29.06.11, 17:30
Za 30 minut mam wizytę u stomatologa sad WYrywanie 8 crying

Kurde stara baba a się boję .
Pomysły aby potem nie bolało?????
Obserwuj wątek
    • esofik Re: ojj ojj 29.06.11, 18:05
      znieczulać się tak długo, az przestanie boleć tongue_out
      https://i.wp.pl/a/f/jpeg/23279/Domowe_13748236-591x591.jpeg
      • agusia79-dwa Re: ojj ojj 29.06.11, 18:56
        mnie tak ból przyszpilił, że jutro idę i się zastanawiam czy bawić się w leczenie kanałowe czy od razu wyrywać. W ramach podziękowań producentowi ibupromu max chyba wyślę jakąś butelkę alkoholu. Jeszcze nigdy tabletki tak szybko nie działały. Trzymać kciuki jutro
        • olinka20 Re: ojj ojj 29.06.11, 19:21
          Wspolczuje, ale mało pomoge- ibuprom max i jedziesz.
    • magiczna_marta Re: ojj ojj 29.06.11, 19:37
      Moje sposoby w kolejności stosowania
      - lody
      - zimne okłady
      - Ibuprom Max
      - Ketolan
      - w razie strasznych jazd Tramal
      • aga9001 Re: ojj ojj 29.06.11, 19:45
        Jak na razie żyję tongue_out
        • grave_digger Re: ojj ojj 30.06.11, 11:12
          mów jak było, bo to mój koszmar. pewnie też mnie to czeka kiedyś.
          • aga9001 Re: ojj ojj 30.06.11, 11:30
            Było bardzo szybko smile W sumie można powiedzieć że większego bólu nie było smile
            • grave_digger Re: ojj ojj 30.06.11, 14:24
              no co ty... ale i tak się pocę na samą myśl.
    • ez-aw Re: ojj ojj 29.06.11, 21:05
      Jeśli masz takie jazdy, to zapraszam do mojego stomatologa. Facet ma rewelacyjne znieczulenia i bardzo sprawnie rwie. Jak ostatnio wróciłam z rwania 8, to mąż nie wierzył, że miałam zęba wyrywanego.
      • pysiaczek1234 Re: ojj ojj 29.06.11, 23:29
        Pyralgina działa momentalnie na ból zęba. Żadne ibupromy, ketonale tylko to. Sprawdzone i polecone w razie czego przez stomatologa.
        • aga9001 Re: ojj ojj 30.06.11, 11:30
          Jest ok smile Trochę dziwnie w paszczy tongue_out Ale spoko big_grin
          • lolinka2 Re: ojj ojj 30.06.11, 13:21
            no to miałaś kupę szczęścia albo miły dla użytkownika ząbek, koleżanko.
            Po 8 (czyli jedynym zębie stałym jakiego nie mam już) cierpiałam 2 dni (usta nadszarpnięte lekko przy dłutowaniu, obrzęknięte itp a w paszczy lej po bombie - ale bez szwów się obeszło... czyli mogło być gorzej) a potem suchy zębodół (siła złego na jednego) przez kolejne 12 dni. Łącznie 2 tygodnie - a potem jak młody bóg. W obliczu tych zdarzeń, gdy wczoraj zabolała mnie leczona wcześniej (jakieś 9 lat temu) siódemka, uznałam, że "przeczuło mi się, to tylko wrażenie...".
    • moonshana Re: ojj ojj 30.06.11, 13:30
      to ja się tu pochwalę, bo kiedyś pisałam ze strachem że mnie to czeka. chirurg jakiś czas temu wydłubał mi ósemkę. dłubał i wiercił, wiercił i szarpał, szarpał i mamrotał pod nosem przez bitą godzinę. sucz podła miała zawinięte korzenie na pińcet stron świata. efekt: 2 tygodnie spuchnięta twarz i spożywanie pokarmów płynnych ( w tym tydzień szczękościsk), miesiąc zaniedbywania tamtej strony japy podczas mycia ( krew dawała czadu), dwa miesiące jedzenia jedną stroną buzi. i oczywiście ketonal na kolację. chirurg najlepszy w mieście, zrobił co mógł, a na początku nawet nie chciał rwać bo wiedział i powiedział że będą problemy.

mam jeszcze drugą dolną do wyrwania. i chyba się do niej przyzwyczaję.
    • hermiona_27 Re: ojj ojj 30.06.11, 14:10
      Ja odkłądam usuwanie na maxa, moze polecicie kogos w Warszawie lub okolicach (Pruszków,Ożarów).
      • a-ronka dolne 8 tylko ! 30.06.11, 14:57
        najlepszy denstysta/chirurg w mieście.
        Nie mozna oszczędzić bo te cholery mają straszne korzenie.Lepiej pójśc,zapłacić i mieć wyrwane a nie schrzanione przez NFZsmile
        8 są straszne .
    • aga9001 Re: ojj ojj 30.06.11, 15:17
      No to fakt, że tanio nie było...
      Ale myślałam, ze będzie gorzej tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka