Dodaj do ulubionych

Są wyniki Preludium 14

15.05.18, 12:40
(Innych konkursów pewnie też, ale akurat wgląd mam w Preludium) ;)

Na stronie NCN jeszcze nie, ale w OSF-ie zmienił się status.
Obserwuj wątek
    • szczpnk Re: Są wyniki Preludium 14 15.05.18, 14:37
      Są też wyniki OPUS 14. Niestety dla mnie, projekt oceniony (bardzo) wysoko, ale ze względu na "niską liczbę cytowań" kierownika projekt nie zyskał finansowania. Sęk w tym, że koledze z wydziału finansowanie przyznano, chociaż ma przeszło 3 razy niej cytowań ode mnie i o połowę "krótszego" Hirscha. Dla mnie to czarna magia i trochę takie "zamknięte koło", no ale co poradzisz...
      • herr7 Re: Są wyniki Preludium 14 15.05.18, 16:33
        A jakiego ma Pan Hirscha i liczbę cytowań, jeżeli moża zapytać? Słyszałem, że H>20 pozwala nie martwić się tym wskaźnikiem.
        • bob-budowniczy Re: Są wyniki Preludium 14 27.05.18, 19:23
          A jak liczony? WoS/Scopus czy GS?
          • herr7 Re: Są wyniki Preludium 14 28.05.18, 10:17
            WoS.
            • bob-budowniczy Re: Są wyniki Preludium 14 29.05.18, 23:42
              To ambitnie. W naukach społecznych trudne.
              • pigwa_polska Re: Są wyniki Preludium 14 30.05.18, 01:36
                W społecznych - co widać z listy - wciąż dostają granty kierownicy z H = 0 wg. WoS / Scopus. A nawet bez ani jednej publikacji widocznej w WoS czy Scopus. Za to są to osoby ze "słusznych" uczelni.
                • bob-budowniczy Re: Są wyniki Preludium 14 31.05.18, 15:49
                  Ano właśnie...
        • szczpnk Re: Są wyniki Preludium 14 31.05.18, 16:12
          No niestety szału nie ma - 10/210 (Scopus) i 12/270 (GS). Na moim panelu finansowanie zyskały wnioski 15 profesorów, 2 habilitowanych i 2 doktorów, więc po prostu miałem za silną konkurencję (oceny wniosku miałem przeważnie 3/3 i 4.5/5, jedynie dorobek 2/5). Cytat z uzasadnienia oceny: "Biorąc pod uwagę odpowiednie dane dla innych uczestników konkursu, dotychczasowy dorobek Wnioskodawcy Zespół ocenił na 2 w skali 0 - 5. Pozostałe aspekty projektu, w tym w szczególności jego poziom naukowy i znaczenie dla dyscypliny, uzyskały ocenę wysoką lub bardzo wysoką. Projekt nie sprostał konfrontacji z kilkoma innymi wnioskami o podobnie wysokim poziomie naukowym, ale zgłoszonymi przez autorów o istotnie większym dorobku naukowym." Troszkę szkoda, bo z tym dorobkiem to wydaje mi się aż tak źle nie jest (START, Sonata, MSCA-IF, staże, invited talks, itd.); rozwijam swoją metodę (w przeszło 20 pracach występuję jako samodzielny autor korespondencyjny), dlatego mam sporo auto-cytowań - myślę, że to zaważyło o niskiej ocenie dorobku publikacyjnego. W każdym razie, kolega na innym panelu dostał finansowanie, chociaż wydaje się, że wg obiektywnych wskaźników ten dorobek ma nieco gorszy od mojego. No cóż. Może po prostu miałem pecha. Spróbuję w kolejnej edycji, chociaż mój dorobek naukowy jakoś specjalnie się nie zmienił; zresztą, brak finansowania dla moich badań to spore utrudnienie na drodze do jego poprawy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka