madame_zuzu 08.09.10, 12:13 dziś robię. mięso mielone z ryżem i pieczarkami upakowane w wydrązone bakłażany i zapieczone. O! do tego sos pomidorowy i obiad z bani. i dobry i niedrogi. ( bakłażany u mnie teraz są sezonowe i tansze od ziemniakow) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bswm Re: Zarełko dobre 08.09.10, 12:20 To może ja tą moją ogromną cukinię ruszę... i też zjemy faszerowaną... hmmmm Odpowiedz Link
tysia77 Re: Zarełko dobre 08.09.10, 12:34 Brzmi pysznie, proszę o przepis dla mało kumatego w kuchni osobnika Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Zarełko dobre 08.09.10, 12:38 farsz robisz taki jaki do gołąbków. i nadziewasz nim bakłążany i do piekarnika. Ja z głowy wszystko robię i za każdym razem inaczej smakuje Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Zarełko dobre 08.09.10, 16:59 a tego bakłażana to przekrajasz wzdłuż na pół, czy odcinasz końcówkę i wydrążasza miąższ i tak nadziewasz? Odpowiedz Link
bswm Re: Zarełko dobre 08.09.10, 17:36 asiaiwona_1 napisała: > a tego bakłażana to przekrajasz wzdłuż na pół, czy odcinasz końcówkę i wydrążas > za miąższ i tak nadziewasz? Ja cukinię przekrajam wzdłuż właśnie teraz Bakłażana też bym tak oprawiła Odpowiedz Link