Dodaj do ulubionych

Drapak XXL

04.04.14, 01:25
alus59 napisała:

Cytat Bo sobie pomyślałam, że Jacek podzieli się rękodziełem a jakieś bezdomniaki za to dostaną wsparcie ...

No dobrze, to teraz ja łopatologicznie. Intencje zrozumiał, ale problemem jest czas.
A inaczej. Ostatnio do roboty zostałem sam i stoję przed dylematem - czego w tym roku nie zrobię.
Odpuściłem cięcie 10 jabłoni, odpuściłem przycinanie odmładzające kilkunastu krzaków porzeczek i kilku agrestu. Dałem sobie spokój z aronią, pigwą, pigwowcem, drzewami wiśni i czereśni, śliwami i diabli wiedzą z czym jeszcze. Odpuszczam wertykulację 2000 m2 trawnika (pies go ganiał), naprawę dachu na garażu... /|CENZURA|\
Cholera! Ja już chcę na emeryturę!

Chyba się wygadałem. Wyszedł z tego ŻalPost smile
80% postu wykasowałem, bo mi się zrobiło wstyd, że lista rzeczy niezrobionych jest tak długa. Cieszy mnie za to każda sprawa, którą udało się pchnąć do przodu i myśl, że bezczynność mi nie grozi.

> Przepraszam za nieporozumienie smile

Daj spokój. Nie ma za co przepraszać. Ten kto mnie zna, wie, że chętnie bym pomógł, ale udałem, że nie rozumiem, bo nie mam fizycznych możliwości pomóc. Nawet przedyskutowałem z żoną Twój post. Prosiła, abym zrobił, ale... -> czytaj wyżej. Przyznała mi rację.

Jeśli przy okazji będę miał stołową piłę na wierzchu, to dotnę podstawę. Niestety nie wiem kiedy. Pewnie przy budowie tarasu. Świerkowych drągów ci u nas dostatek, więc nie będzie problemu.
Obserwuj wątek
    • alus59 Re: Drapak XXL 04.04.14, 16:27
      Ło matko - gdybym wiedziała jakie perturbacje wywoła mój post, to bym sobie knebel, albo jakąś kłódkę na klawiaturę założyła suspicious

Jacku kochany (mam nadzieję, że nie obrazisz się za taką poufałość smile) nie ma sprawy - ja też z wieloma sprawami się nie wyrabiam. A wertykulację działkowego trawnika pomimo posiadania stosownego sprzętu odpuściłam kilka lat temu ... I o emeryturze też marzę, a tu jeszcze kilka lat pracy ...

A moje futra spokojnie poczekają na dogodny czas, ponieważ Dzidziowy drapak jest zajefajny smile
    • wadera3 Re: Drapak XXL 05.04.14, 08:29
      Jacku, a możesz zrobić fotę temu drapaku od spodu? Bo pewnie jest to do zrobienia bez większego problemu, tylko chciałabym upewnić się co do mocowania. Wówczas postaram się zrobić Alusowi ten drapak(ja czy sąsiad majsterkowicz - ten od psiego szezlongu).
      • lysy-jack Re: Drapak XXL 06.04.14, 13:33
        wadera3 napisała:

> Jacku, a możesz zrobić fotę ...

Jutro. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka