madame_zuzu 11.11.09, 12:26 ja zasadzam się na zupe szczawiową ( znalazłam szczaw w sklepie polskim) nie jadłam takiej zupy od czasów dzieciństwa i dzisiaj pierwszy raz bede robic i nie bardzo wiem jak...taką z ryżem i jajkiem na twardo chciałam... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolciaa23 Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 12:28 zupę marchewkową, a później upiekę pizze Odpowiedz Link
beata985 Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 12:29 karkówka z pieca-sama się robi i śluski kląskie...mniam Odpowiedz Link
karra-mia Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 12:30 jak to jak zuzu? Normalnie, gotujesz, a potem albo z ryżem (taką wolę) albo z jajkiem(już mniej wolę ) Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 12:32 Nie wiem co moja mama ugotowala Ok 14,.00 jedziemy na obiad to sie dowiem Odpowiedz Link
sylki Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 12:36 Nie wiem do końca, bo mój mąż robi. Wiem, że na pewno będzie zupa kokosowa, ale co na gł danie nie wiem , ale po składnikach wygląda na coś dobrego. Odpowiedz Link
e.logan Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 12:47 M nie ma wiec dzis gotuje dla małolatów i siebie Malolaty prosza o frytki A dla siebie gotuje, bigos. Reszta trafi do sloiczkow. Odpowiedz Link
lelieb Re:Zuzu:) 11.11.09, 13:01 U mnie szczawiówka jest z ziemniakami i jajkiem,o ryżu w takiej zupie nigdy nie słyszałam Odpowiedz Link
lelieb Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 13:03 A ja dziś mam pomidorówkę,a na 2ie ziemniaczki,"nóżki z worka",sałatkę z pekińskiej i pieczarki w ćwiartki Odpowiedz Link
arallia Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 13:04 Jadę do 'teściów'. Nie wiem co uwarzyli. Pewnie znowu schabowe Odpowiedz Link
dragica Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 13:05 Pieczony kurczak.Najbardziej bym chciala,aby ktos mi codzienie gotowal obiad,w zamian moglabym mu nawet codziennie sprzatac mieszkanie.Nienawidze gotowania! Odpowiedz Link
karolciaa23 Re: dragica 11.11.09, 13:25 założę się że jak byś zobaczyła burdel w moim domu, to byś pokochała gotować Odpowiedz Link
mamc-ia33 Re: dragica 11.11.09, 13:38 roladki od mamy ,ziemniaczki,czerwona lub/i kiszona kapusta pyyyyyyyychaa Odpowiedz Link
dragica Karolciaa 11.11.09, 13:48 E tam,zaden burdel nie jest w stanie zmienic mojego stosunku do gotowania!Ja lubie sprzatac,u siebie codziennie odkurzam,myje podlogi,lazienke,scieram kurze,czasem w szale sprzatania powyciagam wszytsko z szafek,umyje i poukladam. Odpowiedz Link
ez-aw Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 14:41 Zapiekane ziemniaczki + cycki kurze w przyprawach + sos pieczarkowy. Jak ładnie wyjdzie, to zrobię zdjęcie Odpowiedz Link
gagunia Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 14:42 U mnie też była dziś szczawiowa, ale Młody nie lubi, więc zrobiłam jeszcze pizzę. Szczawiowej z ryżem nigdy nie jadłam. Robię normalny wywar na kawałku kurczaka + marchew, ziemniaki, pietruszka. Jak warzywa zmiękną to wrzucam szczaw. Gotuję to kilka minut. Na koniec zabielam lekko śmietaną i wrzucam gotowane jajka pokrojone w kostkę. Odpowiedz Link
annabetka Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 14:50 Pomidorowa z ryżem/makaronem,dla Młodej z kuleczkami mięsnymi.A na drugie spaghetti ,z wczoraj. Szczawiówę gotuje tak jak Gagunia,do tego oddzielnie podaję ziemniaki okraszone cebulką. Odpowiedz Link
czarneoczy Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 15:26 powiedzmy ze strogonoff. bo z kurzych cycków i kluski śląskie. za surówkę robiły pieczarki w "strogonoffie" Zakontraktowany cały nażarty i szczęśliwy, ja też pełniutka zdycham przed kompem i trawię... Odpowiedz Link
papiki Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 16:25 pieczony schab naszpikowany czosnkiem, posypany kminkiem i majerankiem, suto obłożony cebulą + kasza jaglana + gotowana kiszona kapusta Odpowiedz Link
aguacate Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 18:21 Zuzu, jesli szczawiowa z ryzem planujesz, to ryz ugotuj osobno, bo w kwasnym sie nie ugotuje. A jesli z jajkiem (ja wole z jajkiem), to ugotuj, jak dziewczyny podpowiadaja: rosol, wloszczyzna, gdy juz miekkie, dorzuc szczaw. Zmiksuj na krem, zabiel smietana, udekoruj cwiartkami jajka na twardo. Mniam! Snila mi sie szczawiowa tej nocy Odpowiedz Link
doral2 Re: co dzis na obiad? 11.11.09, 21:06 Zuzu, możesz sobie szczaw zasadzić, jak nie masz ogródka, to w skrzynce balkonowej powinien wyróść Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: co dzis na obiad? 12.11.09, 09:00 Zrobiłam szcxzawiowa expresową Czyli w wode, 3 kostki rosołowe ( 2x kura 1x krówka) w to wsypałam szklanke ryżu i jak ryż sie ugotował dorzyciłam pokrojąna w kostke kiełbaske i szczaw. Zabieliłam śmietaną 30%(odrobiną) i do tego jajco w talerz. Mąz i ryn byli zachwyceni. ( Młody lubi kwasne) A dzisiaj bede robić rybę w sosie egzotycznym ( ryba na jutro bo najlepiej smakuje na 2 dzień) A dzisiaj wykończymy szczawiową. O! Odpowiedz Link