03.01.11, 11:13
Mnie dopadła- ale taka że mi ból promieniuje też do uszu. Oszaleć można.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na te cholerne uszy, bo nawet silne środki przeciwbólowe pomagają tylko na krótki czas (wg Pani laryngolog uszy zdrowe- wczoraj byłam na ostrym dyżurze).
A migdały mam wielkości piłek tenisowych uncertain
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Angina 03.01.11, 11:18
      mówiłam ci już, jedz lody
      • magiczna_marta Re: Angina 03.01.11, 11:37
        Właśnie jadłam i dupa, gorzej się porobiło.
    • prigi Re: Angina 03.01.11, 12:11
      nie wiem czy w tym przypadku ci pomoże, ale przy stanie zapalnym ucha zewnętrznego bardzo dobre efekty u mnie daje włożenie do ucha wacika nasączonego ciekłą parafiną tak na ca.5 min. parafina nawilża ucho i ból łagodnieje.
      i zatykaj własnie tym wacikiem ucho w trakcie mycia głowy! woda podrażnia skórę ucha
    • kozica111 Re: Angina 03.01.11, 12:20
      Lampka koniaku, lżejsza wersja dla biorących antybiotyk; zalać sobie ostrą chińską zupkę, bez makaronu - do wypicia, dodać łyżeczkę oliwy, pic mocno ciepłą.Wydaje się niemiłe ale ulga gardłowo-uszna jest, mi zawsze pomagało.
      • kozica111 Re: Angina 03.01.11, 12:24
        Można też płukać gardło wodą z kilkoma kroplami jodyny, to są metody dość brutalne ale i dość skuteczne.
    • changeone Re: Angina 03.01.11, 12:43
      Ale antybiotyk dostałaś?

Ja nie pomogę, bo sama jak miałam kilka lat temu, jadłam tylko ok. godziny po nurofenie, potem zwijałam się z bólu, nawet śliny przełknąć nie mogłam.
      Miałam problem, bo dopiero 4 antybiotyk zadziałał a normalnie po max. 2 dniach powinno być lepiej!
      Zdrowia życzę!
      • nowel1 Re: Angina 03.01.11, 13:24
        Efferalgan-codeina, na receptę
      • magiczna_marta Re: Angina 03.01.11, 14:44
        Zinnat dostałam.
        • changeone Re: Angina 03.01.11, 20:41
          Właśnie Zinat mi zadziałał na anginę, tak więc powinnaś szybko wrócić do zdrowia smile
        • nowel1 Re: Angina 03.01.11, 23:13
          Rozumiem; ale ja pisalam o leku przeciwbólowym.
    • ez-aw Re: Angina 03.01.11, 14:12
      Próbowałaś smarować uszy na rozgrzanie? Maścią kamforową lub nalewką na bursztynie? (oczywiście za uchem). To często pomaga łagodzić ból.
    • dezetta Re: Angina 03.01.11, 14:23
      Mogę tylko współczuć, nie umiem poradzić nic mądrego. Zdrowiej szybko!
      • zales239 Re: Angina 03.01.11, 16:20
        Zdrowiej magicznasmile antybiotyk pomożesmile
        Ja nie wiem jak to boli bo nigdy nie miałam anginy oraz bólu uszu,nie wiem czy trzeba miec w sobie odpowiedniąsuspicious bakterie do uaktywnienia się ,ale nie mialam ja ani moje dzieci w liczbie 3 sztuk NIGDY anginy-dziwne nie?
        • sewa.49 Re: Zales, 03.01.11, 18:18
          zebys sobie nie wykrakala, lub nie daj Boze dzieciom big_grin
          Moj maly tak chorowal i skonczylo sie wycieciem migdalow.
          Magiczna zdrowka zycze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka