Dodaj do ulubionych

Konkursy NCN

15.03.11, 16:27
Żeby zmienić temat na bardziej optymistyczny: wg strony MNiSW NCN ogłosiło pierwsze konkursy na projekty badawcze z terminem składania wniosków do 15 czerwca:

www.nauka.gov.pl/ministerstwo/aktualnosci/aktualnosci/artykul/narodowe-centrum-nauki-oglasza-pierwsze-konkursy/

Oczywiście żeby nie było zbyt pięknie, na stronie NCN jeszcze o tym nie wiedzą :D

www.ncn.gov.pl/

ale zakładam, że niebawem się to zmieni.
Obserwuj wątek
    • ekulczycki Re: Konkursy NCN 16.03.11, 10:36
      Dzisiaj już ogłosili: jest dużo nowości – link do aktualności NCN
      • charioteer1 Re: Konkursy NCN 16.03.11, 11:24
        184 mln dla doswiadczonych, 50 mln dla doktorow, 16 mln dla doktorantow i 50 mln dla doktorantow. Liczy sie H kierownika projektu i promotora.

No to sie bedzie dzialo.
        • charioteer1 Errata 16.03.11, 11:26
          184 mln dla doswiadczonych, 50 mln dla doktorow, 16 mln dla doktorantow i 50 mln dla projektow miedzynarodowych.
    • akot20 Re: Konkursy NCN 16.03.11, 17:01
      Nie jest sprezycowane skąd mi być ideks H. Przeglądam różne bazy i ten wskaźnik istotnie się w nich różni. Z jakich baz korzystacie? Znam ISI, Scopus, PoP. Największy wychodzi mi w PoP. Czy na tę bazę można się powoływać? Dodam że pracuję w dziedzinie, gdzie publikowanie za granicą nie jest powszechne (ja się staram). PoP jako jedna z niewielu baz łapie polskie czasopisma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka