Dodaj do ulubionych

krem ze śluzu ślimaka

12.01.11, 11:21
używałybyście??
rano usłyszałam w radio, że śluz ślimaka zawiera składniki silnie wygładzające zmarszczki....
fuj, fuj uncertain
Obserwuj wątek
    • mearuless Re: krem ze śluzu ślimaka 12.01.11, 11:35
      jest rewelacyjny.
      i do tego wybiela blizny np po tradzikubig_grin
      moja przyjaciółka stosuje od ok pol roku-efekty sa zaskakujące.
      ona kupuje na allegro, ja tez sobie go kupie.
    • dezetta Re: krem ze śluzu ślimaka 12.01.11, 11:40
      Raczej mnie nie ruszają "takie rzeczy" bo nie jestem "obrzydliwa" tongue_out
      • mona_mayfair Re: krem ze śluzu ślimaka 12.01.11, 11:46
        Od dawna to wiadome i stosowane. Ja tam się ślimaków nie brzydzę, co za różnica, czy zjem zdechłą świnię, czy wysmaruję ryjek śluzem żywego ślimaka?tongue_out
    • madame_zuzu Re: krem ze śluzu ślimaka 12.01.11, 11:46
      Wygładza zmarszczki powiadasz. Można to kupic w aptece? Doral ja nawet kremem z końskiego łajna bym sie smarowała jakbym wiedziała, że pomoże. Taki ślimak pozyteczny jest. I posmarowac się mozna i zjeść
    • madame_zuzu Re: krem ze śluzu ślimaka 12.01.11, 11:58
      ja bym nawet posunęła się do smarowania się bespośrednio ślimakiembig_grin po xuj krem?big_grin
      • rybalon1 Re: krem ze śluzu ślimaka 12.01.11, 12:07
        chyba nie warto ...poczytałam sobie tu :
        wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247650
        • mariolka55 Re: krem ze śluzu ślimaka 12.01.11, 12:54
          www.pinezka.pl/moda-i-uroda/3626-slimakowe-kremy
        • kremzeslimaka Re: krem ze śluzu ślimaka 19.01.11, 12:05
          Warto, pod jednym warunkiem, ze kupujesz prawdziwy krem zawierający ekstrakt ze śluzu ślimaka czyli snail secretion filtrate.
          W Polsce są dostępne trzy: Elicina, AndesValle i Arenscaracol. Arencaracol to kompletna seria zawierająca krem na dzień, na noc, serum pod oczy, balsam i krem do rąk.
    • kremzeslimaka Re: krem ze śluzu ślimaka 19.01.11, 12:00
      forum.gazeta.pl/forum/w,211,95471213,96861891,Re_Dalam_sie_nabrac_Ostrzegam.html
    • jowita771 Re: krem ze śluzu ślimaka 19.01.11, 12:08
      Pewnie w kremie by ślimaka nie było widać ani czuć, więc nie miałabym oporów. Miałabym problem, gdyby trzeba się było wysmarować ślimakiem, chociaż pewnie by mi się to opłacało, bo jestem poniekąd właścicielką całej armii ślimaków. Właśnie mąż zlecił mi zadanie pozbycia się ślimaków i będę musiała się rozejrzeć za jakimś preparatem. Chyba, że puszczę famę w okolicy, że smarowanie się żywym ślimakiem przynosi świetne efekty i wpuszczę amatorki gładkiej skóry na posesję, niech zabierają ślimacze towarzystwo.
      Kiedyś zbierałam w sezonie ślimaki na sprzedaż. Raz za późno skończyłam zbierać i nie zdążyłam do skupu, więc wstawiłam wiaderko na balkon. Rano myślałam, że matka mnie zabije - ślimaki były na szybach i na ścianach (siding). Hehe, nawet nie wiedziałam, że te dziady mają takie tempo.
    • exotique Re: krem ze śluzu ślimaka 19.01.11, 21:09
      po zbadaniu skladu kremow za 1000chf i takiego za 5 zeta- nie mam juz zludzen- wsio to samo, tylko marketing inny. i za marketing plus ladne pudeleczko placimy.
      zmarszczki to nie na naskorku sie robia tylko na skorze wlasciwej- a tam nic wcieranego nie wcisnie sie przez wklepywanie.
      no chyba ze sie pysk sobie zedrze kobita do zywej skory i wtedy nalozy krem- ale nie polecam- bo to rak jakby na otwarta rane sol sypac
    • slimakpokazrogi Re: krem ze śluzu ślimaka 21.01.11, 19:28
      tez się nie brzydzętongue_outtongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka