Dodaj do ulubionych

Fulbright - rozmowa

13.01.13, 01:33
Witam wszystkich,

chciałabym skorzystać z doświadczenia bywalców forum i zapytać, czy ktoś z obecnych był na rozmowie kwalifikacyjnej w Komisji Fulbrighta?

Wybieram się niedługo i nie do końca wiem, czego mam się spodziewać i jak najlepiej się przygotować.

Z góry wielkie dzięki!
Obserwuj wątek
    • kardla Re: Fulbright - rozmowa 13.01.13, 13:18
      Zapewne bardzo zalezy od konkeretnego programu, ale moje doswiadczenia (program wysylajacy ludzi na studia doktoranckie w usa) sa nastepujace:

- Oczywiscie calosc odbywala sie po angielsku.
      - Siedzialam naprzeciwko czterech czy pieciu osob (dyrektor administracyjna fulbrighta, generalny dyrektor fulbrighta, przedstawiciel ambasady + profesor z dziedziny ktorego dotyczylo moje podanie) - odrobine stresujace to bylo na poczatku.
      - Juz dokladnie nie pamietam czego dotyczyly pytania, ale pamietam ze bylo dosyc milo. Pytajacy starali sie dowiedziec czegos na temat mojego zyciorysu, doswiadczen projektu, a nie "zlapac" na czyms.
      - Generalnie rozmowa byla zdecydowanie mniej stresujaca niz sie spodziewalam.

Jak masz jakies konkretne pytania to daj znac :)
      • ha.ro Re: Fulbright - rozmowa 13.01.13, 14:19
        Bardzo, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź!

Odpowiedziałaś na większość moich pierwotnych pytań, teraz mam za to parę nowych - czy mogłabym się z Tobą skontaktować prywatnie?

Mój tutejszy mail to ha.ro@gazeta.pl.

Wielkie dzięki z góry!
        • kardla Re: Fulbright - rozmowa 13.01.13, 15:14
          Pewnie, na gazetowy adres pisz ;)

• justynaa.b Re: Fulbright - rozmowa 27.05.13, 13:14
            Czy ja mogę również dołączyć i napisać na prywatny?
            • kardla Re: Fulbright - rozmowa 27.05.13, 13:26
              Pewnie :)
      • luckyme123 Re: Fulbright - rozmowa 18.02.17, 18:43
        Hej, Czy mogłabym na priw zadać Ci kilka pytań? Mogę prosić o Twój mail lub czy możesz napisać do mnie na adres: anturium2015@gmail.com?
        Byłabym bardzo wdzięczna

pozdrawiam
        • kardla Re: Fulbright - rozmowa 19.02.17, 21:33
          Pewnie, pisz na kardla@gazeta.pl, ale ostrzegam że na rozmowie i stypendium byłam wieki temu i nie mam pojęcia jak to teraz dokładnie wygląda.
          • luckyme123 Re: Fulbright - rozmowa 24.02.17, 08:59
            dzieki, wysyłam wiadomość
            • kardla Re: Fulbright - rozmowa 24.02.17, 10:43
              Niczego nie dostałam. Zawsze możesz zapytać przez forum. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka