Dodaj do ulubionych

Warsztat 285 - CEL

07.04.13, 22:18
Ojj nie spodziewałam się, że przyjdzie mi wymyślać temat kolejnego warsztatu, troche jestem nieprzygotowanasad ale bardzo dziękuje za tę możliwośćwink)) starałam się
Wracajac do interpretacji to ta 2 pucharów bardzo ładnie mowiła o oczachsmile tylko tego nie zrozumiałam...
Nie chciałabym Was rozczarowac zwłaszcza po świetnym warsztacie Freyi, ale chyba nie mam innej możliwości i warsztat bedzie dotyczył mojej osoby.Aktualnie jestem na macierzyńskim, więc ten rok "dzieli ' się troche na 2 części- bycia w domu i powrót do pracy...
1. Jaki mam plan,założenie przewodnie do zrealizowania w trakcie tych 2 "części roku"-bedac z dziecmi i potem juz będąc w pracy, jest to niejako wyzwanie,trochę moze obowiązek, co to za cel jaki chce osiągnąć ?
Ciekawe jak to zobaczycie, w razie pytań dopowiem ,bo nie wiem czy zrozumiale napisałam...

2.Kiedy zamierzam wrócić do pracy- pora roku? miesiąc?

Jeśli za łatwe, za nudne to krzyczcie, ale z racji w/w. niewiele mam w rekawie pomysłów
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 285 - CEL 07.04.13, 23:24
      Temat bardzo ciekawy, intrygujący smile.

Mam pytanie - czy ten plan jest jeden, tylko realizowany w dwóch częściach - najpierw jako pewne przygotowywanie się, a potem w pracy jako wykorzystanie tego przygotowania "domowego"? Czy też może masz dwa różne plany - jeden na czas urlopu macierzyńskiego, drugi na powrót do pracy?
      • yool125 Re: Warsztat 285 - CEL 08.04.13, 00:37
        Cel jest jeden, pytanie co to jest ? etapy natomiast sa dwa z racji bycia teraz i potem w różnych wymiarach ( dom-praca) , beda nierówne na pewno, ale się łaczą. Można byłoby się pokusić o stwierdzeniee za na kazdym etapie założyłam sobie jakiś plan do wykonania. Jak więc wyglądają i czego dotyczą?
        • kita32 Re: Warsztat 285 - CEL 08.04.13, 08:24
          Dziękuję, Yoolu, tak właśnie przypuszczałam, ale wolałam się upewnić.
          Bardzo ciekawy temat!
    • hanna1985 Re: Warsztat 285 - CEL 08.04.13, 12:08
      ominelam dwa warsztaty,ale teraz juz wygospodaruję czas!
      • freya_v Re: Warsztat 285 - CEL 08.04.13, 14:40
        Temat super! Spróbuję tu zastosować konkretny rozkład zobaczymy co wyjdziesmile
        realne możliwości pomysłu-6puchar napewno jest to związane z Twoim dzieckiem bądź dziećmi sprawowaniem w dalszym ciągu opieki

zewnętrzne trudności na jakie można napotkać-król buław
        osoba na wysokim stanowisku do niego będzie należeć ostatni głos od jego decyzji może zależeć czy Twój plan zostanie wcielony w życie

Twoje predyspozycje-2puchar
        mi to wygląda na podzielność uwagi zdolność do pogodzenia dwóch rzeczy

sposob w jaki będziesz musiała postępować przy inicjowaniu pomysłu-10mieczy 6buław
        najpierw bardzo szczera ale i trudna rozmowa będziesz musiała kogoś przekonać do swojej racji będziesz musiała też zrobić coś by być zawsze w pogotowiu np telefon służbowy nosić przy sobietongue_out być w zasięgu ręki tam gdzie będziesz potrzebna

czy będzie możliwość późniejszego rozwoju pomysłu-świat myślę że to z rozwojem nie ma nic wspólnego gdy swój plan pomysł wcielisz w życie osiągniesz od razu całośćwink

zyski lub straty-7buław 5puchar
        będzie Cię to kosztować wielu wyrzeczeń będziesz musiała zrezygnować z przyjemności no i będziesz musiała naprawdę się natrudzić będąc już w trakcie realizacji pomysłu..

Niezbędne inwestycje-gwiazda
        masz bardzo ale to bardzo dużo nadziei że pomysł wypali..smile

współpracownicy-as mieczy
        hm tutaj kontakt internetowy bądź przez tel mógł się pokazać..

Efekt końcowy (planowany)-10puchar
        no i tu bym miała sedno chcesz część pracy bądź całą wykonywać w domu byś dalej mogła opiekować się dzieckiemsmile kiedy chcesz wrócić do pracy?-cesarzowa
        no mi to wygląda na sierpień albo wrzesieńsmile
        • olkacool Re: Warsztat 285 - CEL 08.04.13, 18:54
          Ja to chyba trochę źle zrozumiałam (jak wyciągałam karty), ale trudno.. karty poszły w ruch już w niedzielę wieczorem .. zostawiam tak jak opisałam wcześniej, wszak i tak poza konkursem big_grin

- bedac z dziecmi:
          Cel 5 Monet 4 buław ta 5 Monet obok 4 Buław kojarzy się z remontem, przebudową mieszkania czy zmianą wystroju, wnętrza.. może masz zamiar coś odnowić, unowocześnić, wystroić, upiększyć.. być może chcesz popracować nad własnym wizerunkiem (dieta, jakaś metamorfoza, ćwiczenia), ewentualnie chcesz połączyć rodzinę i karierę.. np. pracę zawodową z opieką nad dziećmi "przyjemne z pożytecznym" .. trochę karty się kojarzą: pomoc innym w ich trudnych chwilach/ w potrzebie (np. domowe przedszkole) .. .. jak dla mnie, to dążenie do większej wolności i niezależności, elastyczność (piątka, to zmiany na horyzoncie, wprowadzanie zmian i pewien rygor/zasady a jednocześnie elastyczność i dostosowanie) a czwórka to dążenie do równowagi i harmonii (4), może starasz się o dofinansowanie na coś? albo chcesz coś kupić i odnowić?

Jak chcesz go osiągnąć 3 monet – masz pomysł, być może potrzebujesz innych np.kogoś/lub czegoś np. odpowiedniego sprzętu/miejsca by to zrealizować.. to może być współpraca z kimś a jednocześnie Twoja samodzielność w tym konkretnym zadaniu … być może zwyczajnie szukasz „wsparcia” wśród rodziny, przyjaciół, najbliższych.. trójka to pokazanie swoich talentów, twórczość, „dzielenie się”, wyjście „do ludzi”, realizowanie pomysłów, jakiś plan długoterminowy, wymagający dopracowania szczegółów i całkowitego zaangażowania

- i potem już będąc w pracy

Cel królowa monet rycerz kielichów większa samodzielność i jakieś długoterminowe plany – rycerz – najbardziej aktywna karta – zadziałasz jeszcze bardziej aktywnie „z premedytacją”, królowa – większa samodzielność.. autonomia, może będziesz sama sobie szefem.. ten Rycerz to Śmierć - chcesz coś zakończyć, może dosłownie jakieś studia/inny kierunek .. chcesz coś dopiąć na ostatni guzik by "mieć z głowy" i zacząć swobodnie nowy etap

Jak chcesz go osiągnąć rycerz monet – powoli, uparcie do celu, zgodnie z zasadami i prawem/legalnie – nawet jeżeli to opóźni sprawę.. odważnie będziesz pokonywać przeszkody jakie staną Ci na drodze

Może chcesz się usamodzielnić w pracy, uniezależnić, coś nabyć nowego – nieruchomość.. może własny biznes planujesz/domowy .. albo chcesz zainwestować w coś, może chcesz połączyć pracę z opieką nad maluchami.. a może Twój powrót jest związany z powrotem do formy czy ukończeniem pewnych studiów które otworzą ci drzwi do kariery ... ?

2.Kiedy zamierzam wrócić do pracy- pora roku? miesiąc? 6 Monet Król Monet Królowa Monet – to przełożenie

kiedy?
          As Mieczy 9 Kielichów Wracasz we wrześniu (9 miesiąc) ewentualnie w czerwcu (as odwraca 9 na 6) – pierwsze skojarzenie.. bo potem miałam tysiąc innych wink

Pozdrawiam Uczestników i Założycielkę Warsztatu smile
          • yool125 Re: Warsztat 285 - CEL 08.04.13, 21:05
            Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za interpretacje smile))
          • yool125 Do Olkacool 09.04.13, 21:03
            A jak myslisz z czym zwiazny jest ten mój cel tak ogolnie jako jedosc? z domem, dziećmi, praca, rozwojem, kariera zawodowa, finansami itp???? Dołącze to do wczesniejszej interpretacji...smile
            • olkacool Re: Do Olkacool 09.04.13, 23:01
              z czym związany jest cel: Rycerz Mieczy - powiedziałabym że dotyczy umysłu/powiązane jest z intelektem i jednocześnie z aktywnym działaniem, trzymaniem się pewnych zasad czy procedur - pasuje do "rozwoju" szeroko pojętego, kariery zawodowej

2 Kielichy - realizowanie siebie, realizowanie tego co ci siedzi głęboko w duszy, to co będziesz robić, będzie dopełniać Ciebie, tego pragnie Twoja dusza.. a w to, co zamierzasz robić, będziesz wkładać dużo uczuć..

te dwie karty razem: czujesz aż wewnętrzną presję by to zrealizować.. nic Cię nie powstrzyma, ominiesz każdą przeszkodę, jesteś zdecydowana, chwytasz każdą okazje i sposobność by to szybciej osiągnąć.. może to nawet życiowa misja wink

pozdrawiam..
              • yool125 Re: Do Olkacool 14.04.13, 22:22
                Jeszcze chciałam dodać, że tutaj każde Twoje słowo jest celne i naprawdę oddaje mnie i moje podejście do tegosmile))
          • ivana Re: Warsztat 285 - CEL 14.04.13, 16:01
            Twoj cel realizowany bedac z dziecmi
            3 Puchary As Monet

Pobyt z dziecmi masz zamiar wykorzystac do zapoczatkowania czegos nowego, stworzysz w tym czasie podwaliny do czegos co pragniesz pozniej rozwijac, przychodzi mi do glowy ze mozesz chciec schudnac poprzez zabawe taniec, cwiczenia albo chcesz zaczac wrozyc za pieniadze w wolnych chwilach

Twoj cel realizowany realizowany jak bedziesz w pracy?
            As Bulaw 4 Bulawy(-)

Chcesz zaczac nowy etap, ktory wiaze sie z ksztalceniem sie dalej, ze studiami..moze tez chodzic o podyplomowke

Kiedy zamierzasz wracac do pracy?- Krolowa Monet
            We wrzesniu, jesienia..
            • yool125 Ivana:-) 14.04.13, 21:17
              ivana napisała:

> Twoj cel realizowany bedac z dziecmi
              > 3 Puchary As Monet
              >
              > Pobyt z dziecmi masz zamiar wykorzystac do zapoczatkowania czegos nowego, stwor
              > zysz w tym czasie podwaliny do czegos co pragniesz pozniej rozwijac, przychodzi
              > mi do glowy ze mozesz chciec schudnac poprzez zabawe taniec, cwiczenia albo ch
              > cesz zaczac wrozyc za pieniadze w wolnych chwilach
              >
              Tak chce zrobic podwaliny i grunt do dalszej pracy naukowej, która chce popełnić i bede sobie rozwijac małymi kroczkami

> Twoj cel realizowany realizowany jak bedziesz w pracy?
              > As Bulaw 4 Bulawy(-)
              >
              > Chcesz zaczac nowy etap, ktory wiaze sie z ksztalceniem sie dalej, ze studiami.
              > .moze tez chodzic o podyplomowke

Tu nie do końca choc to moje kształcenie to wieczna drogasmile
              >
              > Kiedy zamierzasz wracac do pracy?- Krolowa Monet
              > We wrzesniu, jesienia..

Bingosmile))))Super jesteś a dlaceczego Królowa Monet to wrzesień????jesien???
          • yool125 Olkacool:-) 14.04.13, 21:13
            Cos nie wyszło mi z zaznaczeniem i pogrubieniem a tyle sie napisałamsad((
            Wiec musze tak: troche sie na poczatku nie rozumialysmy ale dzielnie z tego wybrnełaś bo tak jest: chodzi o moja prace zawodowa, moj rozwój, nauke...chce połaczyc i dom i prace ale potrzeba mi pomocy najblizszej rodziny, bez niej to do d..by było z moimi planami.Chce troche połaczyc przejemne z pozyteczym, bo to w koncu moj macierzynski wiec staram sie jednak teraz nie wariowac, po powrocie bedzie dynamiczniejsmile jak na rycerza mieczy przystało....

Genialnie okreslłiaś czas a wiez czemu? Bo do swojej podstawowej pracy chce wrocic we wrzesniu i o niej myslałam zadajac Wam pytanie, ale do dodatkowejsmilena kilka godzin raz moze 2 razy w tygodniu juz w czerwcu...Tarot jest niezwykłysmile)))
        • yool125 Do Freyi 09.04.13, 20:53
          piszes tak....: realne możliwości pomysłu-6puchar napewno jest to związane z Twoim dzieckiem bądź dziećmi sprawowaniem w dalszym ciągu opieki

nie rozumiem tu tego pytania?jako realne możliwości pomysłu???O czym dokładnie tu mówisz w kontekscie 6 pucharów? O moim celu czy szansie na jego realizacje?
          Prosze Cie o wyjasnienie... bo bede miec problem w niedzielesmile))))
          • freya_v Re: Do Freyi 13.04.13, 13:13
            Realne możliwości pomysłu karta na tej pozycji ma pokazać co już mamy i co możemy zrobić na dzień dzisiejszy dla danego pomysłu. Coś jak sytuacja obecnatongue_outmoże również pokazać czy pomysł jest zbyt wybujały i ponad nasze możliwości. 6 puchar czyli jest związany z dziećmi których Ci akurat nie brakujewink może też sugerować że od dawna o tym myślisz że kiedyś był już taki pomysł ale został odłożony na później..
            • kita32 interpretacja 13.04.13, 14:19
              Idea przewodnia celu? – 2 Monet (-) – zorganizowanie czegoś co ma służyć więcej niż jednej osobie, nie wykluczone, że sprawa dotyczy pracy zarobkowej lub zarobienia „przy okazji” wykonywania czegoś.
              Jakiej dziedziny życia dotyczy? – 3 Kijów (-) – aktywności związanej z tym, że do czegoś dojrzałaś lub coś dojrzało do wykonania – jest na etapie wykluwania się.
              Plany na czas urlopu – As Mieczy, Rycerz Monet, 10 Mieczy (-) – rozpoczniesz coś raczej intelektualnego , włożysz w to dużo rzetelnej pracy, nie wykluczone, że również jakiś wkład finansowy, może ukończysz jakiś kurs praktyczny? Odwrócona 10 Mieczy na końcu kojarzy mi się, że wyczerpiesz wszystkie możliwości i doprowadzisz coś do końca.
              Plany na „po urlopie” – 9 Kijów (-). Mag, 5 Mieczy – Twoja działalność będzie bardzo kreatywna (Mag), będziesz się trzymała ustalonego planu (9 Kijów), chociaż nie będzie to łatwe (karta odwrócona).

Jednym z moich skojarzeń było, że chcesz napisać książkę, której plan masz już w głowie, a sprawami wydawniczymi zajmiesz się potem.
              Ale chyba bardziej pasuje mi inne skojarzenie – że teraz przygotowujesz się solidnie do rozpoczęcia jakiejś działalności wymagającej aktywności i kreatywności, ewentualnie mającej związek z produkcją chemiczną, a po urlopie zaczniesz działać.

Nie czuję żeby mi te warsztaty poszły dobrze… I za mało konkretów napisałam…
              Biorę udział poza konkursem. Nie wiem, czy w niedzielę będę miała możliwość „wejścia” na forum.
              • yool125 Re: interpretacja 13.04.13, 20:26
                Dziękuje Kitosmilejeśli wejdziesz jeszcze to napisz kiedy zamierzam wrócic do pracy bo to pominęłaś, martwi mnie jednak ,że tak dużo z Was nie ma czasu i wszystkie prawie poza konkursem sad nie będzie kto miał ich prowadzić....
                • kita32 Re: interpretacja 14.04.13, 17:04
                  Dobrze, że na wyjazd wzięłam karty smile

Na czas Twojego powrotu do pracy wyciągnęłam Króla Pucharów (-), więc pasuje mi późna jesień. Późna, bo karta odwrócona, jesień, bo Puchary - czas deszczowy.
              • yool125 Kita:-) 14.04.13, 21:24
                kita32 napisała:

> Idea przewodnia celu? – 2 Monet (-) – zorganizowanie czegoś
                > co ma służyć więcej niż jednej osobie, nie wykluczone, że sprawa dotyczy pracy
                > zarobkowej lub zarobienia „przy okazji” wykonywania czegoś.

Ma służyc wielu osobomsmile) to prawda

> Jakiej dziedziny życia dotyczy? – 3 Kijów (-) – aktywności z
                > wiązanej z tym, że do czegoś dojrzałaś lub coś dojrzało do wykonania – je
                > st na etapie wykluwania się.

Tak dojrzało to juz do realizacjismile))

> Plany na czas urlopu – As Mieczy, Rycerz Monet, 10 Mieczy (-) R
                > 11; rozpoczniesz coś raczej intelektualnego , włożysz w to dużo rzetelnej pracy
                > , nie wykluczone, że również jakiś wkład finansowy, może ukończysz jakiś kurs p
                > raktyczny? Odwrócona 10 Mieczy na końcu kojarzy mi się, że wyczerpiesz wszystki
                > e możliwości i doprowadzisz coś do końca.

Zgadzam sie i mam nadzieje ze tak bedziesmile))

> Plany na „po urlopie” – 9 Kijów (-). Mag, 5 Mieczy 
                > 211; Twoja działalność będzie bardzo kreatywna (Mag), będziesz się trzymała ust
                > alonego planu (9 Kijów), chociaż nie będzie to łatwe (karta odwrócona).

Mam taki zamiar i zdaje sobie z tego sprawesad
                >
                > Jednym z moich skojarzeń było, że chcesz napisać książkę, której plan masz już
                > w głowie, a sprawami wydawniczymi zajmiesz się potem.
                > Ale chyba bardziej pasuje mi inne skojarzenie – że teraz przygotowujesz s
                > ię solidnie do rozpoczęcia jakiejś działalności wymagającej aktywności i kreaty
                > wności, ewentualnie mającej związek z produkcją chemiczną, a po urlopie zacznie
                > sz działać.

Nie jest to zwiazane bezposrednio z czysta z chemią choc na upartego mozna byłoby sie czegos tam doszukac, choc leki to w koncu chemiai?Reszta idealniesmile

Co do powrotu do pracy to marze zeby to bu\yła pozna jesien ale bedzie wczesnasad moje pragnienia zobaczyłaś...
                >
                > Nie czuję żeby mi te warsztaty poszły dobrze… I za mało konkretów napisał
                > am…
                > Biorę udział poza konkursem. Nie wiem, czy w niedzielę będę miała możliwość 
                > 222;wejścia” na forum.

• yool125 Freya:-) 14.04.13, 20:57
          freya_v napisała:

> Temat super! Spróbuję tu zastosować konkretny rozkład zobaczymy co wyjdziesmile
          > realne możliwości pomysłu-6puchar napewno jest to związane z Twoim dzieckiem bą
          > dź dziećmi sprawowaniem w dalszym ciągu opieki

No więc moje dzieci sa niejako powiązane z tym wyzwaniem ale byc moze zobaczyłas dzieci z mojej pracysmile zawodowej i temat doktoratu tez ich dotyka poniekąd,dokładnie tez opieki nad nimismile Poza tym rzeczywiscie rozgrzebałam go troche przed ciążą i to wszystko jest swoistym powrotem do przeszłoścismile
          >
          > zewnętrzne trudności na jakie można napotkać-król buław
          > osoba na wysokim stanowisku do niego będzie należeć ostatni głos od jego decyzj
          > i może zależeć czy Twój plan zostanie wcielony w życie

Promotor?Recenzenci...innych na wysokim stanowisku nie przewidujęsmile
          >
          > Twoje predyspozycje-2puchar
          > mi to wygląda na podzielność uwagi zdolność do pogodzenia dwóch rzeczy

Tak musze chyba inaczej nie dałabym rady nawet z Wami byc tutajsmile
          >
          > sposob w jaki będziesz musiała postępować przy inicjowaniu pomysłu-10mieczy 6bu
          > ław
          > najpierw bardzo szczera ale i trudna rozmowa będziesz musiała kogoś przekonać
          > do swojej racji będziesz musiała też zrobić coś by być zawsze w pogotowiu np te
          > lefon służbowy nosić przy sobietongue_out być w zasięgu ręki tam gdzie będziesz potrze
          > bna
          >
          Tu to nie do końca się zgadza, ale moze to przede mna, moze bede musiała przekonywac promotora do swoich racji albo w czyms nie bedziemy sie zgadzac...

> czy będzie możliwość późniejszego rozwoju pomysłu-świat myślę że to z rozwojem
          > nie ma nic wspólnego gdy swój plan pomysł wcielisz w życie osiągniesz od razu c
          > ałośćwink

I o to mi chodzismile)) obronic i zajac sie kolejnymi wyzwaniamismile
          >
          > zyski lub straty-7buław 5puchar
          > będzie Cię to kosztować wielu wyrzeczeń będziesz musiała zrezygnować z przyjemn
          > ości no i będziesz musiała naprawdę się natrudzić będąc już w trakcie realizacj
          > i pomysłu..

Anosad((ale to nie pierwszyzna dla mnie, ciezko bywa bo podpisuje głownie noca i w dzien ale po" skombinowaniu" kompletu rodziny do opieki nad moja marudąsmile
          >
          > Niezbędne inwestycje-gwiazda
          > masz bardzo ale to bardzo dużo nadziei że pomysł wypali..smile

Ogromnie....to sie musi udac, bo nigdy nie bede miec naprawde duzo czasu na to
          >
          > współpracownicy-as mieczy
          > hm tutaj kontakt internetowy bądź przez tel mógł się pokazać..

Nie wiem o co moze chodzić, kontakt taki mam ze statystkiem...ewentualnie obecnie szefowa, kolezanki z pracy, ktorych podpytywałam 2 razy....
          >
          > Efekt końcowy (planowany)-10puchar
          > no i tu bym miała sedno chcesz część pracy bądź całą wykonywać w domu byś dalej
          > mogła opiekować się dzieckiemsmile

To nie do końca tak jestsad

kiedy chcesz wrócić do pracy?-cesarzowa
          > no mi to wygląda na sierpień albo wrzesieńsmile

Dokładniesmile wrzesien le moze sie zdarzyc ze w ostatnich 2 tygodniach sierpnia bede zmuszona wrocic choc bede sie bronic wszelkich sposobów zeby było po mojemusmile
    • freya_v Re: Warsztat 285 - CEL 14.04.13, 20:26
      Zapomniała o nassad
      • yool125 Rozwiązanie 14.04.13, 20:43
        Jestem jestem musiałam dziecko położyć smile
        Więc otóz tak:
        Cel- obrona doktoratu
        Plan składajacy sie z 2 częsci to przygotowanie sie do tego własnie- teraz na macierzyńskim pisanie,czytanie, szukanie artykułów, opracowanie wyników, miedzy opieka nad jednym dzieckiem a drugim...i trzecim hehehhe męzemsmile a po powrocie do pracy chciałabym juz skupić sie bardziej na wygładzaniu tego , korektach po recenzjach, wysłanie do akceptacji i sama obrona.
        Do roboty wracam od września....ale dodam ze wszystkie zobaczyłyscie idealnie własciwie i postaram sie wyjasnic
        Wszystkim ,które brałyscie udział gratuluje, jak czytałam Wasze rozwiazania buzia mi sie usmiechała, naprawde jesteście WIELKIE.
        • yool125 Re: Rozwiązanie 14.04.13, 21:30
          Szkoda ze tak mało osób wzieło znów udziałsad i ze Olkacool i Kita poza konkursem, bo poszło Wam super, jesteście śwwietne
          Freya i Ivanasmile)) Wy także, nie umiem powiedziec, której poszło najlepiej ,kazda miała rację, czas określiłyście genialniesmile)) jestem pod takim wrazeniem Waszych interpretacji, ze brak mi słów.
          Może Ivana teraz coś wymyśli z racji tego ,że Freya ostatnio była prowadzącą???Co Wy na to??? Nie ma jednego zwycięzcy dla mnie, wszystkie jesteście na podiumsmile))Brawo, brawo , brawo dziekuje Wam smile))))))))))
          • ivana Re: Rozwiązanie 14.04.13, 21:37
            Dzieki za fajny warsztat...szkoda ze nie napisaalm ze Twoim celem byly ksiazki i pisanie bo mialam taki przeblysk ale teraz juz wiem , ze nastepnym razem nie bede miala takich watpliwosci...
            Dziewczyny napisalay swietnie i wszystkim serdecznie gratuluje....

Jesli chcecie to zaraz cos wymysle...
            • kita32 Re: Rozwiązanie 14.04.13, 21:41
              > Jesli chcecie to zaraz cos wymysle...

Tak, tak, chcemy!
              • ivana Re: Rozwiązanie 14.04.13, 21:54
                Yoll Krolowa Monet ma cyfre 18 a 1+8 = 9 czyli dziewiaty miesiac, wrzesien
                • ivana Re: Rozwiązanie 14.04.13, 22:03
                  Sorry, mialo byc Yool a nie Yollwink
          • kita32 Re: Rozwiązanie 14.04.13, 21:40
            Yoolu, to był świetny warsztat smile

Gratuluję wszystkim uczestnikom!!! Sobie też big_grin Cieszę się, ze dobrze mi poszło, bo spodziewałam się, że kiepsko.

> Może Ivana teraz coś wymyśli z racji tego ,że Freya ostatnio była prowadzącą???
            > Co Wy na to??? Nie ma jednego zwycięzcy dla mnie, wszystkie jesteście na podium
            > smile))

Myślę, ze to dobre podejście do wyboru zwycięzcy smile
            • freya_v Re: Rozwiązanie 14.04.13, 22:21
              Świetny warsztatsmile gratulacje dla wszystkichsmile
              • olkacool Re: Rozwiązanie 14.04.13, 23:02
                Ooo.. bardzo ciekawy i pouczający warsztat .. smile

Dzięki.. a ja mam "przykładowe wydarzenia życiowe" w Rycerzu Mieczy (w notatkach):
                "Potrzeba kształcenia się, doszkalania, dokształcania, obrona pracy, podyplomówka. Podróże biznesowe, szkolne (wycieczki edukacyjne), delegacje."

w tym wypadku doktorat, wyższy szczebel kariery (naukowej), pewnie dlatego 4 Buław - zwieńczenie czegoś, sukces akademicki, potem królowa Monet - papierek w ręku, dosłownie - dyplom.. tak mi się teraz kojarzy smile

No i gratulacje!!!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka