Dodaj do ulubionych

Mieszkanko

07.11.12, 16:09
Mam na oku mieszkanie , malutkie , ładniutkie , po remoncie 2 pokojowe z małym ogródkiem w dobrym miejscu za przystępną nieoszałamiającą cenę.
Ale,ale......
mieszkanie znajduje się w przyziemiu , czyli okna( normalnej wielkości) na poziomie ziemi.
I teraz ciekawi mnie czy mieszka się jak w piwnicy, jak z wilgocią ,czy jak piwnica to woda może podchodzić wink
no wiecie o co mi chodzi.
Miałyście kiedyś z takim mieszkaniem do czynienia???????????????/
Obserwuj wątek
    • ez-aw Re: Mieszkanko 07.11.12, 17:00
      Nie miałam do czynienia z takim mieszkaniem, ale moja praca tak się znajduje.
      Wady: ciemno (słońce szybko idzie gdzieś dalej), Zalety - nawet w upały nie potrzebna klima, idealna temperatura. Ale mieszkać tak bym nie chciała. Wilgoci nie mamy, ale to zależy od zabezpieczenia budynku.
      • tetika Re: Mieszkanko 07.11.12, 17:47
        Ja tez zaraz wyobrazilam sobie ze kazdy przechodzac zaglada mi do mieszkania, no i te ciagle czarne szyby ....
        a zamiast ogladac zielone liscie drzew widzialabym tylko czubki butow
        tez bym tak nie chciala mieszkac.
        • annajustyna Re: Mieszkanko 09.11.12, 15:26
          Ale moze okna na ogrodek wychodza?
    • amoreska Re: Mieszkanko 07.11.12, 18:25
      Ja bym nie chciała tak mieszkać - no, chyba że nie miałabym wyjścia.
    • blanus2202 Re: Mieszkanko 07.11.12, 21:18
      Moja mama aktualnie tak mieszka.
      Zalety: latem zawsze chłodno.
      Wady: ciemniej.
      Wilkoci nie wykryto narazie ;P
      Akurat jest to domek z podwórkiem wiec nikt im nie zagląda do środkasmile
      • zales239 Re: Mieszkanko 07.11.12, 22:06
        To jest 4-piętrowy budynek ,położony prostopadle do ulicy,z jednej strony trawnik i ten mini ogródek ogrodzony ,z drugiej też pustawo ,skrajna klatka.
        zadzwonię,pooglądam,i się zobaczywink
        • mona_mayfair Re: Mieszkanko 07.11.12, 22:38
          Zales, a gdzie, jesli mozna wiedziec? Gdzies w okolicach posejdonu?
          • zales239 Re: Mieszkanko 08.11.12, 19:28
            Nie, Mona
            To jest między parkiem a Biblioteką na Piłsudskiego.
            Byłam dzisiaj ,oglądałam i kurde podoba mi się.
            Cenę trzeba przedyskutować i to bardzosuspicious
            To jest taka jakby przybudówka przyklejona do bloku 4 pietrowego,
            Wchodzi się osobnym wejściem przez osobisty ogródek ,jest tam miejsce na grila ,stolik, krzesła, leżak,
            wchodzimy do tej przybudówki to jest korytarz i schodami w dół do salonu z aneksem-duże okna,
            Z salonu do drugiego pokoju i tam jest łazaienka z przesuwanymi drzwiami jak od szafy.
            Pod oknami tych dwóch pokoi jest ogród około 80mkw. z nasadzeniami-tuje itd.

Napaliłam się mocno ,wszystko zrobione ,zostawiają meble,sprzęty .
            Cena:200tys.do negocjacji za 48 metrów.
            cenę trzeba by było przedyskutowaćsuspicious
            • mona_mayfair Re: Mieszkanko 08.11.12, 20:45
              hmm, miedzy którym parkiem, bo biblioteka jest między dwoma;p Chcesz, to mogłabym rzucic okiemwink
              • kowalowa Re: Mieszkanko 08.11.12, 21:20
                nie znam się na cenach mieszkań, ale za nie dużo ponad 200 tysi; ponad dwa lata temu kupiliśmy ponad 2 hektary i dom prawie pińcet metrów wink no ale na totalnym odludziu a nie każdy tak lubi wink
                • kajos5 Re: Mieszkanko 08.11.12, 23:46
                  no niestety - jak się mieszka na wyspie, która siłą rzeczy ma ograniczone miejsce do zabudowy to się trzeba liczyć z wysokimi cenami mieszkańsmile
                  • grave_digger Re: Mieszkanko 09.11.12, 08:45
                    200 tys. za 48m2? to bardzo dużo. no, ale może u was faktycznie takie ceny sad ja rok temu za mieszkanie - dół 80m2, góra 50m2 (dwupoziomowe)- dałam 245 tys.
                    • zales239 Re: Mieszkanko 09.11.12, 10:11
                      U nas 3 pokojowe około 65mkw. 300tys.
                      A coś fajniejszego to 450 nawet.
                      Wyspa nie jest z gumy i te ceny utrzymują się na takim goopim poziomiesuspicious
                      • mona_mayfair Re: Mieszkanko 09.11.12, 11:21
                        Zwłaszcza, ze cale wolne miejsce sukcesywnie zabudowują apartamentowcami dla niemców i inszych szwedów..
                        • grave_digger Re: Mieszkanko 09.11.12, 15:36
                          jesteście wyjątkową miejscowością wyspiarsko-turystyczno-nadmorską. dlatego.
                          • mona_mayfair Re: Mieszkanko 09.11.12, 15:52
                            No my wiemy, ze dlatego.. ale cieszyć się nie ma z czego ;p
                      • doral2 Re: Mieszkanko 09.11.12, 19:43
                        skoro to mieszkanie na wyspie, to ty się dobrze wywiedz, czy tam aby nie zalewa mieszkania podczas ulew i intensywnych opadów deszczu.
                        w razie czego negocjuj opuszczenie ceny o kwotę potrzebną na kajak albo ponton...
                    • andziulec Re: Mieszkanko 09.11.12, 18:09
                      Mieszkanie mojej mamy ma 40m2 i kosztowało 200 tysięcy w momencie kiedy ceny były mega wysokie. Fart.
    • beverly1985 Re: Mieszkanko 09.11.12, 12:03
      Teraz tam jest spokojnie i cichutko, a skad wiesz, czy ci w okolicy czegos nie postawią? Choćby sklepu, nie mówię o apartamentowcu? Wtedy ludzie bedą ci lazic przy oknie i zagladac, wiec będzesz musiala zaslaniac okna i caly dzień ciemno uncertain
      • annajustyna Re: Mieszkanko 09.11.12, 15:29
        Moze beda kulturalni i nie beda zagladac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka