Dodaj do ulubionych

Do cytrynowej ściany-jaki kolor sofy dla dziecka?

17.05.13, 22:16
wybieram młodej, a ta upiera sie,że chce różową lub czerwoną i mnie juz na mysl otrząsa.
mysle o brązie czekoladowym, lub brąz połączony z beżem...co jeszcze?
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Do cytrynowej ściany-jaki kolor sofy dla dzie 18.05.13, 09:29
      zieleń smile
      • jk3377 Re: Do cytrynowej ściany-jaki kolor sofy dla dzie 18.05.13, 09:54
        tez myslalam o niej, ale sęk w tym ze wlasnie z zieleni zmieniamy kolory na inne hahaha caly pokoj byl teraz w odcieniach zieleni, wiec szukamy czegos zupelnie odmiennego.
    • jk3377 no to sobie znalazłam odp: 18.05.13, 10:59
      www.urzadzamy.pl/kolory/palety-kolorow/aranzacje-wnetrza-wybieramy-kolory-scian-kolor-zolty-we-wnetrzach,85_6173.html
      big_grin
      • damakama szary! 18.05.13, 11:05
        w dodatku (w przyszłości) będziesz miała bazę pod inny kolor ścian, brąz wydaje się najgorszym wyborem...
        • kjut Re: szary! 18.05.13, 12:12
          a ta młoda to w jakim wieku jest? I zależy jak drogą i na jak długo sofę jej kupujecie. Bo jeśli młoda jest w wieku powiedzmy 10+ to ja bym zrobiła wszystko, żeby sobie jednak miała taką jak sama chce. Nawet jeśli miałoby mnie trząchać.

Ja na przykład uparłam się kiedyś na oczojebn** zielone bohomazy na ścianach. Tatuś twardo zrobił, były parę lat. Mama codziennie do mnie wchodziła i mówiła, że "ona to kociokwiku by w tym pokoju dostała". Ale miałam takie jak chciałam big_grin
          • tetika Moze tu znajdziesz podpowiedz 18.05.13, 13:37
            www.colourlovers.com/palettes/new/all-time/meta?page=1
            • jk3377 Re: Moze tu znajdziesz podpowiedz 18.05.13, 19:05
              o fajne fajne, super stronka, dzięki, własnie przeglądamsmile
          • jk3377 Re: szary! 18.05.13, 19:01
            no ma 6+. ale jaskrawe co chce to ni w oko w doope mi nie pasują. a nie wiem czy jak juz ujrzy efekt koncowy to zaraz nie zmieni zdania, ech...

że brązowy najgorszy wybór- no weź mnie nie załamuj, toć pasuje przecie.

a szary wiem, fajnie by wygladalo, ale inny pokoj bedzie w szrosciach, wiec chce nieco inaczej u niej.

mysle, jeszcze mam czas...
            • damakama Re: szary! 18.05.13, 20:12
              ale naprawdę brąz to nie jest dobry wybór - teoretycznie bezpieczny (i bardzo lubiany przez rodaków kolor we wnętrzach), ale w zestawieniu z cytrynowym - brrr! poza tym do 6 latki bardziej mi pasuje stonowana szarość, ożywiona barwnymi poduszkami niż babciny brąz, no i nie rozumiem dlaczego nie chcesz w pokoju córki powtórzyć koloru zastosowanego w innym pomieszczeniu? no chyba, że jesteś zwolenniczką "kolorowych jarmarków" we wnętrzach, ale wtedy to już potrzebne jest naprawdę dobre oko do zestawienia barw
    • marghe_72 Re: Do cytrynowej ściany-jaki kolor sofy dla dzie 19.05.13, 01:16
      Pozwól dziecku zdecydować, w końcu to jego królestwo
      zerknij:
      4.bp.blogspot.com/-hbbA0dQ8nSI/UB8QcG0aSEI/AAAAAAAAABQ/_5gjem6wXog/s1600/flo1.jpg
      tu odwrotnie (sciana czerwona a sofa żółta) ale wygląda bardzo ok

i jeszcze
      www.home-designing.com/wp-content/uploads/2012/01/29-Yellow-Red-Living-Room.jpg
      tu z szarością
      4.bp.blogspot.com/-I12urc9BjwQ/T4mPkRDRYyI/AAAAAAAAH4o/soJehhWKwX4/s1600/1.jpg
      www.home-designing.com/wp-content/uploads/2012/01/12-yellow-living-room.jpg
      A o kolorze ścian kto zdecydował?
      I jakiego koloru będą pozostałe meble?

ps. jeśli chcesz, żeby było "zachowawczo" to może coś kremowego? Chociaż przy dziecku to chyba nie najlepszy pomysł. Brąz będzie smutny
      • jk3377 Re: Do cytrynowej ściany-jaki kolor sofy dla dzie 19.05.13, 07:30
        piękne to drugie z szaroscią...smile zaczynam sie przekonywać,ze moze warto...hmmm
        kolor scian mloda wybrala, ale za choinke jej rozej lub czerwonej sofy nie zrobie. bedzie sobie mogła naklejki specjalne sciane poprzyklejac jakie chce i dywanik wybrac, ale tu sie upreuncertain
        reszta mebli bedzie znikoma-biurko + komoda i koniec.
        kurcze spodobalyby jej sie te ptaszki na scianie jak na foto z ta szroscia...wink musze jej pokazac.
        • jk3377 rozwazan c.d.-foto sofy i materiału 19.05.13, 07:38
          sofa ma byc taka + pufa/fotelik

https://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/32/35/46/00/3235460067

materiał z ekoskory, do wyboru takie:

https://www.mexport.pl/img/items/YZPuAEqybARaufoXlcCi.jpg

NO I JAK TU WYBRAC I POŁĄCZYĆ?
          • mamolka1 Re: rozwazan c.d.-foto sofy i materiału 19.05.13, 22:02
            A może niebieski /granatowy? Mniej zachowawczy od szarego a lepszy niż różowy...
          • stillgrey Re: rozwazan c.d.-foto sofy i materiału 20.05.13, 10:27
            Ta sofa to totalny koszmarek.
            Zerknij na te:
            www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50080315/
            www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00228705/
            www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59843744/
            A tu genialna okazja, mozna pomalowac na dowolny kolor:
            allegro.pl/lozko-na-antresoli-pietrowe-i3234177864.html
            • jk3377 Re: rozwazan c.d.-foto sofy i materiału 20.05.13, 14:27
              no cóż, z gustami sie nie dyskutuje, dla mnie te Twoje propozycje są do bani-ani usiąść ani sie oprzec, ani to wygodne czy praktyczne. Nasza jak bedzie fajną ekoskora obita, to i usiadziesz wygodnie, rozkłada się albo na 1,50 albo całkowicie do 1,90m. do pokoju niezbyt wielkiego super wymiarowa. Poza tym prosiłam o rade kolorystyczną, a nie ocene moich wyborów.
              • marghe_72 Re: rozwazan c.d.-foto sofy i materiału 20.05.13, 18:53
                jk3377 napisała:

. Poza tym prosiłam o
                > rade kolorystyczną, a nie ocene moich wyborów.
                Mam wrażenie, że spodziewałaś się, że wszystkie przyklaśniemy Twojemu wyborowi..
                Uwierz mi, że kręgosłup Twojego dziecka będzie cierpiał na takim łózku
                • jk3377 Re: rozwazan c.d.-foto sofy i materiału 21.05.13, 07:59
                  uwierz mi,ze w ogole akurat mnie nie interesuje, co kto pomysli o tej sofie. porady odnosnie koloru tylko chcialam, nic wiecej.

są sposoby inne, by na takiej sofie wyspac sie wygodnie. ale tego tematu nie chce juz poruszac.
                  za rady kolorystyczne dziekuje, przydały się i z pewnoscia wykorzystam- stanęło na odcieniach granat/niebieski.
          • ivaz Re: rozwazan c.d.-foto sofy i materiału 21.05.13, 22:17
            ta sofa nie nadaję się do spania dla dziecka, nie karaj dzieciaka takim koszmarem zarówno wizualnym jak i funkcjonalnym. Kup dziecku łóżko z porządnym materacem.
        • e-kasia27 Re: Do cytrynowej ściany-jaki kolor sofy dla dzie 19.05.13, 22:13
          Ten szary z ptaszkami piękny, ale to nie dla sześciolatki...

A kupże jej tę czerwoną, w tym wieku dzieci lubią jaskrawe i kontrastowe kolory, a teraz w modzie pstrokacizna... - to ma być jej pokój, a nie Twój, więc czemu chcesz koniecznie zrobić po swojemu?
    • marghe_72 Re: Do cytrynowej ściany-jaki kolor sofy dla dzie 19.05.13, 21:52

Kolor komody jest dośc istotny smile
      • jk3377 Re: Do cytrynowej ściany-jaki kolor sofy dla dzie 20.05.13, 06:49
        komoda bedzie dobrana potem.

granatowy/niebieski/szary juz chyba najbardziej niz ta czerwien, bo mnie normalnie krew zalewa jak pomysle o tej pstrokaciznie wink
        • marghe_72 Re: Do cytrynowej ściany-jaki kolor sofy dla dzie 20.05.13, 13:25
          jk3377 napisała:

pstrokacizna i tak będzie, bo to pokój dziecięcy. Pojawią się zabawki, obrazki, naklejki, pudła i pudełka we wszelkich kolorach wink

A kanapa ze zdjęcia nie tylko nie najpiękniejsza ale śmiem twierdzić, że koszmarnie niewygodna. A plecy dziecka to wazna rzecz. Wiem z doświadczenia..
          • deelandra Re: Do cytrynowej ściany-jaki kolor sofy dla dzie 21.05.13, 08:01
            och odpierdol się w końcu od jotki
            • marghe_72 Re: Do cytrynowej ściany-jaki kolor sofy dla dzie 21.05.13, 21:58
              deelandra napisał(a):

> och odpierdol się w końcu od jotki

?
            • stillgrey Re: Do cytrynowej ściany-jaki kolor sofy dla dzie 22.05.13, 07:43
              deela, a ty co, obronca ucisnionych? lol
              • agunia777 Re: Do cytrynowej ściany-jaki kolor sofy dla dzie 22.05.13, 09:36
                Wygląd tej sofy to kwestia gustu, ale komfort dziecka na tym szalenie ucierpi... Szukaj czegoś innego.
    • jk3377 decyzja podjęta...a jednak.. 18.06.13, 19:49
      ..bedzie czerwona sofa...a raczej popielato-czerwony tapczansmile inny niz wtedy na foto, łatwiej rozkładany i wygodniejszy. i do tego rowniez popielate mebelki z czerwonymi akcentami. młoda szczesliwa. zwyciezył usmiech dziecka nad moim poczuciem estetyki, choc gust pozostał wg mniesmile
      • doral2 Re: decyzja podjęta...a jednak.. 18.06.13, 20:42
        zdjęcia proszę wstawić, dla oceny tongue_out
        • jk3377 Re: decyzja podjęta...a jednak.. 18.06.13, 20:46
          to na razie decyzja, zmaterializuje sie dopiero za pare tygodnismile a wtedy beda wakacje=zero ocen hahahwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka