lidia341 19.01.10, 20:26 Mam spory kawał surowego boczku....Doradźcie jak go można przyżądzić na obiad? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karra-mia Re: Boczek..... 19.01.10, 20:29 ja gotuję na nim grochówkę, a potem ten boczek kroję sobie na chleb Odpowiedz Link
ez-aw Re: Boczek..... 19.01.10, 20:34 Jeśli jest dość chudy, to pokrój na plastry i zrób jak żeberka w sosie. Jeśli tłusty, to upiecz. Tłuszcz się wytopi, na kanapki w sam raz. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Boczek..... 19.01.10, 20:52 Przyprawić przyprawami, ziołami, na noc do lodówki. Obsmażyć i potem dusić aż będzie miękki . Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Boczek..... 19.01.10, 21:46 lidia i juz cie nie lubie no.kurwa mac ja na diecie,pełny zamrazalnik bekonu,huj nie zagladam bom na diecie i nie wolno,zapomniałam i tys musiała wyskoczyc z boczkiem Odpowiedz Link
joanna266 Re: Boczek..... 19.01.10, 21:48 na surowy dac duzo czosnku,majeranku,pieprzu,soli i przyprawy do miesa wieprzowego lub grilowej .nasmarowac porządnie oliwa lub olejem.na noc do lodówki a moze i na dwa dni.potem do piekarnika i tak po półtorej godzince(w zaleznosci od wielkosci boczku)pieczemy i mamy cud,miód i oreszki i na ciepło i na zimno Odpowiedz Link