aga9001 29.06.11, 17:30 Za 30 minut mam wizytę u stomatologa WYrywanie 8 Kurde stara baba a się boję . Pomysły aby potem nie bolało????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusia79-dwa Re: ojj ojj 29.06.11, 18:56 mnie tak ból przyszpilił, że jutro idę i się zastanawiam czy bawić się w leczenie kanałowe czy od razu wyrywać. W ramach podziękowań producentowi ibupromu max chyba wyślę jakąś butelkę alkoholu. Jeszcze nigdy tabletki tak szybko nie działały. Trzymać kciuki jutro Odpowiedz Link
olinka20 Re: ojj ojj 29.06.11, 19:21 Wspolczuje, ale mało pomoge- ibuprom max i jedziesz. Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: ojj ojj 29.06.11, 19:37 Moje sposoby w kolejności stosowania - lody - zimne okłady - Ibuprom Max - Ketolan - w razie strasznych jazd Tramal Odpowiedz Link
grave_digger Re: ojj ojj 30.06.11, 11:12 mów jak było, bo to mój koszmar. pewnie też mnie to czeka kiedyś. Odpowiedz Link
aga9001 Re: ojj ojj 30.06.11, 11:30 Było bardzo szybko W sumie można powiedzieć że większego bólu nie było Odpowiedz Link
ez-aw Re: ojj ojj 29.06.11, 21:05 Jeśli masz takie jazdy, to zapraszam do mojego stomatologa. Facet ma rewelacyjne znieczulenia i bardzo sprawnie rwie. Jak ostatnio wróciłam z rwania 8, to mąż nie wierzył, że miałam zęba wyrywanego. Odpowiedz Link
pysiaczek1234 Re: ojj ojj 29.06.11, 23:29 Pyralgina działa momentalnie na ból zęba. Żadne ibupromy, ketonale tylko to. Sprawdzone i polecone w razie czego przez stomatologa. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: ojj ojj 30.06.11, 13:21 no to miałaś kupę szczęścia albo miły dla użytkownika ząbek, koleżanko. Po 8 (czyli jedynym zębie stałym jakiego nie mam już) cierpiałam 2 dni (usta nadszarpnięte lekko przy dłutowaniu, obrzęknięte itp a w paszczy lej po bombie - ale bez szwów się obeszło... czyli mogło być gorzej) a potem suchy zębodół (siła złego na jednego) przez kolejne 12 dni. Łącznie 2 tygodnie - a potem jak młody bóg. W obliczu tych zdarzeń, gdy wczoraj zabolała mnie leczona wcześniej (jakieś 9 lat temu) siódemka, uznałam, że "przeczuło mi się, to tylko wrażenie...". Odpowiedz Link
moonshana Re: ojj ojj 30.06.11, 13:30 to ja się tu pochwalę, bo kiedyś pisałam ze strachem że mnie to czeka. chirurg jakiś czas temu wydłubał mi ósemkę. dłubał i wiercił, wiercił i szarpał, szarpał i mamrotał pod nosem przez bitą godzinę. sucz podła miała zawinięte korzenie na pińcet stron świata. efekt: 2 tygodnie spuchnięta twarz i spożywanie pokarmów płynnych ( w tym tydzień szczękościsk), miesiąc zaniedbywania tamtej strony japy podczas mycia ( krew dawała czadu), dwa miesiące jedzenia jedną stroną buzi. i oczywiście ketonal na kolację. chirurg najlepszy w mieście, zrobił co mógł, a na początku nawet nie chciał rwać bo wiedział i powiedział że będą problemy. mam jeszcze drugą dolną do wyrwania. i chyba się do niej przyzwyczaję. Odpowiedz Link
hermiona_27 Re: ojj ojj 30.06.11, 14:10 Ja odkłądam usuwanie na maxa, moze polecicie kogos w Warszawie lub okolicach (Pruszków,Ożarów). Odpowiedz Link
a-ronka dolne 8 tylko ! 30.06.11, 14:57 najlepszy denstysta/chirurg w mieście. Nie mozna oszczędzić bo te cholery mają straszne korzenie.Lepiej pójśc,zapłacić i mieć wyrwane a nie schrzanione przez NFZ 8 są straszne . Odpowiedz Link
aga9001 Re: ojj ojj 30.06.11, 15:17 No to fakt, że tanio nie było... Ale myślałam, ze będzie gorzej Odpowiedz Link