Dodaj do ulubionych

Konta Google i ich ochrona

01.09.11, 09:19
Otóz na jednym z kilku moich kont googlowych weszłam na youtube. Konto to sluzy głownie do spraw związanych z blogiem i korespondencji z zamawiającymi- więc ważne dla mnie.
Weszłam na YT, żeby młodemu coś tam wyszperać i dodac do ulubionych. Wyskoczyło mi,że aby dodac to do ulubionych musze wpisac nazwę uzytkownika YT i jakies dane wklepać.
Więc wpisałam nazwe, ale datę urodzenia podałam inną i rok wpisałam z błedem, bo 2008 big_grin.
Kliknełam "kontynuuj" i tym samym zablokowałam sobie konto na amen. Aby je odblokowac trzeba zeskanowac swoj dowód tozsamosci i wyslac do nich tradycyjna pocztą, a oni odblokujuą to do 5 dni po otrzymaniu listu. Można tez zrobić drobną transakcję (0,30$) karta kredytową. Jeśli żadna z powyższych czynności nie nastąpi, to oni to w ciągu 29 dni usuną konto.
Przez czas kiedy one jest zawieszone nie da sie z niego korzystać. Ani poczty, ani logowania sie przy jego pomocy do serwisów itd.

Dobrze, że na swojej Visie Prepaid miałam kasę, bo byłabym w dupie umoczona, a na mailu tłok, bo zamówien sporo i odpisywac trzeba. aaaaaaaaa

Ale wnioski takie, że Google ma całkiem niezłą ochrone kont. I dotycząca haseł, co jakiś czas konieczności zalogowania sie przy pomocy kodu wysłanego na komórkę, czy supertajnego hasła, czy alter maila.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka