doral2 23.02.11, 11:08 chyba pomidorową popełnię, bo znów mam ten cholerny rosół... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
socka2 Re: co na obiad? wacik inspirujący... 23.02.11, 11:12 ziemniaczki z filetem z jakiejs ryby w sosie cytrynowym plus powinna byc surowka z kapusty kiszonej, ale nie bedzie Odpowiedz Link
ella_nl Re: co na obiad? wacik inspirujący... 23.02.11, 11:55 A u mnie zupka cebulowa właśnie na rosole ( z grzanką i dużą ilością sera na niej) i placek ziemniaczany z sosem pieczarkowym. Mniam! Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: co na obiad? wacik inspirujący... 23.02.11, 11:14 chyba i ja pomidorowa machne, bo nic innego mi nie przychodzi do lba... a ma byc szybko Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: co na obiad? wacik inspirujący... 23.02.11, 11:15 chociaz nie ja juz dziś ugotowałam zupe włoczkową hahhaha Odpowiedz Link
mearuless Re: co na obiad? wacik inspirujący... 23.02.11, 11:50 zostalo mi z wczoraj drugie danie. a zupe kupie w pobliskiej restauracji. bo tylko ewka jada, nie bede gara gotowala. Odpowiedz Link
mamakarolla Re: co na obiad? wacik inspirujący... 23.02.11, 12:37 kurczak curry z ryżem i surówką. Odpowiedz Link
ella_nl Re: co na obiad? wacik inspirujący...Mamakarolla 23.02.11, 12:44 Proszę, podaj mi przepis na tego kurczaka. Szukam sprawdzonego przepisu. Dzięki wielkie! Odpowiedz Link
mamakarolla Re: co na obiad? wacik inspirujący...Mamakarolla 23.02.11, 14:05 szczerze mówiąc robię wersje dukanową aktualnie. Ale normalnie robiłam tak, ze marynowałam pierś z kurczaka (w kostkę) na noc w curry i dodawałam trochę wegety i pieprzu, papryki. Na drugi dzień smazyłam na oliwie z cebulką, podlewałam bulionem i dodawałam śmietany, na koniec doprawiałam jeszcze do smaku. I teraz albo wsypywałam ryż do tego i zapiekałam jeszcze z mozarelą, albo jedliśmy odrazu. Dzisiaj bedzie z jogurtem naturalnym i bez oliwy, dla męża ryż i surówka dla mnie surówka Czasem podawałam z makaronem jak mi np z zupy został. Można dodać do tego różne inne egzotyczne przyprawy typu imbir itd ale ja tego nie robię bo nie mam Odpowiedz Link
ella_nl Re: co na obiad? wacik inspirujący...Mamakarolla 23.02.11, 19:18 Dzięki bardzo! Odpowiedz Link
w_miare_normalna Re: co na obiad? wacik inspirujący... 23.02.11, 13:32 Jadę do mamy ma pierogi z truskawkami także dzisiaj będę bez obiadu Odpowiedz Link
bei Re: co na obiad? wacik inspirujący... 23.02.11, 13:41 mogę podpiąć temat obiadowy? bielskobiala.gazeta.pl/bielskobiala/1,88025,9150876,Pielegniarki_zaslonily_cialo_parawanem_i_podaly_obiad.html Odpowiedz Link
olinka20 Re: co na obiad? wacik inspirujący... 23.02.11, 14:45 Polska słuzba zdrowia jest znana z empatii A u nas dzisiaj piergi z bryndzą. I z jogurtem. Odpowiedz Link
opium74 Re: co na obiad? wacik inspirujący... 23.02.11, 14:58 zapiekanka z bakłażana, cebuli, cukinii, pomidorów i fety a do tego piersi z kurczaka w jogurcie i parmezanie. Odpowiedz Link
olinka20 Opium 23.02.11, 15:11 Podziel sie przepisem, zwłaszcza na ta zapiekankę, bo az sie zeslinilam wyobrazając sobie. Odpowiedz Link
opium74 Re: Opium 23.02.11, 15:26 jak wszystko co robię jest to proste - bakłażany, krokisz w plastry, solisz, skrapiasz oliwą i wstawiasz na 20 minut do piekarnika zeby zmiekły. W tym czasie kroisz cebule i szklisz na oliwie z oliwek - wykładasz nią dno foremki, na tej samej patelni przesmażasz /czasem tzreba odrobine poddusić/ pokrojone w plastry cukinie - solisz, piperzysz, zioła prowansalskie w foremce układasz - cebula, bakłażany, ser feta, cukinie, na wierzch wrzucasz połówki pomidorów koktajlowych lub plastry normalnych. w kubku rozrabiasz przecioer pomidorowy z rozgniecionymi ząbkami czosnku, ziołami, bazylią i odrobiną oliwy z oliwek - przecierem "ciapiesz" po wierzchu wstawiasz do piekarnika i po chwili gotowe piers z kurczaka kroisz w dużą kostke 3x3 cm, solisz, pieprzysz, dodajesz tymianek, mieszasz. Jogurt naturalny /ja używam greckiego/ mieszasz z odrobiną oliwy i czosnku i zalewasz kurczaka. Później panierujesz go w startym parmezanie i układasz na blachę /najlepiej żeby kawałki się nie stykały/ - i do piekarnika na 220st na okołóo 20 minut Odpowiedz Link
olinka20 Re: Opium 23.02.11, 15:36 Dziekuję pieknie. Tą zapiekanką to ja pewnie bym sie najadła bez dodatku. Odpowiedz Link
opium74 Re: Opium 23.02.11, 17:45 feta to moja inwencja. W przepisie nie było ale miałam w lodówce i termin mu się kończył Odpowiedz Link
ciepla.kawa Re: Opium 23.02.11, 20:03 Też mi się ta zapiekanka spodobała. Z braku piekarnika spróbuję przeprowadzić eksperyment w mikrofali Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: co na obiad? wacik inspirujący... 23.02.11, 17:50 Ja dzisiaj jadłam w McDonalds Na lodowisku byłam - przeżyłam. Dupa mnie nie boli. Odpowiedz Link
mygdullaa Re: co na obiad? wacik inspirujący... 23.02.11, 18:43 to tylko ja tak jakoś pospolicie dzisiaj gotowałam bo pieczone udka z kurczaka, ziemniaczki i surówka z marchewki i jabłka Odpowiedz Link
sewa.49 Re: co na obiad? wacik inspirujący... 23.02.11, 18:48 Standardowo. Pomidorowa na rosole z makaronem.Pomidory daje w calosci z puszki. Maz mowil, ze niebo w gebie Odpowiedz Link
iksa29 doral... 23.02.11, 21:14 Ty mnie adoptuj... Uwielbiam rosół i pomidorową, ja będę miała z banki gotowanie a Ty nadmiar rosołu. Bo wiesz, jak decydujesz się na mnie, to u mnie 5-cio pak jest( ja+ ślubny+2 córki + FIFI suczka znaczy się pies). To jak będzie bo nie wiem, czy na jutro mięcho na obiad z zamrażarki wyciągać? Odpowiedz Link