01.09.13, 16:35
mam takie pytanie- jak wygląda rekonwalescencja kota po operacji przepukliny? Zdejmuje sie mu szwy czy sa rozpuszczalne? Ile dni kot musi byc pod "ścisłym nadzorem". Kompletnie nie mam doswiadczenia z kotami a szykuje mi sie pacjent...Kotek młody.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: do kociar 01.09.13, 19:45
      weterynarz powinien ci odpowiedzieć na wszystkie te pytania.
      dręcz go do skutku.
      weterynarza, nie kota wink
      • kannama Re: do kociar 01.09.13, 21:17
        Wiem,ale sprawa wygląda tak- kot jest ze wsi. Moim zdaniem ma przepuklinę i się męczy, ale wiadomo jak to na wsi. Wezmę go i zoperuję (tzn weterynarz) i teraz się zastanawiam- czy od razu po operacji kota wywieść na wieś, czy przetrzymać w domu (z wielu względów ta opcja mi się nie podoba, no ale...) Na wsi jeść mu dadzą i pogłaskają,ale jeśli po operacji będzie wymagał więcej zainteresowania to kiepsko.
        • doral2 Re: do kociar 01.09.13, 21:37
          kannama napisał:

> Wiem,ale sprawa wygląda tak- kot jest ze wsi. Moim zdaniem ma przepuklinę.."

a no to może pozwól weterynarzowi ocenić, czy to rzeczywiście przepuklina...
          • kannama Re: do kociar 01.09.13, 22:09
            Nie,no jasne że pójde do weta...ale obawiam się, że mam rację...mógłby być to jeszcze wielki nowotwór, ale raczej mało prawdopodobne co by przez tydzień powstał...
    • beverly1985 Re: do kociar 01.09.13, 21:28
      Nie martw się smile Czy taka operacji jest duzo cięższa niz kastracja (czyli wycięcie, jakby nie bylo, narzadów wewnętrznych)? Po kastracji kotkom zaklada się szwy rozpuszczalne i kubraczek na kilka dni. Na pewno po narkozie 1 dzień kotek będzie skolowany, a potem może miec "kubraczkową depresję".

• opium74 Re: do kociar 02.09.13, 10:20
        miałam sterylizowana kotke. Miała szwy rozpuszczalne. Nie miała kubraczka.
        Jeden dzień tylko ja przetrzymałam w łazience, później już biegała po całym domu.
        • kannama Re: do kociar 02.09.13, 11:29
          ok, dzięki. Czyli jak wszystko pójdzie dobrze- na weekend wróci do domu. Już się bałam że będę kota kilka tygodni leczyć...
          • olinka20 Re: do kociar 08.09.13, 21:38
            I co sie okazało?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka