Dodaj do ulubionych

Khadi......

11.12.12, 17:47
no dobra... namówiłyście mnie i teraz małżonek urabia mieszankę krzywiąc się od zapachu.... nakładam to to na łeb, trzymam i spłukuję.... a jak kolor mi nie wyjdzie to pomijając chęć mordu natychmiastowego na koleżankach-magielkach co robić??? czemu nie można farbą tego przykryć??? wypadną? pokręcą się??
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Khadi...... 11.12.12, 17:54
      nie.
      chodzi o to, że farba chemiczna wchodzi wewnątrz włosa. khadi jest henną ziołową, czyli oblepia włos. chemia z powrotem już tam nie wejdzie wink
      jaki kolor?
      • kiecha3 Re: Khadi...... 11.12.12, 17:56
        jasny brąz....

wali gorzej niż Yerba mate...... fuj....
        • olinka20 Re: Khadi...... 11.12.12, 18:19
          Smierdzi kupą big_grin Moja mama tez marudzi jak mi nakłada big_grin
          Nie boj zaby, ja nakładam jasny braz własnie, zmywam pod 2 godzinach i mam kolor sliczny, naturalny brąz.
          Jak cos to mozesz mnie w dywan zawinącwink
          • kiecha3 Re: Khadi...... 11.12.12, 18:28
            a jak po tym się włosy rozczesują????

fakt, wali kupą... taką kurza kupą....
            • olinka20 Re: Khadi...... 11.12.12, 18:31
              Ja zmywam, az woda leci przezroczysta, nakładam odzywke alterra, trzymam ja chwile, zmywam i rozczesuje sie git.
              Mi konsytencja przypomina krowią kupe, wakacje na wsi mi sie przypominają big_grin
              • fajnyrobal Re: Khadi...... 11.12.12, 19:28
                > Mi konsytencja przypomina krowią kupe, wakacje na wsi mi sie przypominają big_grin

>wali kupą... taką kurza kupą..

i wy to tak na głowę... z własnej woli...?
                big_grin
                • olinka20 Re: Khadi...... 11.12.12, 19:38
                  Wole to niz opary chemicznej farby, od ktorej szczypia oczy i nie mozna oddychac. A tu- czysta natura big_grin
                  • red-truskawa Re: a ruda jest? 11.12.12, 19:53
                    a jak ja bym chciała rudą... ale nie hnę, bonia robiłam i wychdził kasztan, a ja bym chciaął jasniejsze. Sa takowe ? ale mam obawy ze nie wyjdzie jak naturalny jasny szatyn, moze gdybym była blondynka....
    • kiecha3 Re: Khadi...... 11.12.12, 20:37
      zeznania po:

mój jasny brąz okazał się ciemnym brązem... ale to nie szkodzi.. nie doczytałam o tej odzywce i nie użyłam nic.. tyle włosów ile bym straciła podczas płukania po zwykłej farbie, to wyrwałam podczas próby rozczesania.... utkwiła mi szczotka we włosach... ale dałam radę.. za dwa dni będę niemal czarna jeśli prawdę piszą że kolor ciemnieje...

smród do wytrzymania... i konsystencja (jak i barwa) faktycznie przypomina świeży krowi placek.. i do tego było ciepłe... big_grin

a jak czesto powtarzacie zabieg farbowania? jak długo to wytrzymuje?
      • olinka20 Re: Khadi...... 11.12.12, 20:52
        A jak długo trzymałas? Bo mi nie wychodzi b. ciemny brąz, tylko jak pisałam naturalny braz. I nie ciemnieje specjalnie.
        Hmm farbowałam teraz drugi raz, nie pamietam kiedy pierwszy. Spr w historii forum, farbialm pod koniec wrzesnia i teraz jakos na poczatku grudnia( ale siwulce wyszły, tylko nie miałam czasu jechac do mamy i nakładac i czekac ).
        • amoreska Re: Khadi...... 11.12.12, 21:16
          Cytatfarbialm pod koniec wrzesnia i teraz jakos na poczatku grudnia
          Czyli w niedzielę będziesz pięknie ruda? a w ogóle będziesz? - bo złapać się nie dasz wink A poczta zhakowana big_grin
          • olinka20 Re: Khadi...... 11.12.12, 21:27
            No własnie bede normalnie brazowa.
            Moja poczta działa, pisałam do Karry, ze umawiamy sie jak zawsze.
            A bo wy tak tajniacko sie umawiacie w jakis watkach na ktore bym nie wpadła, ze to o spotkaniu wink
      • grave_digger Re: Khadi...... 12.12.12, 11:47
        nie wiem o czym mówicie, czemu włosy nie mogłyście rozczesać, bo ja nic podobnego nie miałam, a odżywki na pewno nie użyłam, bo takowej nie posiadam.
        ja mam orzechowy brąz farbowany m-c temu - ani ściemniał, ani zjaśniał, ani wypłowiał. jestem super zadowolona.
        jak zużyję tę do konca to kupię ciemny brąz.
        • olinka20 Re: Khadi...... 12.12.12, 14:55
          Grave byc moze to zalezy od włosów, ja mam takie, ze bez odzywki nie rozczesze, grzebien utknie i koniec.
        • kiecha3 Re: Khadi...... 12.12.12, 15:29
          no ja mam potężnie zniszczone włosy farbami chemicznymi, pogodą i częstym suszeniem suszarą.. do tego są dość długie (do zapięcia stanika).... i na mokro nie da się ich praktycznie rozczesać bez wspomagaczy typu odzywka, maska itp.

dlatego chciałam zmienić farbę na naturalną, delikatniejszą dla włosia...
          no i po spłukaniu farby stanęłam przed lustrem z wielkim kołtunem z wystającą z niego szczotką do włosów.. wyobraźnie sobie moją radość uncertain

ale po chwili, kiedy już oswobodziłam szczotkę, wysuszyłam bez czesania.. i dopiero suche starałam się okiełznać...

chyba wyszło nieźle, bo nawet kolega z pracy zauważył zmianę, a nie była diametralna....
          • grave_digger Re: Khadi...... 12.12.12, 15:50
            no to tak nie wolno. trzeba od razu rzucić odżywkę ułatwiającą rozczesywanie.
            wiecie, moje też się zawsze plątały a mam krótkie (do karku), cienkie i rzadkie. ale teraz po tym timotei rozczesują się świetnie. jak spłukałam khadi to jeszcze je umyłam timotei, by wypłukać do końca tę breję, więc może dlatego rozczesały się normalnie.
            • doral2 Re: Khadi...... 12.12.12, 20:13
              gdzie kupujecie te farbę?
              na alledrogo?
              czy jak?
              • kiecha3 Re: Khadi...... 12.12.12, 20:21
                ja kupiłam na stronie polecanej przez kogoś tu na forum...
                • grave_digger Re: Khadi...... 12.12.12, 20:58
                  a ja na allegro, bo było taniej wink
    • mamazuzika Re: Khadi...... 11.12.12, 20:53
      uwazaj ,dla mnie wypadly wlosy w jedna noc milam lyse place na glowie ,ylo to wiosna ,do tej pory ratuje je odzywkami aptecznymi
      • olinka20 Re: Khadi...... 11.12.12, 21:03
        Yyy po farbie roslinnej? Jasne.
        • doral2 Re: Khadi...... 11.12.12, 21:04
          muszę wypróbować tę farbę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka