Dodaj do ulubionych

wacik PĄCZKOWY

03.03.11, 07:21
w którym można wpisywac rekordy w pożeraniu własnogebnie pączków, wklejać i chwalić sie bezwstydnie swoimi własnołapnymi pączkami, chrustem czy innymi całkiem tuczącymi i kompletnie niedetetycznymi wypiekami.
w końcu tłusty czwartek raz do roku.
wesołego tłustego czwartku, niech wam tyłki rosną smile
Obserwuj wątek
    • matysiaczek.0 Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 08:03
      mój tyłek osiągnął już dawno swoje max rozmiary uncertain

a ponieważ ja nie lubie robic pączków kiedy "trzeba" czyli np w tłusty czwartek (za to tydzień temu zrobiłam tyle że pół familii obkarmiłam), to dziś jadę do Ąszona po pączki (oczywiście z nadzieniem różanym bo reszta to beznadziejne) i jeszcze zakupie jakieś kremówki owocowe - dobre czasem mają - i pewnie tort, bo pewien członek mej rodziny urodziny ma.... dzieciaki to posikają się z radości na widok tylu słodkości....kurcze dziś bedzie słodko niezdrowo a na wieczór sekśnie big_grin
      • zales239 Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 08:58
        właśnie przełknełam pierwszegosuspicious
        nie wiem na ilu się skończywink
        ogólnie to nie lubię pączków,ale w ten jeden dzień muszę spożyćsmile

idę po drugiego...
    • olinka20 Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 09:25
      Zjadłam wczoraj 2 faworki.
      Liczy sie?
      Ale domowej roboty ( dla wszystkich złosliwych informacja, nie, to nie ja je robiłam tongue_out )
      • tysia77 Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 09:54
        Ja zrobiłam wczoraj muffiny bananowe,właśnie jednego zjadłamsmile
    • exotique Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 09:57
      u mnie tlusty wtorek 8go marca.
      paczkow chyba nie umiem robic- ale chce chrust zrobic- wiec prosze o przepis taki co zawsze wychodzi big_grin
      na paczki tez moge jak latwe i miekkie wyjda smile
      • olinka20 Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 10:00
        Tu dziewczyny pisały :
        forum.gazeta.pl/forum/w,88104,122754158,122754158,dobra_trzeba_sie_przygotowac_na_czwartek.html
    • bluemadlen-1 Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 10:56
      sorrrry nie zauważyłam że juz wacik jest
    • prigi Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 11:11
      u mnie niestety zakończyło się na słomianym zapale. wczoraj młodociana wróciła z przedszkola z okropnymi wypryskami na brodzie i koło nosa. poszłam z nią do lekarza-liszaje zakaźne gronkowcowo-paciorkowcowe. no i cały dzień z głowy, bo lekarz przyjął nas późno, potem szukałam apteki, w której będzie odpowiednia maść i wróciłyśmy do domu pod wieczór.
      myślałam, że zamiast chrustów zobię oponki, ale po 3 pączkach mam już dość na tą chwilę, a one piętrzą się jeszcze na talerzu a obok nich kupne faworkisuspicious

ps. nie wiem, kto wymyśłił to święto, ale powinien dostać pokojowego Nobla-tyle radości dał innym big_grin
    • exotique Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 11:34
      EJ NO, A CO SIE STANIE JAK NIE BEDE BIC TEGO CIASTA NA FAWORKI'
      wyjda nadal dobre?
      to bicie smaku nie zmienia nie?
      • asiaiwona_1 Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 11:36
        Zjadłam 2 pączki - coby każdy półdupek urósł tak samo big_grin
        • pyzunia2007 Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 18:32
          asiaiwona_1 napisała:

> Zjadłam 2 pączki - coby każdy półdupek urósł tak samo big_grin

Ja zjadłam 4,liczę,że oprócz półdupków cycki mi jeszcze urosnąwink
          • asiaiwona_1 Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 18:41
            pyzunia2007 napisała:

>
            > Ja zjadłam 4,liczę,że oprócz półdupków cycki mi jeszcze urosnąwink

Ja tam wolałabym żeby mi nic po nich nie urosło, ale skoro doralowa pisała że urośnie to wolałm już utyć równomiernie big_grinbig_grinbig_grin Zastanawiam się jeszcze nad trzecim pączkiem - jak już tyć to i w brzuszku big_grin
      • mearuless Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 11:40
        jak będziesz smażyła to sie takie pęcherzyki nie porobią albo porobi sie ich mało.
        ale jak sie wysilisz i rozwałkujesz na "prześwitująco" to powinny byc ok.
    • zuzanka79 Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 11:38
      Z racji tego, że za pączkami nie przepadam, dzieć dostanie pączka w szkole a małżon zakupił sobie w pracy we własnym zakresie postanowiłam upiec drożdżowe rogaliki z konfiturą z róży. Ponieważ dopiero postanowiłam zdjęcia będą wieczorem big_grin
    • bei sie Panie częstują 03.03.11, 14:31
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2638759,2,1,IMG-8307.html
      • asiaiwona_1 Re: sie Panie częstują 03.03.11, 15:38
        ooo, takiech pączków to nie widziałam. Ten dżem na wierzchu to tak specjalnie czy niechcący? Bo bardzo fajnie takie wyglądają smile No i smacznie...
        • mygdullaa Re: sie Panie częstują 03.03.11, 16:45
          ufff ja dzisiaj przez cały dzień jadłam tylko pączki. W pracy zjadłam dwa normalne i jednego malutkiego a jak wróciłam do domu to siorka mi podrzuciła faworki mamusiowego wypieku. Jednym słowem jest mi słodko i mam ochotę puścić pawiasmilesmile
          • ez-aw Re: sie Panie częstują 03.03.11, 17:52
            Mam dość pączków. Wracając do domu, kupiłam kapustę kiszoną wink
            • asiaiwona_1 Re: sie Panie częstują 03.03.11, 18:04
              ez-aw napisała:

> Mam dość pączków. Wracając do domu, kupiłam kapustę kiszoną wink
              >

dobrze, że nie śledzie ez, bo bym cię zaczeła o coś podejrzewać big_grin
        • bei konfitura 03.03.11, 19:20
          Została mi taka rzadsza- wiec paczki zmazyłam bez nadzienia a poźniej szprycą napełniłam - i trochę przesadziłam z obfitościąsmile
      • esofik Re: sie Panie częstują 03.03.11, 17:59
        mmm... wyglądają bardzo apetycznie i chrupiąco
        moja mama takie robiła smile
    • mme_marsupilami Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 18:10
      Zjadlam cos co skladalo sie z paczkowego ciasta ale wygladalo jak faworek big_grin
      Za to do rana obzeralam sie w robocie prawdziwymi, pysznymi faworkami. Od jutra bede zmuszona zajmowac dwa miejsca w autobusie.
      • e.logan Re: wacik PĄCZKOWY 03.03.11, 20:27
        no wiez pochlonełam 1 paczka. Smakowal wysmienicie. Nie mam wyrzutów sumienia zadnych. Pomimo diety .Ale to nie dlatego ze ostatnio sluchudłam ale dlatego ze wierze w rozsadek .Rozsadna dieta ok ale nie znosze przegiec.Od 2 mc jestem na wlasnie takiej rozsadnej diecie i widze efekty .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka