Dodaj do ulubionych

Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy?

06.05.09, 17:16
Bo juz sama nie wiem...
Niby za wczesnie, bo to 1 ciaza i bla bla bla.
18 tc a ja od kilku dni czuje jakies przelewanie/ plywanie/ jakby
jelita pracowaly ale bez burczenia jak to zwykle bywa i ogolnie
rzeczy ktore sie wczesniej w moim podbrzuszu nigdy nie zdarzaly.
Ja nie z tych co sobie wmawia ze dzidziulinka juz sie rusza i macha
do mamusi lapkami, no ale czytalam ze bachor w tym wieku, ma do 14
cm,a jak wyciagnie kopyta to nawet 24cm, to juz chyba mozna czuc?
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 17:18
      gratulejszyn lipcowa - to mogą być ruchy
      • 18_lipcowa1 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 17:24
        asiaiwona_1 napisała:

> gratulejszyn lipcowa - to mogą być ruchy

dzieki wink
        • nati.82 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 17:34
          Lekarz na ostatniej wizycie kazał mi obserwować i się wsłuchiwać, a ja nic nie
          widzę, nic nie słyszę i też się zastanawiam, czy mogę pomylić ruchy dziecka z
          jeżdżeniem po jelitach.
          • 18_lipcowa1 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 17:50
            ja wlasnie tez sie probowalam wsluchac ale wtedy latwo sie czyms
            zasugerowac, albo wiesz,,,wyczuc bardziej w podswiadomosci niz
            naprawde

mi sie zdarza to czuc jak zupelnie uwagi nie zwracam
            • mariolka55 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 18:18
              w 18 tc już się czuje,nawet przy pierwszej ciaży
              pewnie to ruchy,powinnaś raczej odróżnić od bulgotania flaków.
            • nati.82 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 18:50
              Mnie najbardziej zastanawia to, jak kobiety piszą, że czują ruchy. Skąd właśnie
              pewność, że to dziecko, a nie jelita? Dobrze, że rozpoczęłaś ten wątek, bo
              myślałam, że jestem osamotniona w domysłach.
              • mamka_klamka Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 19:37
                Hehe, ja w pierwszej ciąży czułam ruchy bardzo wcześnie, bo chyba
                sobie wmawiałam, że czuję. Teraz, w trzeciej to chyba dopiero w 22
                tyg. byłam pewna, że to dziecko a nie flaki wink
              • 18_lipcowa1 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 20:53
                skad wiadomo?
                no wlasnie pytam sie doswiadczonych ,poza tym to jest co innego niz
                te ruchy jelit- to wlasnie mozna poczuc- INNE
                • nati.82 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 20:57
                  Inne??? czyli k..... jakie? to jestem z tych wyrodnych, co się nie potrafią
                  wsłuchać i odróżnić bulgotania od dzieciaka
                  • pszczolaasia Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 07.05.09, 10:27
                    takie dziwne uczucie jakby sie butelka z woda gazowana przelewala. ja zcekalam
                    na "dotkniecia motyla" i tak czekalam czekalam i jak mnie w 23 tc mlody walnal w
                    pecherz to myslalam ze zejdebig_grin potem dopiero sie dotkniecia motyla zaczely...ale
                    na poczatku tylko to bulgotanie (czego w sumie nie kojarzylam z ruchami) i
                    kopanie po pecherzu. mloda sobie za to wybrala zebra i watrobesuspicious mialam
                    blizniaki a dopiero pierwsze konkretne ruchy wlasnie w 23 tc poczulam/skojarzylam.
              • hellious Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 07.05.09, 09:04
                nati.82 napisała:

> Skąd właśnie
                > pewność, że to dziecko, a nie jelita?
                Moj mlody byl na tyle niedelikatny, ze nie dalo rady go z jelitami pomylic.
                Rozciagal sie, joge cwiczyl, a czasem ( w pozniejszym okresie) Mozna bylo
                zauwazyc stope odbita na brzuchyusmile Jelita chyba stop nie maja?
                • nati.82 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 07.05.09, 09:08
                  Rozumiem, że jak dziecko jest większe, to te ruchy już są ewidentne, ale na
                  początku?Może ja po prostu ich jeszcze nie czuję i tyle.
                  • hellious Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 07.05.09, 09:11
                    ?Na poczatku to ja nie czulam za bardzo tongue_out dopiero jak zaczal sie bardziej
                    krecic. kolo 21 tyg poczulam tak napewno.
                    • nati.82 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 07.05.09, 09:19
                      Jestem dokładnie w 19t5d, tak więc chyba mam jeszcze czas, żeby poczuć. Tylko
                      jak taka idiotka naczytałam się, jak to laski czują ruchy w 15, 16 tc (?????) i
                      się zastanawiam, czy to normalne.
                      • tabakierka2 nati 07.05.09, 09:21
                        podejrzewam, że nie ma tu norm, a wiele zależy od budowy ciała matki
                        ( jak drobna a dziecko spore, to pewnie wcześniej poczuje ruchy) i
                        dziecka, ułożeniawink

a swoją drogą, znamy się chyba z foruma Ślub i wesele, tyle, że
                        teraz mam nowy nick ( bo stary zapomniałam, nie wchodząc przez kilka
                        m-cybig_grin )
                        • nati.82 Re: nati 07.05.09, 09:24
                          Możliwe, całkiem możliwewink a jaki miałaś nick? też coś z tabakierą? a swoją
                          drogą ślub i wesele zeszło na psy
                          • tabakierka2 Re: nati 07.05.09, 09:29
                            no własnie problem w tym, że NIE PAMIĘTAM nickabig_grin dlatego nie mogłam
                            się zalogowaćtongue_out

ale pamiętam jeszcze kamilkęwink miałyśmy chyba wszystkie śluby w
                            zeszłym roku.
                            Oj, wiem, że zeszło na psy...weszłam jakiś miesiąc temu znów i
                            generalnie ruch mały, tematy wałkowane po 100razy, a problemy z
                            cyklu "czy świadkowa może mieć czerwoną/żółtą/zieloną ( do wyboru)
                            sukienkę"big_grin
                            • nati.82 Re: nati 07.05.09, 09:33
                              Ha ha ha dobre nie pamiętać nickuwink Kamila też w ciąży. Ta znajomość forumowa
                              została nam dłużej. Nie ma już niestety na ŚiW takich perełek, jak za naszych
                              czasów.
                              • tabakierka2 Re: nati 07.05.09, 09:37
                                no proszęsmile
                                ten Egipt chyba jej posłużyłbig_grin

a kiedy macie terminy?wink
                                • nati.82 Re: nati 07.05.09, 09:42
                                  Kamila na 26 sierpnia, a ja miesiąc później. Ona się starała trochę czasu, mi
                                  się udało bez starania. Ty tez jesteś w ciąży? Na ŚiW jest kilka dziewczyn z
                                  naszych czasów, więc się zastanawiam, czy one tak sobie tam siedzą z nadmiaru
                                  wolnego czasu, czy planowały ślub na 3 lata do przodu.
                                  • tabakierka2 Re: nati 07.05.09, 09:49
                                    nie jestem ...chybasmile w tym miesiącu mieliśmy pierwszą próbę (
                                    pisałam o tym na magielku), ale pewnie się nie udałotongue_out nie chcę
                                    sobie robić nadzieitongue_out nastawiam się na "problemy"wink tak bez powodu,
                                    ale wolę tak niż w drugą stronęwink
                                    • nati.82 Re: nati 07.05.09, 09:54
                                      Ja byłam nastawiona na spore problemy, dlatego jak się okazało, że jestem w
                                      ciąży w pierwszym cyklu, w którym kochaliśmy się w okolicach owulacji, to byłam
                                      w szoku. Okazało się, że zajście w ciąży to nic w porównaniu z utrzymaniem jej w
                                      pierwszym trymestrze.
                                      • tabakierka2 Re: nati 07.05.09, 09:58
                                        moja przyjaciółka położna też tak mówi ( odnośnie utrzymania), że
                                        najwięcej poronień zdarza się w pierwszym trymestrze...ale nie
                                        gadajmy na ten temat - sporo tu ciążówekwink nie ma co siać panikitongue_out
                            • kaamilka o mnie mowa? ;) 07.05.09, 23:28
                              a no jestem też i tu smile co do ruchów - do Bruno chyba mi zaraz wyskoczy z
                              brzucha wink ale ja mam 23t5d smile
                              jak miło, że ktoś mnie pamięta tongue_out
                        • 18_lipcowa1 Re: nati 07.05.09, 09:38
                          tabakierka2 napisała:

> podejrzewam, że nie ma tu norm, a wiele zależy od budowy ciała
                          matki
                          > ( jak drobna a dziecko spore, to pewnie wcześniej poczuje ruchy) i
                          > dziecka, ułożeniawink

e tam
                          ja drobna wcale nie jestem
                          • nati.82 Re: nati 07.05.09, 09:40
                            A ja jestem, więc wyjątek potwierdza regułę!
                          • hellious Re: nati 07.05.09, 09:40
                            jak ty nie drobna, to moze i bachor drobny nie jest jak na swoj "wiek"smile
                            • tabakierka2 Re: nati 07.05.09, 09:45
                              właśnie, może dziecię spore jestwink
                            • 18_lipcowa1 Re: nati 07.05.09, 09:48

hellious napisała:

> jak ty nie drobna, to moze i bachor drobny nie jest jak na
                              swoj "wiek"smile

wez mnie kurna nie strasz!!! wink
                              • hellious Re: nati 07.05.09, 09:50
                                Ja cie nie strasze, bron boze, ale cz\esto jest tak wink Jeszcze jak twoj chlopina
                                spory, to dziec na 99% tez bedzie spory. Ja z malzonem kruszyny, mlody tez nie
                                za wielki. Moj brat ma prawie dwa metry, a jego 4-rolatek wzrostem sporo odstaje
                                od przedszkolnej grupy ( w gore odstajetongue_out)
                                • 18_lipcowa1 Re: nati 07.05.09, 10:14
                                  nie wiadomo jak na to patrzec
                                  moj chlopina wysoki i chudy a jak sie urodzil to wazyl jakos 4200
                                  hehe
                              • tabakierka2 lipcowa;) 07.05.09, 09:51
                                moja kumpelka urodziła 5kilogramowego "malucha"snbig_grin ciuszki rozmiar
                                55 byly na niego za małebig_grin
                      • 18_lipcowa1 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 07.05.09, 09:39

Tak normalne, nic sie nie przejmuj.
                        Masz czas od 18 tyg do 22-23 na poczucie ruchow wiec nie stresuj sie.
                  • 18_lipcowa1 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 07.05.09, 09:12
                    nati.82 napisała:

> Rozumiem, że jak dziecko jest większe, to te ruchy już są
                    ewidentne, ale na
                    > początku?Może ja po prostu ich jeszcze nie czuję i tyle.

No na pewno wiele zalezy od wielkosci dziecka, ja czuje to bardzo
                    delikatnie ale jednak
    • liwilla1 Re: nie 06.05.09, 17:53
      to po prostu gazy.
      • 18_lipcowa1 a wlasnie ze tak 06.05.09, 21:02
        a wlasnie ze ruchy
        a nie gazy kolezanko
        • liwilla1 Re: a wlasnie ze tak 07.05.09, 07:27
          no to skoro wiesz to po cholere kretynskie pytania zadajesz? to nie CiPa
          kolezanko suspicious
          • magiczna_marta Re: a wlasnie ze tak 07.05.09, 08:38
            a mnie to za "zajebie gnoja" w ataku szewskiej pasji zjebaly...
            a tu bachor- o jeszcze nie narodzonym dziecku, ciekawe kim bedzie
            jak lipcowa wkurwi za lat 2 z kawalkiem
            • bernimy Marta 07.05.09, 09:21
              bo jesteś w innej kategorii i Ciebie się inaczej ocenia niż
              Lipcową big_grinbig_grinbig_grin
              Muszę pisać łopatologicznie czy kumasz? big_grin
              • 18_lipcowa1 Re: Marta 07.05.09, 09:40
                bernimy napisała:

> bo jesteś w innej kategorii i Ciebie się inaczej ocenia niż
                > Lipcową big_grinbig_grinbig_grin

bo? bo lipcowa ma inna macice? inne dziecko? inna matka bedzie czy
                jaki chuj?
                to w jakiej kategorii mnie stawiasz zalezy od ciebie anie ode mnie.
                • bernimy Lipcowa 07.05.09, 09:45
                  Nie denerwuj się big_grin tu nie o macicę poszło big_grinbig_grinbig_grin
                  Co do ruchów się przecież nie wypowiedziałam. Luzik.
                • hellious Re: Marta 07.05.09, 09:45
                  Lipcowa, chyba chodzi o to, ze do ciebie takiej juz przywyklysmy, a marta z
                  zaskoczenia wyjechala z gnojem tongue_out
                  • bernimy Hellious 07.05.09, 09:46
                    Dokładnie smile
                • hellious Re: Marta 07.05.09, 09:48
                  18_lipcowa1 napisała:

> inna matka bedzie czy
                  > jaki chuj?
                  >
                  A to, to bez watpieniasmile
                • tabakierka2 Re: Marta 07.05.09, 09:53
                  18_lipcowa1 napisała:

> inna matka bedzie

no raczej, że nie ta samasmile

czy
                  > jaki chuj?

też miejmy nadzieję, że nie ten sam big_grinbig_grinbig_grin
            • alexandra74 Re: a wlasnie ze tak 07.05.09, 10:16
              szczerze mówiąc - ani bachor Lipca ani Twoje "zajebie gnoja" bardzo,
              ale to bardzo mi sie nie podobałysad

w realu to mi się czasami wymsknie, ale na forum to bym sie takimi
              sformołowaniami pod adresem dzieci nic chwaliła.
              • hellious Re: a wlasnie ze tak 07.05.09, 10:18
                Mnie to sie wlasnie wydaje, ze lepiej na forum, niz w realu... Bo tak, to
                puscisz w net i tyle, a w realu nie jest to juz tak proste.
                • alexandra74 Re: a wlasnie ze tak 07.05.09, 11:13
                  może i lepiej, tylko że w realu cię dziecko wkurza i z reguły fiksem
                  ciśniesz bezpośrednio po zdarzeniu, a nie dopiero na forum. Dlatego
                  ciągnięty przez cały dzień wątek "zajebie gnoja" wywołał mój
                  niesmak, bo mnie może się wyrwać i jest to stan chwilowy, bo
                  przeciez moje dzieci to nie gnoje, tylko sliczni, kochani chłopcy,
                  którzy czasami rozrabiająsmile

Podobnie bachor jak pisałaś - wywołuje skojarzenia o dziecku
                  niekochanym.
          • 18_lipcowa1 Re: a wlasnie ze tak 07.05.09, 09:10
            kretynskie to ty dajesz odpowiedzi
            wszyscy mi pisza ze tak, ze to jest mozliwe, tylko ty jedna nie
            myslisz ze nie wiem, ze to specjalnie
            przeciez nawet ty uwazasz ze to sa ruchy tylko ci ze zlosliwosci
            chuj wie skad wzietej to przez klawiature nie przejdzie
            • liwilla1 Re: a wlasnie ze tak 07.05.09, 10:25
              jasne, wmawiaj sobie smile
              wg mnie to co opisujesz to gazy, a nie ruchy. i przestan sie niezdrowo
              podniecac, bo zaszkodzisz swojemu bachorowi wink kolezanko big_grin
              • 18_lipcowa1 Re: a wlasnie ze tak 07.05.09, 10:45
                liwilla1 napisała:

> jasne, wmawiaj sobie smile
                > wg mnie to co opisujesz to gazy, a nie ruchy. i przestan sie
                niezdrowo
                > podniecac, bo zaszkodzisz swojemu bachorowi wink kolezanko big_grin

tjaaa jak mnie kopnie tez napiszesz ze to wielki gaz a nie ruch, tak
                tak, wiem, po prostu musisz napisac cos przeciwnego
                masz jakis chory uraz i tyle
                jako matka i kobieta chyba nie zacofana i w najmniejszym stopniu
                poinformowana o objawach i przebiegu ciazy, powinnas zdawac sobie
                sprawe ze to sa ruchy

a podniecenie bachorom nie szkodzi, tego tez nie wiedzialas?
                • liwilla1 Re: a wlasnie ze tak 07.05.09, 11:10
                  pierwsze ruchy poczylam w 21 tc w pierwszej ciazy, a w 19 tc w drugiej i nie
                  bylo to przewalanie sie we flakach, tylko laskotanie w podbrzuszu. to co
                  opisujesz podchodzi mi po prostu pod niestrawnosc, ktora jest czestym zjawiskiem
                  u kobiet w ciazy.
                  a czy sa to ruchy - na dwoje babka wrozyla. skoro wiesz na pewno, ze to jednak
                  twoje dziecko wyciaga nozki to po co sie pytasz? bo chyba nie po to, by kolejny
                  raz zwrocic na siebie uwage, hę?

> a podniecenie bachorom nie szkodzi, tego tez nie wiedzialas?

haha no to juz wiem po co wlazisz i udzielasz na magielku smile
                  • 18_lipcowa1 Re: a wlasnie ze tak 07.05.09, 12:13
                    Aha czyli u Ciebie bylo to laskotanie w 21 tyg to u mnie tez musi
                    byc.

bo chyba nie po to, by kolejny
                    > raz zwrocic na siebie uwage, hę?

Tak koniecznie twoja i koniecznie zeby sie poklocic albo zebys mi
                    napisala spierdalaj
                    >
                    • liwilla1 Re: a wlasnie ze tak 07.05.09, 12:20
                      > Aha czyli u Ciebie bylo to laskotanie w 21 tyg to u mnie tez musi
                      > byc.

nie, nie oznacza ale opisane przez ciebie objawy tez tego nie oznaczaja
                      jednoznacznie, że u ciebie musi byc w 18 a nie np w 24 smile ale spoko, wmawiaj
                      sobie dalej ze zwykle pierdzenie to ruchy dziecka. nic sie pod tym wzgledem nie
                      roznisz od tych cipowych panieniek, ktore sama tak czesto wysmiewasz.

> Tak koniecznie twoja i koniecznie zeby sie poklocic albo zebys mi
                      > napisala spierdalaj

to zes sobie dodala. kochana gwoli wyjasnienia - nie kloce sie z toba.
                      polemizuje tylko z opinia, ze czulas ruchy malucha, a nie pospolite gazy po
                      zeżarciu jakiejs kapuchy czy fasoli smile
                      • 18_lipcowa1 Re: a wlasnie ze tak 07.05.09, 12:28
                        e tak pierdzielisz i tyle, bos sie uczepila
                        wiem co czuje i jestem w okresie ciazy odpowiednim by to poczuc
                        cipowe panienki czuja ruchy w 10 tyg.
                        • liwilla1 Re: a wlasnie ze tak 07.05.09, 12:33
                          spoko. mnie naprawde nie robi różnicy ale jeśli to ma ciebie podrajcowac to
                          przyznaję: to MOGĄ byc ruchy plodu.
                          • 18_lipcowa1 Re: a wlasnie ze tak 07.05.09, 12:37
                            liwilla1 napisała:

> spoko. mnie naprawde nie robi różnicy ale jeśli to ma ciebie
                            podrajcowac to
                            > przyznaję: to MOGĄ byc ruchy plodu.

Oczywiscie ze moga i sa. Jakby na zyczenie mamusi, ktorej niedobre
                            ciocie nie wierza, moj dziudziulinek wlasnie poruszyl sie niedawno a
                            grochu nie jadlam. Nie pierdze tez ani mnie nie wzdyma.
                            Twoje potakiwanie oraz zaprzeczanie animnie nie rajcuje ani nie
                            doluje.
                            Po prostu po tobie spodziewam sie takich odpowiedzi,
                            Jak ja napisze czarne- ty napiszesz biale, chocbys zesrac sie miala
                            nie napiszesz mi nic, czego myslisz ze sie spodziewam albo chce
                            przeczytac i tyle
                            • liwilla1 Re: a wlasnie ze tak 07.05.09, 12:50
                              nieprawda. wiele razy zgadzalam sie z toba jeszcze hen hen czasu temu na ematce
                              smile poszukaj. staram sie byc obiektywna, ale tego faktu twoj opanowany przez
                              hormony ciazowe mozg nie jest najwyrazniej w stanie przetworzyc. a na sranie
                              wybieram sobie wdzieczniejsze obiekty motywacji niz jakas lipcowa.
                • weska3 poszukaj w wyszukiwarce pod innym pojęciem 07.05.09, 12:18
                  "jako matka i kobieta chyba nie zacofana i w najmniejszym stopniu
                  poinformowana o objawach i przebiegu ciąży, powinnas zdawac sobie
                  sprawe ze to sa ruchy" - 18_lipcowa1

Czyli z twojej wypowiedzi wnioskuję, że jesteś zacofana i niepoinformowana o objawach i przebiegu ciąży skoro zadajesz takie pytanie na forum?

A tu dla ciebie pomoc:
                  lmgtfy.com/?q=uczucie+kopni%C4%99cia+dziecka+w+brzuchu
                  Ja domyślam się czemu zadajesz to pytanie - bo w żadnej wyszukiwarce pod pojęciem "bachor" nic nie znajduje.Wyszukuje tylko opowiadania fikcyjne.

Najwięcej jest pod pojęciem "dziecko" - to taka rada dla ciebie. Większość kobiet wyrażających swoje uczucia odnosi się do takiej nazwy i pod nią możesz znaleźć najwięcej odpowiedzi.
                  • 18_lipcowa1 Re: poszukaj w wyszukiwarce pod innym pojęciem 07.05.09, 12:23

> Czyli z twojej wypowiedzi wnioskuję, że jesteś zacofana i
                    niepoinformowana o ob
                    > jawach i przebiegu ciąży skoro zadajesz takie pytanie na forum?

Bez kitu jestes glupia jak but i to sie chyba nie zmieni.Forum
                    akurat to- to nie jest ciaza i porod na ktorym siedza zeschizowane i
                    gugajace mamusie tak jak Ty. To forum traktuje troche na luzie,
                    dlatego na luzie zapytalam bo oczywiste jest kurwa to ze wiem, ze
                    ruchy mozna czuc miedzy 18 a 22 tygodniem. Tyle teorii.

> Ja domyślam się czemu zadajesz to pytanie - bo w żadnej
                    wyszukiwarce pod pojęci
                    > em "bachor" nic nie znajduje.Wyszukuje tylko opowiadania fikcyjne.

Tak jak Cie tak razi moje slownictwo to przestan idiotycznie mnie
                    sledzic na forach bo mam wrazenie ze ostatnio po to tu wlazisz.
                    Uczepilas sie jak rzep psiego ogona tych plodow i bachorow jakby to
                    koniec swiata byl, idiotko- troche dystansu.

>
                    > Najwięcej jest pod pojęciem "dziecko" - to taka rada dla ciebie.
                    Większość kobi
                    > et wyrażających swoje uczucia odnosi się do takiej nazwy i pod nią
                    możesz znale
                    > źć najwięcej odpowiedzi.

Tak zapamietam,dziekuje.
                    >
                    • weska3 Re: poszukaj w wyszukiwarce pod innym pojęciem 07.05.09, 13:42
                      Jeżeli ktoś nic mądrego nie potrafi wymyślić to obraża innych. Tylko nie udław
                      się tym jadem.
                      Widzę, że masz jakąś obsesje na moim punkcie - wszędzie mnie widzisz? uuuuu
                      Jestem taką samą uczestniczką forum jak każdy.
                      I nie wiem czy mam się cieszyć, że ci pomogłam
                      • 18_lipcowa1 Re: poszukaj w wyszukiwarce pod innym pojęciem 07.05.09, 23:59

> Widzę, że masz jakąś obsesje na moim punkcie - wszędzie mnie
                        widzisz? uuuuu
                        > Jestem taką samą uczestniczką forum jak każdy.

To chyba ty masz obsesje na moim punkcie
                        az tak cie zabolalo jak cie wszyscy wysmiali za ten plod?

> I nie wiem czy mam się cieszyć, że ci pomogłam

wez sobie kurwa nie zartuj
    • renatar-d Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 17:57
      Tak to pierwsze ruchy dziecka. Jeszcze są bardzo nieregularne i moga
      na kilka dni zniknąć ( bynajmniej ja tak miałam), ale nie oznacza to
      nic złego jak przy późniejszej ciąży.
    • sanciasancia Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 17:59
      Lepiej, żeby kopyt nie wyciągał.
      Tak to mogą juz być ruchy.
    • krolowazla Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 18:04
      moga to być ruchy.
      • socka2 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 18:11
        pewnie ruchy smile ja w pierwszej ciazy w 17 tyg poczulam pierwsze
    • surita Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 18:11
      Ruchy, ruchy smile Gratulacje Lipcowa smile
    • zielonacytrynka Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 18:11
      Ale Ty szczesliwa jestes.

> Ja nie z tych co sobie wmawia ze dzidziulinka juz sie rusza i
      macha
      > do mamusi lapkami

A dlaczego nie?Przeciez to piekne. Egzaltacj i wzrusznie to nic
      wstydliwego wiec korzysta ile mozesz i sie nie wstydz.
      • kiniak22 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 18:23
        no jakby nie patrzyl to dziecko juz od dawna sie rusza a w zasadzie sobie plywa,
        to ze slyszysz to teraz to dzieki temu ze dziecko jest coraz wieksze i
        silniejsze,a to przelewanie to wstep do odczuwania "prawdziwych" ruchow czyli
        kopniakow a potem i wygibaskow calego brzucha

mam nadzieje ze ty tylko na forum robisz z siebie taka jedze bo przeciez nie
        musisz tu byc soba i mozesz udawac i miec radoche z tego jak to drazni inne
        kobiety ktore sie dziwia jak mozna nazywac swoje dziecko plodem, bachorem itp,
        rozumiem zeby w nerwach cos takiego powiedziec, ale zeby tak na codzien?
        • mariolka55 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 18:33
          > mam nadzieje ze ty tylko na forum robisz z siebie taka jedze bo przeciez nie
          > musisz tu byc soba i mozesz udawac i miec radoche z tego jak to drazni inne
          > kobiety ktore sie dziwia jak mozna nazywac swoje dziecko plodem, bachorem itp,
          > rozumiem zeby w nerwach cos takiego powiedziec, ale zeby tak na codzien?
          >

tez tak myśle że na forum można być wyszczekanymbig_grin
          w życiu gorzejbig_grin
          przyznaj się lipcowa jak to z Tobą jest?big_grin
          • 18_lipcowa1 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 21:01

> tez tak myśle że na forum można być wyszczekanymbig_grin
            > w życiu gorzejbig_grin
            > przyznaj się lipcowa jak to z Tobą jest?big_grin

No jestem wyszczekana tak samo
            • hellious Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 07.05.09, 09:08
              Wyszczekana moze jestes, ale zaewne w realu nie bedziesz mowic o dziecku per
              "bachor". Mam taka nadziejesmile
              • 18_lipcowa1 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 07.05.09, 09:12
                hellious napisała:

> Wyszczekana moze jestes, ale zaewne w realu nie bedziesz mowic o
                dziecku per
                > "bachor". Mam taka nadziejesmile

No poki co mowie i to wlasnie wszyscy inni nie sa wyszczekani -
                patrza ale nikt uwagi nie zwroci
                • hellious Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 07.05.09, 09:13
                  Znaczy mnie chodzi o to, czy do niego bedziesz sie tak zwracac? Z reszta
                  okreslenie "bachor" kojazy mi sie z dzieckiem mocno nie chcianym, nie kochanym.
                  A ty chyba chcialas i kochasz, co?
                • tabakierka2 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 07.05.09, 09:16
                  18_lipcowa1 napisała:

>
                  > No poki co mowie i to wlasnie wszyscy inni nie sa wyszczekani -
                  > patrza ale nikt uwagi nie zwroci
                  >

a po co mają zwracać? dorosła kobita jesteś - nie chcą Cię
                  wychowywać.
                  Swoją drogą pamiętam, jak pani w przedszkolu mówiła na
                  nas "bachory"...Jakoś jej nie lubiśmy, choć przecież nie znaliśmy
                  znaczenia tego słowatongue_out ale to taka luźna myślwink
        • 18_lipcowa1 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 21:01

> mam nadzieje ze ty tylko na forum robisz z siebie taka jedze bo
          przeciez nie
          > musisz tu byc soba i mozesz udawac i miec radoche z tego jak to
          drazni inne
          > kobiety ktore sie dziwia jak mozna nazywac swoje dziecko plodem,
          bachorem itp,
          > rozumiem zeby w nerwach cos takiego powiedziec, ale zeby tak na
          codzien?

Tak, na codzien.Bo nie znosze ciumkania,zdrabniania i egzaltacji.
          Skoro ktos mowi dziudziulek to czemu ja nie moge bachor?
          A plod? Toz to medyczne okreslenie,lekarze tak mowia.
          >
          >
      • 18_lipcowa1 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 20:59

> A dlaczego nie?Przeciez to piekne. Egzaltacj i wzrusznie to nic
        > wstydliwego wiec korzysta ile mozesz i sie nie wstydz.

Nie umiem, nie znosze egzaltacji.
    • aniuta75 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 18:21
      Lipcowa faaaajnie big_grin.
    • iwoniaw Poczekaj, teraz to bulgocze, a za chwilę 06.05.09, 18:23
      będzie ci pięty w wątrobę wsadzał tongue_out

Ruchy ruchy Lipcowa smile
      Najfajniejsze i tak są dopiero wtedy, jak dzidzor podrośnie na tyle, że
      rozprostowując kończyny zmienia matce kształt brzucha w sposób widoczny dla
      postronnych wink
    • eyes69 Ruchy 06.05.09, 18:34
      Ja zaczelam czuc ruchy dziecka okolo 17tyg.
    • milva_barring Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 18:37
      U mnie tak się zaczęło, tyle że ze 3 tygodnie później.
      Tak że możesz się cieszyć, że dzieciątko bla, bla, bla...
      • dlania Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 18:56
        ja nie z tych co sobie wmawia ze dzidziulinka juz sie rusza i macha
        do mamusi lapkami.

To nowoczesna ta dzidziulinka. A przynajmniej neta ma w tych lapkach podłączenego?
        • ololla Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 19:31
          Ja pierdziu! Gratulacje lipcowasmile

No i zrobił nam się CiP sad
    • demonii.larua Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 20:12
      Moszna czuć i owszem big_grin
    • karra-mia Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 20:13
      ruchy ruchywink
      ale najlepsze, jak potem dziecko już większe obiera sobie jedną
      stronęsmile pamiętam, że z lewej strony miałam brzuch, a z prawej
      płasko, to dopiero zjawiskosmile
    • deela Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 20:46
      tak to ruchy
      poetycko zwane motylkami
      a mowilam ze czulam jakby mi sie gazy zbieraly
    • agama77 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 20:49
      mogą być ruchy, pewnie.
      najlepiej wycziać wieczorem, przed zaśnięciem. kiedy ty już
      zasypiasz, dzieć się wybudza i wtedy czuć te ruchy najwyraźniej.
    • fajka7 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 21:02
      Ty no nie podaruje sobie jak nie napisze, ze jezor, to masz ciezki
      jak czolg smile Szczegolnie wyciaganie kopyt bachora wprawilo mnie w
      chwilowe oslupienie, ale jakos zatrybilam po chwili smile
      No jak juz wiesz to ruchy, ale nie martw sie, ze takie dziwne, za
      kilka tyg. jak tak bedziesz pierdzielic tak Cie tym kopytem zdzieli
      w pelen pecherz, ze Ci mocz oczami trysnie wink)
      Pozdrawiam smile
      • deela Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 21:05
        no
        albo jak jej przyjebie w kregoslup tak jak moj
        ze sie zwinie z bolu
        ponoc sa takie dzieci ktore sie przyjemnie i rozkosznie w brzuszku przeciagaja a
        ja juz drugi raz mam szczescie do dziecka ktore mnie zwyczajnie maltretuje
        • alleo1 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 22:56
          Taaa, moje sie tak przyjemnie i rozkosznie rozciągało, że do dziś-
          po ponad ośmiu latach od porodu-zdarza mi się poczuć lewe żebra
          bardziej tongue_out
        • karra-mia Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 23:20
          tjaaa... a mój sobie chyba nogę oparł w okolicach nerki i mnie
          wywieźli ze stanem zapalnymwink Gin mi powiedział, że wygodny, duzy,
          no i po co mu te nerki, zawadzaja ino młodemubig_grin
        • mathiola E tam w kręgosłup 06.05.09, 23:31
          Żaden bachor wink nie przebije mojego syna najmłodszego który do 30 tg leżał jak
          należy, łebem do dołu, a potem coś mu się odmieniło i się przekręcił na odwrót.
          I kiedy na usg wyszlo, że leży do góry nogami i straszyli cc, to skubaniec
          pewnego pięknego popołudnia postanowił się znowu przekręcić. A że ciasno już
          miał, bo obok siostra tkwiła, to przekręcił się tak subtelnie, że przez dobrą
          godzinę myślałam, że umieram, jest po mnie, nie żyję, nie przeżyję, wywala mi
          bebechy, żebra mi się łamią, dech zapiera, nic tylko wątroba w końcu się
          zbuntowała i spuchła poniewczasie tysiąckrotnie i właśnie rozpierdala mi
          trzewia. Przysięgam że takiego czegoś nie przeżyłam ani nigdy wcześniej ani
          nigdy później. Deptanie po pęcherzu i kopanie w kręgosłup to delikatne łaskotki
          som wink Gorszy był chyba tylko "masaż szyjki macicy" oraz "pobudzanie sutków do
          produkcji siary". A może nawet i nie gorszy tylko na tym samym poziomie wink
          • pszczolaasia Re: E tam w kręgosłup 07.05.09, 09:57
            A że ciasno już
            > miał, bo obok siostra tkwiła, to przekręcił się tak subtelnie, że przez dobrą
            > godzinę myślałam, że umieram, jest po mnie, nie żyję, nie przeżyję, wywala mi
            > bebechy, żebra mi się łamią, dech zapiera, nic tylko wątroba w końcu się
            > zbuntowała i spuchła poniewczasie tysiąckrotnie i właśnie rozpierdala mi
            > trzewia. Przysięgam że takiego czegoś nie przeżyłam ani nigdy wcześniej ani
            > nigdy później. Deptanie po pęcherzu i kopanie w kręgosłup to delikatne łaskotki
            > som wink

o to to to. tylko ze u mnie cora sie wiercila a syn statecznie lezal sobie na
            pecherzu i od czasu do czasu piąchą mnie tam walil. ale jej przewracania
            ostateniego juz nie zdzierzylam i pojechalam na porodowkewink
    • aurinko Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 21:06
      No to już wiesz, że to pewnie ruchy.

Nie zapomnij opisać czopa za kilka miesięcy.
    • jowita771 Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 22:21
      Zazdroszczę. Przypomniało mi się, jak poczułam pierwsze ruchy, niesamowite
      przeżycie. Ciąża to w ogóle fantastyczny stan, mogłabym być w ciąży cały czas.
      • hellious Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 07.05.09, 09:17
        jowita, czy ty sie aby dobrze czujesz? Ja wiem, ze cisnienie marne, ale zeby
        takie bzdury pieprzyctongue_out?
        • tabakierka2 hellik;) 07.05.09, 09:19
          moja szwagierka mówi tak samo!!!
          jowita, jesteś moją szwagierką???big_grin
          • matysiaczek.0 co z wami??? 07.05.09, 09:25
            ja też mogłabym w ciąży chodzić całe życie, włosy i cera piękne miałam, samopoczucie jak nigdy, troszkę ciężko, ale co tam..no i w środku mnie ten brzdąc smile i czkający i kopiący...laski to jest piękne, ja tam wylewna uczuciowo nie jestem, ale jesli chodzi o ciążę, to tak, popieram jowitę!!!
            • bernimy Re: co z wami??? 07.05.09, 09:28
              No może środkowy trymestr, ale też nie całe życie big_grin
              • tabakierka2 ze mną nic 07.05.09, 09:30
                bo jacały czas oczekujębig_grin
            • hellious Re: co z wami??? 07.05.09, 09:29
              hehe, jak tam moge byc w ciazy, ale bez wielkiego brzuchola ktory mi ciazy, bez
              kopiacego dziada, kiedy chce spac, bez mdlosci, bez spuchnietych stop, bolu
              kregoslupa i wielu wielu innych... Czyli jednak nie chce byc w ciazy big_grin
    • mathiola Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 06.05.09, 22:58
      tak, to mogą być ruchy. Ja swoje poczułam po kapuście, myślałam, że
      przesadziłam. Ale na drugi dzień znowu i potem znowu i znowu wink Ale tak bardzo w
      dole brzucha, nie na wysokości żołądka. Później coraz wyżej.
      • marva Re: Mathiola...kapusta 07.05.09, 12:03
        Coś z tą kapustą musi być na rzeczy bo ja tez pierwsze ruchy
        poczułam w Wigilię późnym wieczorem, nażarłwszy się wcześniej mega
        ilości kapuchy....smile
    • pszczolaasia Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 07.05.09, 09:37
      ano. mlode szaleje Ci i wody sie przelewaja. takie babelkowanie jakby?
    • sebaga Re: Czy takie przelewanie sie bebechow to ruchy? 07.05.09, 09:41
      ja pierwsze poczułam w 18 tygodniu właśnie. Tez nie wiedziałam czego się
      spodziewać, ale te motylki to kurde trafne bardzo. Ja się czułam tak, jakby mi
      tam trzepotały jakieś skrzydełka- durnowato to brzmi, ale obrazowe jest big_grin
      Potem się zacznie prawdziwe napierda.. i kopanie po żebrach, więc ciesz się póki co!

ps. fajna sygnaturka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka