05.10.11, 21:29
Byłam dziś w bierdonie i obkupiłam się w ryż, nori, imbir marynowany i pastę wasabi. wszystko w bardzo korzystnych cenach.
Zrobiłam maki z łososiem i pstrągiem i własnie się opycham. Mniam.

A tak wam smaka chciałam zrobić tongue_out
Obserwuj wątek
    • dziewczyna_bosmana Re: Sushi 05.10.11, 21:32
      No i zaśliniłam się smile
    • olinka20 Re: Sushi 05.10.11, 21:38
      Maupatongue_out
      Dobrze, że obzarłam sie jogurtu na kolacje ( a slinka kapie mysląc o twoim sushi).
    • fajnyrobal Re: Sushi 05.10.11, 21:45
      He he he, i oto chodzi, o to chodzi suspicious

Lubię robić sushi (a jeszcze bardziej jeść),tylko dziś cholera mnie wzięła przy zwijaniu, bo stary gdzieś wpierdzielił mi matę i za japońskiego boga nie mogłam jej znaleźć.
      • olinka20 Re: Sushi 05.10.11, 22:12
        Ja tam tylko jadam, przerasta mnie przygotowanie ( a nawet jak to łatwe to wole mowic, ze przerastawink )
    • mona_mayfair Re: Sushi 05.10.11, 22:07
      oj, mnie to smaka takim czyms nie narobisztongue_out smaka mam na bułeczki mambytongue_out ojojoj, strasznego tongue_out
      • asiaiwona_1 Re: Sushi 06.10.11, 08:21
        ja w sobotę robiłam "biedronkowe" sushi. Znaczy się mąż robił a ja tylko kroiłam i jadłam big_grin Mniam. Znowu bym zjadła.
      • fajnyrobal Re: Sushi 06.10.11, 12:46
        Ale bułeczki mamby w dupę idą, a sushi niet smile
        • zoja.pl Re: Sushi 06.10.11, 13:08
          Sushi robić umiem, nawet mi to wychodzi, nie powiem. Ale powiedzcie mi z jaką rybą je robicie? Taką surową? Gdzie kupioną? Macie jakieś sprawdzone sklepy, bo ja ryby w realu kupuje, ale kurde bałabym sie toto do sushi włożyć. Dlatego sushi robiłam tylko raz (maki) z paluszkami surimi i ogórkiem albo awokado. Wiem, dziwna jestem. Tzn. można też tak robić, ale chciałam spróbować zrobić z prawdziwą rybką, bo uwielbiam smile
          • asiaiwona_1 Re: Sushi 06.10.11, 13:21
            Ja robię z surowym łososiem i jak jestem w pobliżu Kuchni świata to z pieczonym węgorzem teriyaki. Łososia kupuję normalnie na hali w carfurze. Jemy często i od dawna i jeszcze nigdy nic nam się nie stało. Córka też je surową rybę i jej też nigdy nic nie było. Czasami griluję kawałek łososia i mam zteż sushi z grilowanym, albo polewam sosem teriyaki i podpiekam chwilkę by przeszło tym smakiem sosu. No i oczywiście paluszek krabowy, awokado, ogórek, serek filadelfia. Sypię też do środka sezam - jak biały to prażę, a czarny tak na "surowo".
            • sewa.49 Re: Sushi 06.10.11, 14:52
              Tak zescie mi apetytu narobily zem malza urobila i zaprosi mnie do resteuracji na sushi, ale dopiero w listopadzie wink
          • fajnyrobal Re: Sushi 07.10.11, 09:50
            Jak się boisz surowej to polecam łososia wędzonego, albo wędzonego pstrąga. Pycha.
            Surowe ryby kupuję w zaprzyjaźnionym sklepie rybnym, drogo ( ale tej ryby do sushi niewiele idzie w sumie) ale pewna jestem, że świeże.
            Dobre są też krewetki smile
        • mona_mayfair Re: Sushi 06.10.11, 17:15
          Mnie to nie rusza, 54 kg ważę tongue_out i tak sie cieszę, bo od kwietnia przytylam 6 kg tongue_out Jednak rozwód fajna rzecz, bo wcześniej 3 lata nie moglam przytyć, a jak sie z męzem rozeszłam, od razu w dupe poszłotongue_out
    • pola.cocci Re: Sushi 06.10.11, 15:31
      oj, za leniwa jestem... ale juz niedlugo znow pojde do mojej ulubionej knajpki i najem sie za wszelkie czasy, bo tam jest formula "do woli" czyli tyle ile dam rade big_grin
      specjalnie przed pojsciem tam wczesniej sie glodze wink
      • asiaiwona_1 Re: Sushi 06.10.11, 16:08
        pola.cocci napisała:

> bo tam jest formula "do woli" czyli tyle ile dam
        > rade big_grin
        > specjalnie przed pojsciem tam wczesniej sie glodze wink

gdzie tak fajnie jest?
        • pola.cocci Re: Sushi 06.10.11, 20:29
          oj! niestety jakies 1800km od w-wy, a ode mnie jakies 2min. na piechote smile
          • asiaiwona_1 Re: Sushi 06.10.11, 20:35
            pola.cocci napisała:

> oj! niestety jakies 1800km od w-wy, a ode mnie jakies 2min. na piechote smile

może dowiozą do mnie? big_grinbig_grinbig_grin
            • pola.cocci Re: Sushi 06.10.11, 20:40
              DHL-em pewnie tak wink
              ale "bez ograniczen" jest tylko na miejscu, na wynos za drogo smile
              • asiaiwona_1 Re: Sushi 06.10.11, 20:43
                a tak wogóle to gdzie stacjonujesz, bo zgubiłam już rachubę która w kraju, a która daleko....
                • pola.cocci Re: Sushi 06.10.11, 20:46
                  no to ja daleko, FR; jak mme_marsu, tylko ona bardziej na poludniu
                  • asiaiwona_1 Re: Sushi 06.10.11, 20:55
                    uuu, to faktycznie kawałek ode mnie...
                    ja to bym też chętnie wyjechała z PL ale chłop mi ostatnio powiedział, że on to nie bardzo uncertain
                    • pola.cocci Re: Sushi 06.10.11, 20:59
                      a ja wlasnie wyjechalam do chlopa, ktory "byl juz wyjechany" od 15 lat, chociaz zrobilam to bez entuzjazmu i zaraz potem chcialam wracac do domu!!! ale teraz nie zaluje i dobrze mi tu
                      • asiaiwona_1 Re: Sushi 06.10.11, 21:02
                        widzisz, mój kiedyś chciał, a ja nie chciałam, bo myślałam, że jakoś lepiej w Pl będzie. Ale teraz marnie widzę przyszłość swoją, a przede wszystkim dzieci. Się nie zgraliśmy z chłopem po prostu. Może dzieci same jak dorosną podejmą tą decyzję. Nie będę im bronić.
                        • pola.cocci Re: Sushi 06.10.11, 21:06
                          ja z kolei nie bede moim bronic jesli beda chcialy wrocic do PL, tu tez moze byc dobrze, no i ktos musi zostac, zeby bylo coraz lepiej
        • magiczna_marta Re: Sushi 06.10.11, 22:37
          W Roller sushi jest coś takiego że płacisz chyba 40zeta i wpieprzasz aż uszami wychodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka