Dodaj do ulubionych

Laski help! Ból gardła u dziecka

06.12.13, 10:17
Młody mi jęczy (ma prawie 8 lat), że go gardło boli. Byliśmy u lekarza, gardło "wirusowe", temperatury brak, innych objawów też.
Dostał Orofar na to gardło, ale niewiele to pomaga. Wczoraj ssał cholimex ale też guzik to dało.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na ból gardła u dzieciaka? Ja to bym się czosnku nażarła, ale on nie tknie...
Obserwuj wątek
    • zebra51 Re: Laski help! Ból gardła u dziecka 06.12.13, 10:44
      wypłukać wodą utlenioną. Nam pomaga. 1łyżka stołowa wody na pół szklanki przegotowanej.
    • rybalon1 Re: Laski help! Ból gardła u dziecka 06.12.13, 10:44
      ja psikam Hascoseptem i jak mocno boli podaje Ibufen w syropie
      • melancho_lia Re: Laski help! Ból gardła u dziecka 06.12.13, 10:54
        Ibufen dostał, trochę pomogło. Gardło go boli przy przełykaniu.
        Nie wiem ki czort. W zeszłym tygodniu dostał rano 39 st. do wieczora mu przeszło. Też się skarżył na gardło, ale nie aż tak jak dziś. Posiedział parę dni w domu, przeszło mu. No i teraz po trzech dniach znowu to gardło...
        • mamaoskarka18 Re: Laski help! Ból gardła u dziecka 06.12.13, 11:08
          Tamtum verde w aerozolu
          • melancho_lia Re: Laski help! Ból gardła u dziecka 06.12.13, 11:10
            Nie działa akurat. Tez swego czasu próbowaliśmy- zresztą na mnie tantum też nie działa.
            • madziab83 Re: Laski help! Ból gardła u dziecka 06.12.13, 11:31
              w aerozolu tez u nas nie działa, ale w pastylkach jak najbardziej, może spróbuj?
              • melancho_lia Re: Laski help! Ból gardła u dziecka 06.12.13, 11:33
                Ok, spróbuję. Bo zaraz mi się dziecko na śmierć zajęczy o to gardło...
                • rebelka1986 Re: Laski help! Ból gardła u dziecka 06.12.13, 12:13
                  A prawoślaz? Fajnie powleka gardło.
                • kolibeer2 Re: Laski help! Ból gardła u dziecka 06.12.13, 12:13
                  dla moich najskuteczniejsza terapia to lody - serio, serio smile i jaka przyjemna smile
    • przeciwcialo Re: Laski help! Ból gardła u dziecka 06.12.13, 13:35
      Ja psikam solanka termalna rozcienczona i przelana do psikacza.
    • klubgogo Re: Laski help! Ból gardła u dziecka 06.12.13, 21:12
      żadne specyfiki apteczne nie pomagają ani na mnie, ani na moje dziecko. Pomaga płukanie wodą z sodą, ostatecznie pędzlowanie jodyną.
    • bartytsw Re: Laski help! Ból gardła u dziecka 29.12.13, 03:58
      Tutaj sa wypunktowane sposoby: palacy-bol-gardla.blogspot.com/2013/12/sprawdzone-najlepsze-sposoby-na-palacy.html mnie osobiscie najbardziej pomaga ten z miodem
    • guderianka Re: Laski help! Ból gardła u dziecka 29.12.13, 08:44
      a ma gorączkę ?
      u nas-Starsza-ból gardła z gorączką okazał się mononukleozą-wydziela się z gardła wydziela się inny zapach i jest inna wydzielina, testy z krwi mogą ją potwierdzić lub wykluczyć
      niestety pozostaje przy bólu tylko leczenie objawowe- dobre są tabletki z serii Herbitussin, ale też płukanie szałwią i wodą z solą, są specjalne lizaki na gardło i spray-tatntum verde
    • doral2 Re: Laski help! Ból gardła u dziecka 29.12.13, 15:48
      a tak po staroświecku miodu z cytryną próbowałaś?
      dobre to jest w smaku, to może młody nie będzie nosem kręcić?
    • capa_negra Re: Laski help! Ból gardła u dziecka 29.12.13, 18:17
      A mnie niezmiennie fascynują takie waciki w których drobna przypadłość jak ból gardła czy inna przysłowiowa sraczka urastają do rangi greckiej tragedii i wymagają publicznej konsultacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka