 pomylilam strony QUIERO CANTAR LUCÍA DE 8 A?OS CANTA AVE MARÍA. Odpowiedz Link
wadera3 Re: Dzieci w Mam Talent 02.11.13, 09:33 Te dzieci nie powinny pojawiać się w tych badziewnych programach, ale owszem, powinny być wyłuskane przez szkołę i uczone, uczone, uczone... Odpowiedz Link
saga55-5 Re: Dzieci w Mam Talent 03.11.13, 00:46 Wadera ma rację. Poza tym, jak jeżdżę na turnieje, widzę ile dzieci przypłaca to stresem i to ogromnym. Są łzy przed występem, po, czasami też. Nie każde dziecko radzi sobie tak samo z nerwami i podminowaniem. Tyle że.........co rodzic może zrobic jeśli dziecko np. ma stresy przed i po, a dziecko CHCE i juz. Ostatnio byłam tego swiadkiem. Podobno dziecko ( ma 7 lat ) przed występem nocy nie przespało, przed występem się biedactwo rozpłakało, po występie też, no bo nie wygrało (no bo nie tak szybko stanąc na podium ) a podobno za 2 dni matkę męczy że ono chce na następny turniej jechać. Odpowiedz Link
pi.asia Re: Dzieci w Mam Talent 03.11.13, 09:42 Dorzucę parę słów. Stres i potworne obciążenie psychiczne to jedno, a druga sprawa to kwestia głosu. Nie jestem fachowcem w tej branży (pomijając cztery lata śpiewania w profesjonalnym chórze w filharmonii), ale mam spore opory przed zmuszaniem siedmio- czy dziewięcioletnich gardeł do śpiewania arii przeznaczonych dla osób dorosłych, które mają w pełni rozwinięte struny głosowe, przeponę, ktrań, nagłośnię itd. Myślę, że to zbyt wielkie obciążenie dla tych dopiero rozwijających się narządów. Może się mylę, ale... ile z tych cudownych dzieci nadal śpiewa jako osoby dorosłe? Zdecydowanie wolę, gdy dziecko śpiewa jak dziecko. Oto przykład (śpiew od 1'45") (Napisy)Brytyjski Mam Talent[;2007]; - Connie Talbot Natomiast tu macie przykład stresu, który "zjadł" dziewczynkę podczas występu. Simon Cowell zaproponował, żeby mała odpoczęła i wystąpiła później (mimo że program leciał na żywo). Nie wiem, jakim cudem udało jej się pozbierać i zaśpiewać jeszcze raz. Hollie Steel - 1st and 2nd Attempts, BGT Semi-Final (High Quality) A w finale bez problemu zaśpiewała bardzo trudną arię z "Upiora w operze" Hollie Steel: Wishing You Were Somehow Here Again - Britain's Got Talent 2009 - The Final Odpowiedz Link