tabakierka2 22.07.09, 13:23 moja matka rodzicielka zawsze mnie opieprza, że chodzę bez kapci/skarpet i że będę miała problemy Wiecie o co chodzi z tym nie chodzeniem boso? bo ja nie wiem jakie te problemy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 13:24 a mi lekarze mówili, żeby dzieci jak najwięcej na boso chodziły bo to zdrowiej dla stopy. Też nie wiem czemu chodzenie na boso miało być szkodliwe... Odpowiedz Link
aurinko Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 13:25 asiaiwona_1 napisała: > a mi lekarze mówili, żeby dzieci jak najwięcej na boso chodziły bo to > zdrowiej dla stopy. Też nie wiem czemu chodzenie na boso miało > być szkodliwe... Po piasku i trawie tak, po twardych nieruchomych powierzchniach - nie, grozi po prostu między innymi platfusem. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 13:27 aurinko napisała: > > Po piasku i trawie tak, po twardych nieruchomych powierzchniach - nie, grozi po > prostu między innymi platfusem. Ale mi właśnie po domu kazali dziecko boso puszczać, właśnie, żeby nie mieć płaskostopia... Fakt, że teraz ma platfusa Odpowiedz Link
bernimy Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 13:28 Mi też kazała taka rozsądna lekarka właśnie po domu jak najczęściej na boska Młodą puszczać. Odpowiedz Link
aurinko Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 13:29 asiaiwona_1 napisała: > Ale mi właśnie po domu kazali dziecko boso puszczać, właśnie, żeby > nie mieć płaskostopia... > Fakt, że teraz ma platfusa Pediatra mojej córki i ortopeda u którego byłam z nią na rutynowym badaniu zgodnie powiedzieli, że jak najwięcej na bosaka po piasku i trwawie, w domu skarpetki z absem albo odpowiednie kapcie (preferują grube skarpety z absem), chyba że mam grube puchate dywany wszędzie gdzie dziecko chodzi. Nie wiem, może co lekarz to opinia, ale ja posłuchałam moich lekarzy i póki co jest ok. Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Mi tak Zawitkowski powiedział :( 22.07.09, 13:33 chodzenie boso/wychładzanie stóp hartuje!!! Odpowiedz Link
mama-dzwoni Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 18:41 asiaiwona_1 napisała: > Ale mi właśnie po domu kazali dziecko boso puszczać, właśnie, żeby > nie mieć płaskostopia... > Fakt, że teraz ma platfusa hahahaha, po mamusi Odpowiedz Link
aurinko Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 19:07 mama-dzwoni napisał: > asiaiwona_1 napisała: > > > Ale mi właśnie po domu kazali dziecko boso puszczać, właśnie, żeby > > nie mieć płaskostopia... > > Fakt, że teraz ma platfusa > > > hahahaha, po mamusi Lepiej mieć platfusa na nogach niż na mózgu jak w przypadku dzwońców. Odpowiedz Link
dragica Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 13:24 Pewnie straszy Cie zapaleniem pecherza i jajnikow)) Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 13:25 dragica napisała: > Pewnie straszy Cie zapaleniem pecherza i jajnikow)) oo to to! pewnie tak! a prawdopodobne to zapalenie jajników? bo pęcherz jakoś zniosę Odpowiedz Link
aurinko Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 13:26 Pewnie chodzi o pęcherz, jajniki i takie tam, bo dzieckiem już nie jesteś, to stopę masz już ukształtowaną. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Tabakierka 22.07.09, 13:34 dragica napisała: > Nie)) > zapalenie przydatkow to co mnie ta moja mama straszy??? przecież ja właściwie nie mam szans zapalenie złapać jeden partner seks., zero antykoncepcji, gęsty śluz...eeeeee...nie ma szans a skąd podejście, że od zimnych nóg (gołych w sensie)? to mogę biegać z gołymi stopami? Odpowiedz Link
aurinko Re: Tabakierka 22.07.09, 13:36 tabakierka2 napisała: > to mogę biegać z gołymi stopami? A biegaj jak Ci dobrze Ja w domu na bosaka latam, u mamy w ogrodzie też i zapalenia przydatków nigdy nie miałam. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Tabakierka 22.07.09, 13:38 aurinko napisała: > > A biegaj jak Ci dobrze Ja w domu na bosaka latam, u mamy w ogrodzie też i > zapalenia przydatków nigdy nie miałam. no!!! wiedziałam, że co więcej głów, to nie jedna wspólnymi siłami znalazłyśmy rozwiązanie to biegam od dziś bezkarnie Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Tabakierka 22.07.09, 13:42 > to co mnie ta moja mama straszy??? bo mamy tak mają a dawniej bylo przewrażliwienie co do ciepłego ubierania się. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Tabakierka 22.07.09, 13:54 mariolka55 napisała: > > to co mnie ta moja mama straszy??? > > bo mamy tak mają > a dawniej bylo przewrażliwienie co do ciepłego ubierania się. dawniej to rozumiem, że babcia mnie straszy, że jestem za chuda i w ciąże przez tę 'chudosć' nie zajdę (51kg przy 160cm wzrostu), ale mama nawet 50tki nie ma Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Tabakierka 22.07.09, 13:56 oj moja szwagierka jeszcze 40-stki nie ma,a przesiąkła dawnym zasadami Odpowiedz Link
bernimy Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 13:27 Nie wiem co ze straszeniem, Młoda biega często boso, tak zaleciła ortopeda, jeszcze zanim Mała chodziła, bo szybko wyczuje grunt i pójdzie... i poszła Ciagle chodzi A ja zmarźluch i nawet latem śpię w skarpetkach. Tylko białych Odpowiedz Link
karra-mia Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 14:02 mój dziadek zawsze mi powtarzał, że ciepło ucieka przez głowę i nogi więc powinnam zapierdzielać w czapce i skarpetach Odpowiedz Link
denea Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 16:16 J/w. Że niby sobie zapalisz to i owo od tych stóp zziębniętych Aczkolwiek muszę przyznać, że kiedyś w zimie miałam cholernie wyziębioną kuchnię i przez kilka dni sporo stałam przy garach na lodowatych płytkach, w samych skarpetach (święta się chyba zbliżały) i potem strasznie latałam, za przeproszeniem, sikać. Wbrew pozorom to upierdliwe jest, bo człowiek się boi wyjść z domu jeśli nie ma zaplanowanej trasy z toaletami Pomogły ziołowe tabletki z wyciągiem z żurawiny, jakby co. Ale to może zbieg okoliczności... Odpowiedz Link
moninia2000 Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 19:13 To nie zbieg okolicznosci, podziebilas co nieco Ale tabaka no laaaato jest, biegaj Ty se jak chcesz i gdzie chcesz Odpowiedz Link
agik82 Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 19:26 moja matka tak marudzi, jak moje dzieci boso łażą bo podobno zmarzną i będą sikać a młode wtedy inteligentnie jej mówią, że przecież i tak sikają Odpowiedz Link
doral2 Re: co z tymi gołymi stopami? 22.07.09, 22:45 mnie tam zawsze zimno w nogi, więc profilaktycznie nie chodzę boso. nie umiem chodzić boso. muszę mieć kapcie albo inny obuw na stopach. chodzenie boso kojarzy mi się z biedotą. Odpowiedz Link