paskudek1 19.04.10, 11:36 no muszę się pochwalić. Chiwlo to jest ledwie 3 kg ale może uda się więcej A najważniejsze to jest to utrzymać. Ale dieta się opłaciła, tylko trudno zrezygnować ze słodyszy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tedesca1 Re: Muszę się pochwalić - schudłam 19.04.10, 12:02 to gratulacje!! tylko fajnie by było gdybyś napisała co to za dieta Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Muszę się pochwalić - schudłam 19.04.10, 12:18 a prosze uprzejmie, tylko nie wiem jak się nazywa śniadanie: 2 jajka w dowolnej formie, jak kto lubi i uważa plus dwa plasterki bekonu. Z racji ze bekonu u nas nie ma (boczek to podobno nie bekon) jadam jakąs chudą wędlinę, plus pół szklanki soku grapefruitowego obiad: mięso w dowolnej postaci i ilości, plus albo sałata z jakim się chce sosem albo warzywa gotwane, smażne na patelni, tez dowolnie. Z tym ze warzywa jedynie czerwone i zielone. Nie białe i nie żółte, plus pół szklanki soku z grapefruita kolacja: mięso podobnie jak na obiad, w dowolnej postaci pllus warzywka lub sałata, plus sokz grapefruita przed snem szklaneczka soku pomidorowego teoretycznie bez cukru, kawę ograniczyć do 3 filiżanek, tez najlepiej bez cukru. Od razu mówię że nie obyłam się bez cukru całkowicie bo nie umiem, za to odstawiłam całkowicie pieczowyo, ziemniaczki, ksze i makarony. Aha, żadnych owoców. Stosować przez 12 dni, potem dwa dni przerwy kiedy można jeśc co się chce, potem z powrotem. Efekty są już po 4-5 dniach, mnie ubyło 3 kg. Smacznego Odpowiedz Link
pabia_a Re: Muszę się pochwalić - schudłam 20.04.10, 16:02 ta dieta nazywa się new clinic mayo, byłam na niej w zeszłym roku Odpowiedz Link
pabia_a Re: Muszę się pochwalić - schudłam 20.04.10, 16:05 Dieta New Mayo Clinic (w 2,5 miesiąca stracisz 20 kg) Śniadanie: 1/2 grejpfruta lub soku (niesłodzonego z grejfruta - 1/2 szklanki), 2 jajka, w dowolnej formie, 2 plasterki bekonu Obiad: 1/2 grejpfruta (lub soku niesłodzonego) sałata ( dowolny dresing) mięso/ryba w dowolnej formie, dowolna ilość Kolacja: 1/4 grejpfruta( lub sok niesłodzony) mięso/ryba, w dowolnej formie, dowolna ilość, warzywa na ciepło - dowolne zielone lub czerwone ( przygotowane z masłem z dowolnymi przyprawami) Przed snem: Szklanka soku pomidorowego lub chudego mleka Można używać: sól pieprz, dowolne przyprawy, tabasco Ważne: Stosuj dietę przez 12 dni , przerwij na 2dni.Wtedy możesz jeść wszystko. Dieta jest zalecana pacjentom, którzy muszą szybko zredukować wagę ciała przed operacją wszczepienia by-passów Wskazówki: 1.Podczas każdego posiłku mozesz jeśc do syta 2.nie rezygnuj z bekonu na śniadanie i z sałaty , w tej kombinacji tłuszcz jest szybciej spalany 3.grejpfrut jest ważny-działa jako katalizator uruchamiający proces spalania tłuszczu 4.zredukuj kawę , zaburza równowagę insulinową , max.3 filiżanki dziennie 5.nie jedz pomiędzy posiłkami ,jeśli stosujesz się do wskazań , nie powinienes byc głodny 6.nie jedz deserów , chleba,białych warzyw i słodkich ziemniaków,możesz za to podwoić lub potroic mięso , sałatę , warzywa.Jedz tyle ile chcesz, czym więcej jesz w prawidłowej kombinacji potraw,tym więcej chudniesz 7.nie jedz owoców UWAGI: 1.Dieta całkowicie eliminuje cukier i skrobię , które formują tłuszcz.Tłuszcz nie formuje tłuszczu,lecz pomaga spalaniu , możesz stosować obficie masło do warzyw. 2.Możesz stracic 4kg w ciagu 10dni.Nie będzie utraty wagi przez pierwsze 4 dni , ale stracisz 2 kg piatego dnia.Nastepnie stracisz ok 3/4 kg co 2 dni,dopóki nie osiągniesz zamierzonej wagi 3.wszystkie napoje mają być dietetyczne i bezkofeinowe 4.nie jedz białej cebuli,ziemniaków i selera 5.możesz jeść czerwoną cebulę , brokuły , sałate , pomidory,paprykę , zieloną cebulę , ogórki,rzodkiewkę,szpinak,marchewkę,zielona fasole 6.pij dużo wody Odpowiedz Link
iskierka40 Re: Muszę się pochwalić - schudłam 19.04.10, 15:55 super,gratulacje,ja tez schudłam 18kgjeszcze 6 Odpowiedz Link
doral2 Re: Muszę się pochwalić - schudłam 19.04.10, 17:52 to coś miedzy dukanem, montignakiem a kopenhaską. gratulacje Odpowiedz Link
ez-aw Re: Muszę się pochwalić - schudłam 19.04.10, 18:49 Gratuluje I pochwale się, ze na wyjeździe schudłam 5 kilo. Odpowiedz Link
mathiola Ja też 20.04.10, 14:08 I też 3 kg. Tylko, kuźwa 1,5 kg to chyba jakaś ukryta woda, nie wiem, w uszach może, a drugie 1,5 kg to biust. Fuck. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Muszę się pochwalić - schudłam 20.04.10, 14:34 Ja też . 6 kg . Jeszcze 10 . Gratuluję . Odpowiedz Link
papiki Re: Muszę się pochwalić - schudłam 20.04.10, 14:50 super A ja się pochwalę za mojego męża, któremu wszelkie diety ciężko przychodziły. Wymyslił sobie kolejne odchudzanie i udało mu się! W ciągu dwóch miesięcy ubyło 12 kg. I utrzymuje wagę od kolejnych dwóch mies. Wykluczył cukier i słodycze oraz mąkę (pszenną, żytnią, kukurydzianą, ziemniaczaną) pod każdą postacią: pieczywo, makaron, pierogi, naleśniki, ciasta, płatki owsiane/ jęczmienne. Trzymam kciuki za wszystkich odchudzających się Odpowiedz Link
pola.cocci Re: Muszę się pochwalić - schudłam 20.04.10, 16:17 Gratuluje i trzymam kciuki za ciag dalszy Ja jak narazie chcialabym przestac tyc, albo chociaz tempo tycia ograniczyc, ale jakos nie moge sie powstrzymac... Od dzis mam postanowienie cwiczyc wieczorem, zobaczymy jak dlugo wytrzymam. Odpowiedz Link