17.05.15, 13:47
Witam, uczę się w liceum na profilu humanistycznym, w przyszłym roku będę zdawać maturę. Na maturze planuje zdawać j.polski, historię i wos na poziomie rozszerzonym, matematykę na poziomie podstawowym. Jest jakakolwiek szansa, abym została przyjęta na SGH w trybie studiów popołudniowych? Czy jest koniecznie zdawanie matematyki na poziomie rozszerzonym?
Obserwuj wątek
    • adept44_ltd Re: SGH 17.05.15, 21:53
      a myślałaś o przedpołudniowych?, tam może być łatwiej...
      • dobrycy Re: SGH 17.05.15, 22:20
        No Janusz Zajdel w znanym opwiadaniu przewidywał jeszcze nocne studia, ale to tylko habilitacyjne o ile pamiętam.
    • czlowiek.z.makulatury Re: SGH 17.05.15, 23:28
      Tak, szanse są niezwykle wysokie biorąc pod uwagę problemy finansowe uczelni.
      • pan.toranaga Re: SGH 19.05.15, 08:17
        Można też pomyśleć o doktoranckich w INE.
    • piotrek-256 Nie przejmój się wypowiedziemi 19.05.15, 12:06
      To forum jest do terapii antystresowej dla naukowców, dosyć ciężko tu znaleźć informacje, których szukasz.

Lepiej spróbuj zdobyć jakieś statystyki rekrutacji. Czy powinnaś się uczyć matematyki, póki masz czas? TAK, bo bez matematyki, ciężko robić statystyki, nauczyć się obsługiwać sprawnie exela itd.
      Czy będziesz mieć problemy na studiach z brakami z matematyki? Raczej nie, bo inaczej trzeba by uwalać całe roczniki nie umiejące dodawać ułamków.
      • zitterbewegung Re: Nie przejmój się wypowiedziemi 19.05.15, 12:29
        Ja polecam zawsze zdawanie jednak poziomu rozszerzonego. Jest wiele zadań łatwych które gwarantują 20% i wiele zadań trudncyh, które gwarantują, ze mało kto dobije do 90%. Jednak biorąc pod uwagę, że matura rozszerzona liczy się podwójnie (czasem poczwornie!) w liczbie punktów rekrutacyjnych na większość uczelni (sprawdz jak jest), slaba i bardzo slaba rozszerzona, daje wiecej niz swietna i srednia podstawowa.
        • adept44_ltd Re: Nie przejmój się wypowiedziemi 19.05.15, 19:03
          no i ortografię też można do tych rad dodać ;)
          • piotrek-256 Re: Nie przejmój się wypowiedziemi 19.05.15, 19:15
            polska język trudna język :(
          • zitterbewegung Re: Nie przejmój się wypowiedziemi 19.05.15, 19:29
            Wszyscy teraz mają zaświadczenia o dysleksji, dysgrafii i dysklawii, nie trzeba się tym przejmować.
            • czlowiek.z.makulatury Re: Nie przejmój się wypowiedziemi 19.05.15, 20:09
              No to jeszcze dyskalkulia i jedziemy po habilitację.
              • dobrycy Re: Nie przejmój się wypowiedziemi 19.05.15, 20:27
                Ja za JKM zgłaszam dyskulturię i chyba dysguglię
              • zitterbewegung Re: Nie przejmój się wypowiedziemi 19.05.15, 20:56
                Znam taką dr hab. filozofii (UJ), która wali byki wszędzie i się nie przejmuje, granty piszą studenci (nie dostaje, ale jest aktywna), no a dyskalkulie ma niejako z definicji (filozofia wykluczenia).
    • h_hornblower zrób tak 20.05.15, 16:11
      Proponuję najpierw wejść tu:

ssl-oferta.sgh.waw.pl/pl/studialicencjackie/Strony/default.aspx
      a następnie udać się albo zadzwonić tu i zadać to samo pytanie:

Dział Rekrutacji i Promocji SGH
      al. Niepodległości 162
      pok. 37, parter​
      tel. 22 564 98 58

• czlowiek.z.makulatury Re: zrób tak 20.05.15, 16:23
        Oj, a nie można drogą dedukcji? Gdzie humanista w Tobie?
        • h_hornblower Re: zrób tak 20.05.15, 18:23
          Dedukcji w sensie Sherlocka Holmesa? Można, czemu nie. Ale jak sobie przeczytałem w sąsiednim wątku ("Akademik Duda") macankę pfg z zitterbewegungiem o trzymaniu standardów, to się wzruszyłem i sam postanowiłem potrzymać. To niedobrze?

pzdr
          horny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka