20.12.11, 16:13
Mieszkajac w Polsce na Pasterke chodzilam obowiazkowa z kolezankami.
Najpierw do Kosciola, a z czasem jak juz bylam panna to pod Kosciol suspicious
Stalysmy wytrwale na mrozie i sniegu uczestniczac w Mszy sw. spiewajac koledy. Mozna bylo wowczas duzo znajomych spotkac, a czasami i cos na rozgrzewke chlapnac suspicious
Byla to niezla frajda za pozwoleniem rodzicow po nocy sie poszwedac wink
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: Pasterka 20.12.11, 16:33
      raz byłam na pasterce-dzieciory mnie wyciągły-ledwo, żeśmy wytrzymalitongue_out
      teraz znowu mam dylemat-iść na pasterkę czy zwlec rano 4 litery, bo tylko rano msza jest po południu już nie...ew.mogę podjechac do innego kościoła na południową godzinę...
      • mearuless Re: Pasterka 20.12.11, 16:38
        ja chodzilam ale czysto towarzyskosuspicious
        no coz ja poradze ze synonimy pasterki to dla mnie -impreza, spotkanie towarzyskie, gorace winko, wyglupywink

teraz juz nie chodze, a moze w tym roku jednak pojde?
        meza zostawie [on i tak juz wtedy przysypia] i pojde w dlugąsmile
        • ez-aw Re: Pasterka 20.12.11, 17:28
          Za młodych czasów, nigdy nie udało mi się dojść do kościoła wink
          Byłam raz będąc dorosła. Nie podobało mi się: Zimno, część pijanych, mocno fałszujących. A może za stara jestem? Ale jeśli już, to wole pasterkę pooglądać w telewizji.
          • akasya Re: Pasterka 20.12.11, 21:46
            ez-aw, mnie też się nigdy nie udało dojść do kościoła big_grin Razem z przyjaciółą po drodze lądowałyśmy na osiedlu obok i jakoś zawsze ktoś znajomy się znajdował po drodze i do tego jeszcze z browarkiem na przykład big_grin Raz poszłyśmy pod płot kaplicy co by zajrzeć co tam się dzieje, ale nie wystałyśmy za długo wink
            • alajna2 Re: Pasterka 20.12.11, 21:52
              a uwierzycie, ze ja jeden raz byłam na pasterce, bo ze mnie spioch straszny i zmarzluch !
    • kotkowa Re: Pasterka 21.12.11, 15:11
      Moj brat chodzil na taka "pasterke" pod kosciolem z kolegami, mi sie juz nie chcialo. Teraz, w doroslym zyciu chodzilam na pasterki juz do kosciola, nauczyl mnie tego M., jemu na tym zalezy, a ja tez polubilam ta atmosfere. Jednak teraz mam malego brzdaca i pasterka odpada, bo maly spi. Chodzimy wiec normalnie w I dzien swiat do kosciola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka