hedna 23.05.12, 21:03 Byłam na usg,mam coś dużego na wątrobie,jakąś plamę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: Ręce opadają:( 23.05.12, 21:25 powtórz badanie. może uesgista był na kacu albo co... Odpowiedz Link
olinka20 Re: Ręce opadają:( 23.05.12, 21:32 Mam nadzieje, ze okaze sie jednak, ze to nic powaznego. Odpowiedz Link
hedna Re: Ręce opadają:( 23.05.12, 21:34 Nie był niestety.( Podobno porządny lekarz,właściciel przychodni) W piatek mam wizyte u rodzinnego,ma mi dac skierowanie na tomograf. Zapytałam tylko,czy to wygląda nowotworowo-powiedział,że wg.niego nie,ale trzeba to wyjaśnić. Duże to k....,ponad 4cm. Mam doła giganta,bo tak się nie wiedzie od dłuższego czasu Odpowiedz Link
doral2 Re: Ręce opadają:( 23.05.12, 21:55 nie kracz i nie dołuj. my tu cię wspieramy i na pewno to nic takiego. zobaczysz, będzie dobrze. mówię ci! Odpowiedz Link
bellatrix.lestrange Re: Ręce opadają:( 23.05.12, 22:37 Ja mam po kilka guzow w obu platach watroby, z czego najwiekszy 9-cio centymetrowy, wierz mi ze po badaniu usg na ktorym to wyszlo posiwialam ze strachu, po tomografie okazalo sie ze to ogniskowy rozrost guzkowy fnh, lekarz specjalista u ktorego bylam z wynikami powiedzial ze bardzo duzo ludzi ma cos takiego i nawet sobie z tego sprawy nie zdaja. Odpowiedz Link
ez-aw Re: Ręce opadają:( 23.05.12, 23:18 Mnie kiedyś wystraszyły wyniki RTG. Po powtórnym badaniu wyszło, że..... sprzęt był zepsuty. Na wszystkich innych badaniach nic nie było. Czego i tobie życzę. Nie denerwuj się na zapas (tak, wiem że tak się nie da ) Trzymam kciuki za pomyślne badania. Daj znać co będzie, a my czarujemy. Odpowiedz Link
deelandra Re: Ręce opadają:( 23.05.12, 23:33 Świństwo zbadać, a jak coś wylezie, to się martwić, życie jest tak skonstruowane, że pomartwić się zawsze zdążysz. :o Odpowiedz Link
hedna Re: Ręce opadają:( 25.05.12, 21:40 Byłam przed południem u lekarza rodzinnego (drugi raz w życiu u tego ...).Popatrzył na wynik usg i mówi mi tak "no,dla mnie to nie wygląda na błahostkę.Dam pani skierowanie do por.chirurgicznej,bo trzeba ten tomograf zrobić.Chociaż może lepiej od razu biopsje...Jak Pani bedzie miała to skierowanie na tomograf to prosze podzwnic po szpitalach,zeby jak najszybciej iść bo to pilne..."itd. Szłam do domu na miękkich nogach ja mam małe dzieci!!! Mama mi na ten czas przyjechała do dzieci.Wróciłam,znalazłam nr i dzwonie,jest chirurg,jeszcze zdążę.Poszłam do szpitala,na szczęście kolejki nie było.Nerwy na maxa... Lekarz starszy,ale wyglądał na kumatego.Popatrzył i wypisał skier.na ten nieszczęsny tomograf . Zapytałam czy to w końcu rzeczywiście tak groznie wygląda,na co odpowiedział,że nie,ale trzeba wyjaśnić.Zapytałam czy to może być torbiel (bo miałam już cysty i torbiel na jajnikach,mam torbiele w głowie-wg.rezonansu),ale stwierdził,ze raczej nie. No i baby kochane jestem WYSTRASZONA! Badanie mam na 5.06. Nie wiem już w co i komu wierzyć Zdaję się na tych chirurgów,bo mówili,że nie wygląda nowotworowo.Masakra( Odpowiedz Link
olinka20 Re: Ręce opadają:( 26.05.12, 14:26 dobrze,ze taki szybki termin. Teraz pozostaje ci sie tylko nie nakrecac i myslec pozytywnie. Wiem, ze to takie pieprzenie, ale tylko to ci zostaje, bez sensu sie nakrecac. Trzymam kciuki, zeby wszystko było ok. Odpowiedz Link
doral2 Re: Ręce opadają:( 26.05.12, 21:50 hedna, nie zamartwiaj się na zapas. poczekaj spokojnie do badania. niech sie wyjaśni. będzie dobrze, zobaczysz. Odpowiedz Link
hedna Re: Ręce opadają:( 27.05.12, 13:54 a jeśli jednak mam raka....................... Odpowiedz Link
valla-maldoran Re: Ręce opadają:( 27.05.12, 15:32 hedna napisała: > a jeśli jednak mam raka....................... A jeśli nie masz? Jesteś pewna, że chcesz się skupić na negatywnych myślach? Nie masz raka, uwierz mi Odpowiedz Link
deelandra Re: Ręce opadają:( 27.05.12, 15:55 to będziesz go leczyć, nigdy nie należy myśleć o raku jak o wyroku, wiem co mówię, przeszłam to przy mojej mamie, mimo, że dawali jej 30-40% na przeżycie (złośliwy rak piersi) mama się leczyła i już prawie jest ok, nigdy przenigdy nie rozmawialiśmy o tej chorobie w ten sposób, że to już koniec, tylko mantra bedziedobrzebedziedobrzebedziedobrzemusibyć! Odpowiedz Link
jlo83 Re: Ręce opadają:( 27.05.12, 15:59 hedna dziś jest dziś popatrz dookoła, zobacz ile szczęścia możesz dzisiaj zaznać i ciesz się tym nie planuj, nie pisz sobie scenariuszy, każdy z nas ma jedno życie, i od nas zależy jego jakość. Dzisiaj to dzisiaj, i nie martw się na zapas, idź powtórzyć badania, zobaczysz co wyjdzie, jeśli wyjdzie źle to zamartwianiem się nie pomożesz ani sobie, ani otoczeniu. Wypij lampkę ulubionego wina, idź na balkon, usiądź wśród kwiatów, i pomyśl sobie, ile szczęścia Ciebie otacza, poczuj się kochana, bo jesteś bardzo kochana i bardzo potrzebna Odpowiedz Link
prigi Re: Ręce opadają:( 27.05.12, 21:05 pamiętam dzień, gdy jako studentka posżłam symulowac chorobę do lekarza, aby miec czas na naukę. lekarka z fascynacją wpatrzyła mi się w szyję i szepnęła "ale ma pani guza na tarczycy". poźniej usg, biopsje i niedowierzanie-jak to tak? przecież dopiero zaczynam życie, nie chcę umierać i inne takie pierdy. oczywiście wyszło, że owszem mam guza jak cholera, ale niezlośliwego(w końcu wyciąłam go po kilku latach). rozumiem twój stres, to co przeżywasz, bo to naturalne i żadne "nie martw się na zapas" nie działa. musisz zajać czym głowę, aby jak najmniej o tym myśleć i czekać na wizytę. wierzę, że skończy się na strachu. ps. guzy mi się odradzają. i to kilka na raz też zaczynam się bać przyszlości i następnych operacji Odpowiedz Link