fajnyrobal 05.10.11, 21:29 Byłam dziś w bierdonie i obkupiłam się w ryż, nori, imbir marynowany i pastę wasabi. wszystko w bardzo korzystnych cenach. Zrobiłam maki z łososiem i pstrągiem i własnie się opycham. Mniam. A tak wam smaka chciałam zrobić Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinka20 Re: Sushi 05.10.11, 21:38 Maupa Dobrze, że obzarłam sie jogurtu na kolacje ( a slinka kapie mysląc o twoim sushi). Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: Sushi 05.10.11, 21:45 He he he, i oto chodzi, o to chodzi Lubię robić sushi (a jeszcze bardziej jeść),tylko dziś cholera mnie wzięła przy zwijaniu, bo stary gdzieś wpierdzielił mi matę i za japońskiego boga nie mogłam jej znaleźć. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Sushi 05.10.11, 22:12 Ja tam tylko jadam, przerasta mnie przygotowanie ( a nawet jak to łatwe to wole mowic, ze przerasta ) Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: Sushi 05.10.11, 22:07 oj, mnie to smaka takim czyms nie narobisz smaka mam na bułeczki mamby ojojoj, strasznego Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Sushi 06.10.11, 08:21 ja w sobotę robiłam "biedronkowe" sushi. Znaczy się mąż robił a ja tylko kroiłam i jadłam Mniam. Znowu bym zjadła. Odpowiedz Link
zoja.pl Re: Sushi 06.10.11, 13:08 Sushi robić umiem, nawet mi to wychodzi, nie powiem. Ale powiedzcie mi z jaką rybą je robicie? Taką surową? Gdzie kupioną? Macie jakieś sprawdzone sklepy, bo ja ryby w realu kupuje, ale kurde bałabym sie toto do sushi włożyć. Dlatego sushi robiłam tylko raz (maki) z paluszkami surimi i ogórkiem albo awokado. Wiem, dziwna jestem. Tzn. można też tak robić, ale chciałam spróbować zrobić z prawdziwą rybką, bo uwielbiam Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Sushi 06.10.11, 13:21 Ja robię z surowym łososiem i jak jestem w pobliżu Kuchni świata to z pieczonym węgorzem teriyaki. Łososia kupuję normalnie na hali w carfurze. Jemy często i od dawna i jeszcze nigdy nic nam się nie stało. Córka też je surową rybę i jej też nigdy nic nie było. Czasami griluję kawałek łososia i mam zteż sushi z grilowanym, albo polewam sosem teriyaki i podpiekam chwilkę by przeszło tym smakiem sosu. No i oczywiście paluszek krabowy, awokado, ogórek, serek filadelfia. Sypię też do środka sezam - jak biały to prażę, a czarny tak na "surowo". Odpowiedz Link
sewa.49 Re: Sushi 06.10.11, 14:52 Tak zescie mi apetytu narobily zem malza urobila i zaprosi mnie do resteuracji na sushi, ale dopiero w listopadzie Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: Sushi 07.10.11, 09:50 Jak się boisz surowej to polecam łososia wędzonego, albo wędzonego pstrąga. Pycha. Surowe ryby kupuję w zaprzyjaźnionym sklepie rybnym, drogo ( ale tej ryby do sushi niewiele idzie w sumie) ale pewna jestem, że świeże. Dobre są też krewetki Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: Sushi 06.10.11, 17:15 Mnie to nie rusza, 54 kg ważę i tak sie cieszę, bo od kwietnia przytylam 6 kg Jednak rozwód fajna rzecz, bo wcześniej 3 lata nie moglam przytyć, a jak sie z męzem rozeszłam, od razu w dupe poszło Odpowiedz Link
pola.cocci Re: Sushi 06.10.11, 15:31 oj, za leniwa jestem... ale juz niedlugo znow pojde do mojej ulubionej knajpki i najem sie za wszelkie czasy, bo tam jest formula "do woli" czyli tyle ile dam rade specjalnie przed pojsciem tam wczesniej sie glodze Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Sushi 06.10.11, 16:08 pola.cocci napisała: > bo tam jest formula "do woli" czyli tyle ile dam > rade > specjalnie przed pojsciem tam wczesniej sie glodze gdzie tak fajnie jest? Odpowiedz Link
pola.cocci Re: Sushi 06.10.11, 20:29 oj! niestety jakies 1800km od w-wy, a ode mnie jakies 2min. na piechote Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Sushi 06.10.11, 20:35 pola.cocci napisała: > oj! niestety jakies 1800km od w-wy, a ode mnie jakies 2min. na piechote może dowiozą do mnie? Odpowiedz Link
pola.cocci Re: Sushi 06.10.11, 20:40 DHL-em pewnie tak ale "bez ograniczen" jest tylko na miejscu, na wynos za drogo Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Sushi 06.10.11, 20:43 a tak wogóle to gdzie stacjonujesz, bo zgubiłam już rachubę która w kraju, a która daleko.... Odpowiedz Link
pola.cocci Re: Sushi 06.10.11, 20:46 no to ja daleko, FR; jak mme_marsu, tylko ona bardziej na poludniu Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Sushi 06.10.11, 20:55 uuu, to faktycznie kawałek ode mnie... ja to bym też chętnie wyjechała z PL ale chłop mi ostatnio powiedział, że on to nie bardzo Odpowiedz Link
pola.cocci Re: Sushi 06.10.11, 20:59 a ja wlasnie wyjechalam do chlopa, ktory "byl juz wyjechany" od 15 lat, chociaz zrobilam to bez entuzjazmu i zaraz potem chcialam wracac do domu!!! ale teraz nie zaluje i dobrze mi tu Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Sushi 06.10.11, 21:02 widzisz, mój kiedyś chciał, a ja nie chciałam, bo myślałam, że jakoś lepiej w Pl będzie. Ale teraz marnie widzę przyszłość swoją, a przede wszystkim dzieci. Się nie zgraliśmy z chłopem po prostu. Może dzieci same jak dorosną podejmą tą decyzję. Nie będę im bronić. Odpowiedz Link
pola.cocci Re: Sushi 06.10.11, 21:06 ja z kolei nie bede moim bronic jesli beda chcialy wrocic do PL, tu tez moze byc dobrze, no i ktos musi zostac, zeby bylo coraz lepiej Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: Sushi 06.10.11, 22:37 W Roller sushi jest coś takiego że płacisz chyba 40zeta i wpieprzasz aż uszami wychodzi. Odpowiedz Link