Dodaj do ulubionych

Cosik na powiece

28.12.11, 20:57
Do dermatologa nie zdaze isc w tym roku, ale moze wpadniemy razem na jakis pomysł?
Zrobiło mi sie cos na powiece, rano była podpuchnięta, posmarowalam mascią na AZS, rozogniło sie i spuchło bardziej, teraz ( wieczorem) mam wrazenie, ze pali zywym ogniemuncertain
Przemywac herbatą? Zieloną? ( rumianku nie mam, jutro kupie) czy co?
Obserwuj wątek
    • prigi Re: Cosik na powiece 28.12.11, 21:08
      zimny okład zrób na oko
      nic innego mi nie przychodzi do głowy

aha, i idź do lekarza pierwszego kontaktu-na pewno coś przypisze. a nie możesz podskoczyć na IP okulistycazne czy cuś?
      • olinka20 Re: Cosik na powiece 28.12.11, 21:15
        E no, az tak bardzo nie boli zeby po szpitalach latacwink
        Kostke lodu zawinełam w sciereczke i jest lepiej.
        Tylko kurna skad to sie wzieło??
    • jowitka345 Re: Cosik na powiece 28.12.11, 21:19
      na opuchliznę dobre są okłady z mocnej herbaty..
      zaparzyć ostudzić a potem waciki nasączone i schłodzone w lodówce nakładać na powiekę.
      A myślę, że gradówkę masz, ja w takich sytuacjach dostawałam maść neomycyne lub coś w ten deseń.
      • olinka20 Re: Cosik na powiece 28.12.11, 21:26
        Co to gradówka? Jęczmien?
        To nie jęczmien na bank.
        Ide herbate parzycwink
        • jowitka345 Re: Cosik na powiece 28.12.11, 21:49
          Gradówka to nie jęczmień... jęczmień to taki syf przecież ma biały czubek a gradówka jest to właśnie zaczerwienione i spuchnięte i tam w środku czuć jakby kulkę ale miękką.
    • fajnyrobal Re: Cosik na powiece 28.12.11, 21:25
      wygląda to na jęczmień. Ze znachorskich sposobów - potrzeć złotą obrączką tongue_out z lekarskich maść z antybiotykiem, okłady z rumianku.
      • olinka20 Re: Cosik na powiece 28.12.11, 21:27
        jw, jeczmien miewam na dolnej powiece. Tu mi sie najpierw zrobił taki liszaj suchy jak to u mnie, a po posmarowaniu protopiciem zaogniło sieuncertain
        • fajnyrobal Re: Cosik na powiece 28.12.11, 21:32
          No to może jeszcze być grzybica.
          • fajnyrobal Re: Cosik na powiece 28.12.11, 21:32
            I jak mawia grave ,,odrobacz się " big_grin
            • olinka20 Re: Cosik na powiece 28.12.11, 21:37
              big_grin
              Ja mam AZS i teraz w okresie grzewczym moja skóra szaleje, pojawiają sie na twarzy i ciele rózne suche plamy, koczkodan plamiasty jestemwink
              Aby do wiosnywink
              • fajnyrobal Re: Cosik na powiece 28.12.11, 21:42
                Grzebnęłam trochę i wychodzi mi, że to może być jeszcze opryszczka. zastosuj maść przeciwwirusową.
                • olinka20 Re: Cosik na powiece 28.12.11, 21:49
                  Ło kurrr, tos mnie pocieszyła, jutro kopsne sie po vratizolin i moze jednak umowie do dermatologauncertain
                • cura_domestica Re: Cosik na powiece 28.12.11, 21:49
                  jeju olinka , weź nie paćkaj tego niczym tylko idź jutro do lekarza . Jeszcze se bardziej zaszkodzisz niż pomożesz , a my tu jak znachorki ci doradzać będziemy nie widząc nawet co ty na tym oku masz suspicious , bez sensu
                  • olinka20 Re: Cosik na powiece 28.12.11, 21:56
                    Cura nie dam rady do dermatologa sie dostacuncertain
                    PRzemywam ta herbatą, przestało piec az tak bardzo.
                    Ja to jednak zwalam na AZS, bo ostatnio na schabikach i na czole mam plamy suche, norma przy częstym uzywaniu ogrzewaniauncertain
                    • jowitka345 Re: Cosik na powiece 28.12.11, 22:01
                      herbata Ci nie zaszkodzi ale nie przemywaj tylko okład zrób.
                  • esofik Re: Cosik na powiece 28.12.11, 21:58
                    Cura dobrze mówi
                    na doopie możesz sobie eksperymentować z maściami, a z okiem lepiej nie cudować
    • maja-02 Re: Cosik na powiece 28.12.11, 22:25
      jak boli to pomaga polowka swiezego ziemniaka... przyczyny nie uzdrowi ale bol "wyciaga" - w dziecinstwie przetestowalam na oku z zapalanieniem rogowki zanim do szpitala mnie zawiezli...
      • maja-02 Re: Cosik na powiece 28.12.11, 22:26
        no i tego ziemniaka to na zamkniete oko polozyc a nie otwarte- uscislam bo po zdolnosciach jednej mojej kolezanki doszlam do wniosku ze lepiej jasno i wyraznie napisac ;D
    • fajnyrobal Re: Cosik na powiece 29.12.11, 00:53
      vratisolin nie zaszkodzi, a pomóc może.
      • opium74 Re: Cosik na powiece 29.12.11, 08:49
        albo setka wódki doustnie - przyczyn nie zlikwiduje ale będzie weselej suspicious
    • mantha Re: Cosik na powiece 29.12.11, 09:03
      Jest szansa, ze to gradowka (poogladaj sobie zdjecia w internecie czym sie rozni od jeczmienia) - moze z takich neutralnych w miare masci - oxycortA ?tak czy owak probowalabym wbic sie do jakiegos okulisty.
      • tysia77 Re: Cosik na powiece 29.12.11, 10:04
        Ja tak miałam kilka razy w tym roku,nigdy samo nie przechodziło. Najszybszy efekt dawał Cortineff,ale chyba trzeba mieć receptę.
    • olinka20 Dobra, dobra 29.12.11, 11:10
      Po wczorajszych okładach herbacianych dzisiaj nie było ani sladu.
      Cud? big_grin
      • sewa.49 Re: Dobra, dobra 29.12.11, 14:18
        Pewnie na madam zuzu przeszlo tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka